"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
‘Küba’yı asla alamayacaklar’/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, "Küba halkı için düşünceler ve manifesto" yazısında, Bush’un Beyaz Saray koridorlarında, bürokratlarıyla şakalaşarak Küba’yı onlara hediye etmesinden söz ediyor. Bolivarcı devrimlerin direnişe hazırlandığını ilan ediyor. ... State of Denial (İnkar Devleti) adlı kitabında Irak savaşının başlamasından 3 ay sonra, 18 Haziran 2003'te, çok önemli bir toplantının ardından Beyaz Saray'daki ofisini terk ederken Bush'un Jay Garner'in sırtına kabaca vurarak şöyle dediğini yazmış: "Hey, Jay İran'ı ister misin?" "Efendim bu konuyu çocuklarla konuştum ve Küba'da karar verdik. Küba'da rom ve sigarlar daha iyi... Kadınları da daha çekici." Bush güldü. "Tamamdır. Küba'yı aldınız." ... Küba nereden geldikleri ya da ellerindeki silahları ne olursa olsun işgalcilere karşı kapasitemizi ikiye katlayan mütevazı ve ama aktif ve etkili savunma silahları endüstrisi de dahil olmak üzere halkının dövüşme kapasitesini geliştirmeye devam edecektir. Kapitalizm tarafından ölçülen şu adı çıkmış Gayri Safi Milli Hasıla büyümese de, gerekli materyalleri ve uygun ateşleme malzemelerini edinmeye devam edeceğiz. Çünkü onların GSMH'sı tüm vatandaşlar için ücretsiz eğitim ve sağlık hizmeti gibi başlıkları içerse de özelleştirme, uyuşturucu, seks hizmetleri ve reklam değerleri üzerinden ölçülüyor. ... "Küba'yı ele geçirmek isteyenlerin ellerine sadece kana bulanmış toprağının tozu geçecektir, tabi o da savaşta yok olmazsa" diye haykırmıştır Maceo. Bu şekilde düşünen ilk devrimciler bizler değiliz! Ve sonuncular da olmayacağız! Bir adam satın alınabilir ama bir halk asla! Kader emperyalistin ölümcül silahını benim kurtarabileceğime karar vermiş. Yani hastalanmamın üzerinden 1 yıl geçti ve yaşam ve ölüm arasında gidip gelirken 31 Haziran 2006'daki bildirimde şunu ifade etmiştim: "Halkımızın ve devrimimizin kanlarının son damlalarına kadar savaşacağından en ufak bir şüphe dahi duymuyorum." Sayın Bush, siz de şüphe duymayın. Küba'yı hiçbir zaman ele geçiremeyeceğinizi garanti ederim. Fidel Castro Ruz 17 Haziran 2007 http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=11845 Yer yer alıntı yaparak ekledim.. Tamamı linkte var. Malum; forum kuralları gereği uzun alıntı yapamıyoruz ![]() |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bush hayal kursun bakalım,bencede Küba direnecektir ve düşmanına aman vermiyecektir.Küba'daki devrim kanla yazılmıştır ve ancak kanla son bulacaktır. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| emperyalist işgalcilere karşı vatanını savunan herkes başarıya ulaşacaktır. Allah'a nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. İdeolojik olarak farklı da olsam, bir ülkenin işgal edilmesine karşı çıkarım, hem de eskinin at hırsızları tarafından.... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| küba'ya amerika işgale kalkışsa direnecek olan, amerikaya baş kaldıracak olan halk, sadece küba halkı olmayacaktır. dünyanın sosyalist ve hatta sosyalist olmayan ülkelerin halkı da ayaklanacaktır. bizim ülkemizde bile olacaktır bu tür ayaklanmalar. amerika tarihinde hiç bir savaş zaferiyle aydınlanamamıştır. amerikanın aydınlığı kırmızıdır, kan kırmızısı. onlar sadece insan öldürüp bizi kurağımıza kadar kurutmayı bilirler ancak. onlar bir ülkenin liderini asıp halkını kandırmayı, sadece işkence yapmayı bilirler. kübaya hiçbirşey yapamayacaktır onlar... saygılar... __________________
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. / F.NİETZSCHE Kesintisiz devrim! tprk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-06-07 00:24 . |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| ABD halkını korkuyla besleyerek silah sanayini ayakta tutuyor.(Michael MOORE,Benim cici silahım) Ne diye Kübayı yok etsin.Castrodan iyi düşman mı olur. Yalnız bir ara adama fena takmış.CASTROYU öldürmek için 638 yol geliştirmek için bayağı saplantılı olmak lazım. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| çünkü dünya emperyalizminin kalbinin dibinde bir tümor gibi amerikaya baş kaldıran, küçücük nüfusu ve küçücük toprağıyla ama dünya kadar ideolojik inançalrıyla amerikayı maskara edebilen nacizane bir ülkedir...bunu amerika kaldıramıyor ama hiç birşey de yapamıyor... __________________
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. / F.NİETZSCHE Kesintisiz devrim! |
|
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| ABD rusyayı ve koca doğu bloğunu göçertmiş çini oyuncağı etmiş orada hediyelik eşya gibi duran kübayı düşünecekti? Küba deneyimine saygım sonsuz.Özellikle sağlık yatırımlarında dünyaya ders verecek düzeyde.Castro zaten yaşayan efsane.Bunlara lafım olmaz gayet saygılıyım. Yalnız bizim solcuların kübaya kaf dağının ardındaki masallar ülkesi gibi bakması tuhafıma gidiyor.G.Amerikalılar için küba çok şey ifade edebilir bizim içinde öyle ama bunu abartmamak lazım.Kendi coğrafyamızda -hadi türk devrimini burjuva saydık- bir musaddık biri abdülnasır bir alişeriati yada ne biliyim bir galiyeve(İçerde aybar-boran-areni de geçtik) hiç ilgi göstermezken binlerce km uzaklardaki beyaz atlı prensle bu kadar münasabet açıkçası hayal dünyasında yaşamak gibi geliyor.yinede herkesin düşüncesi kendine.Ben karışmış gibi olmayayım __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|