"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski25-12-05, 13:05  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Harun Yahya Kaynakları

http://www.evrimcilerinitiraflari.com/05.htm adresinde "Evrimcilerin, Teoriyi İdeolojik Olarak Savunduklarına Dair İtirafları" konusuna bakalım. Ne iddia ediliyor:

Alıntı:
Prof. Cemal Yıldırım:

Darwinizm doğal seleksiyon tezini yoklanması gereksiz, doğruluğu apaçık bir ilke saydığı ölçüde bilimsel bir kuram olmaktan uzaklaşmakta, ideolojik bir öğreti kimliği kazanmaktadır.55

55. Cemal Yıldırım, Evrim Kuramı ve Bağnazlık, Bilgi Yayınevi, Ocak 1989, s. 51

Şimdi bu cümlenin kitapta geçtiği yere bakalım:

Darwincilik doğal seleksiyon tezini yoklanması gereksiz, doğruluğu apaçık bir ilke saydığı ölçüde bilimsel bir kuram olmaktan uzaklaşmakta, ideolojik bir öğreti kimliği kazanmaktadır. Ancak hemen belirtmeli ki, bu öğretisel eğilim geçmişte kalmış bir olaydır. Bugünkü anlamıyla "Darwincilik" bilimsel evrim kuramıyla özdeştir.

Daha fazla söz etmeye bile gerek yok sanırım.

ilker Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-04-07 15:06 .
Antioksidan is offline  
Eski26-12-05, 09:24  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

"İnsanlık tarihinde Kopernik, Galileo ve Darwin gibi öncülerin önemini biliyoruz. Bu tür kişiler gelecekte de çıkacaktır, elbet. Onları çalışmalarında engellemek, tuttukları ışığı söndürmek, yaşam ortamımızı çoraklaştırmakla kalmaz, bizi yeni bîr karanlık çağa sokar; tıpkı, parlak Antik Çağ'ı bildiğimiz Karanlık Çağ'ın boğması gibi.

Yeni gerçeklerin ortaya çıkması pek çok kimsenin, özellikle iktidar sahiplerinin rahatını kaçırır, dahası tepkisine yol açar. Öyle de olsa, sürüp gelen bağnazlığın militan fanatizmi karşısında en büyük umut dayanağımız bilgelikle birleşen bilgidir.

Bilgi edinmede, bilimsel yöntem dışında izlenecek başka bir yol yoktur; bilimin erişemediği bir şeyi bildiğimiz savı bir safsata olmaktan ileri geçmez.

Bertrand Russell "
Verdiginiz adresten cikardigim su tümceleri buraya getirmeden edemedim sayin Türker.
tesekürler
Eski26-12-05, 09:41  #3
canugur

Ayrica verdioginiz http://www.bilimvedin.blogspot.com/ bu webde, nefis bir kitabin Evrim Kurami Ve Bagnazlik ) isimli kitabin tamamini vermektedir. -Cemal Yildirim-
yeni buldum ve bu yüzden cok mutluyum.
Tesekürler sayin Türker.

Böyle seyleri lütfen bizlerden esirgemeden getirin derhal alir, print yapar, okur, okutur, bilgileniriz. Cok iyi yaa:-)

Bu nefis bir sey.
saygilar
Eski26-12-05, 09:45  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Ayrica verdioginiz http://www.bilimvedin.blogspot.com/ bu webde, nefis bir kitabin Evrim Kurami Ve Bagnazlik ) isimli kitabin tamamini vermektedir. -Cemal Yildirim-
yeni buldum ve bu yüzden cok mutluyum.
Tesekürler sayin Türker.

Böyle seyleri lütfen bizlerden esirgemeden getirin derhal alir, print yapar, okur, okutur, bilgileniriz. Cok iyi yaa:-)

Bu nefis bir sey.
saygilar
Rica ederim Sayın Canugur,

Gerçi bu kitabın tanıtımını ve online okuyabileceğiniz adresi http://www.yaziyaz.com/forum/thread1776.html adresinde vermiştim ama olsun, her yol yine de Roma'ya çıkarmış :-)

Saygılar...
Eski26-12-05, 09:53  #5
canugur

evet, indirilecek ya da okunacak online kitaplar adresi : http://www.1001kitap.com/
Eski26-12-05, 09:55  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:

evet, indirilecek ya da okunacak online kitaplar adresi : http://www.1001kitap.com/
Sayın Canugur, öyleyse ben bulamadım, bir türlü indiremiyorum, sadece okunuyor buradaki kitaplar. (indirebilsem telefona atıp yolda okurum da :-) )
Eski26-12-05, 10:03  #7
canugur

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Sayın Canugur, öyleyse ben bulamadım, bir türlü indiremiyorum, sadece okunuyor buradaki kitaplar. (indirebilsem telefona atıp yolda okurum da :-) )
kitaplari denedim aciliyor.

Ama word da okunmak icin hepsini bölüm bölüm toplu kopy yapip worda paste yapiyorum.
Telefon word fontlarini okuyor mu bilmiyorum. Ilk kitap worda girdi bile.

simdi de hepsini kacmasin diye ekstern HDD ye atiyorum.
Daha sonra arkadaslarla, toplanip, projeksiyonda duvardaki perdede okuyacagiz.
Eski26-12-05, 10:10  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:

kitaplari denedim aciliyor.

Ama word da okunmak icin hepsini bölüm bölüm toplu kopy yapip worda paste yapiyorum.
Telefon word fontlarini okuyor mu bilmiyorum. Ilk kitap worda girdi bile.

simdi de hepsini kacmasin diye ekstern HDD ye atiyorum.
Daha sonra arkadaslarla, toplanip, projeksiyonda duvardaki perdede okuyacagiz.
Sayın Canugur, tam bir e-kitap kurdusunuz :-)

Telefon'da word dosyalarını eğer S60 Model bir telefonunuz varsa Profimail programı ile birlikte gelen Profiexplorer ile okuyabilirsiniz, diğer modeller için de muhakkak böyle bir program vardır.

Saygılar...
Eski26-12-05, 10:25  #9
canugur

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Sayın Canugur, tam bir e-kitap kurdusunuz :-)

Telefon'da word dosyalarını eğer S60 Model bir telefonunuz varsa Profimail programı ile birlikte gelen Profiexplorer ile okuyabilirsiniz, diğer modeller için de muhakkak böyle bir program vardır.

Saygılar...
Telefon ile ilgili bölümü arastiracagim sayin Türker, tesekürler.
Gökyüzü Mavi Kaldi´yi indiriyorum simdi.

Cok nefis.

Binlerce teskürler sayin Türker. Cemal Yildirim bir harika, hele simdi aldigim yeni kitap, siir deryasi bu kitap yaa. Indiriken yudumluyorum kitabi.

Iyi ki ölmedim simdiye kadar. Cünkü bunlari okumam gerek mutlaka.
Aziz Nesin aklima geliyor. Borclu gitmemek gerek bu dünyadan demisti.

Borcumu yavas yavas verdikce hafifledigimi hissediyorum.

Kipatkakiler:Azra Erhatin aciklamalari,halk siiri,Y. Kemalden, Dedekorkut, maniler, deyimler vb... hazine gibi...

Besi bir yerde altin takinin degeri hictir bunlarin yaninda.
Eski16-01-07, 22:59  #10
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Her görüşteki insanların yazılarını okumaya çalışırım vaktim yettikçe,Harun Yahya'yı da okudum,ilk okuduğumda dikkat etmemiştim Adnan Hoca olduğuna,bilmiyorumdum yani,ona rağmen hiçbirşey bulamadım yazılarında,baktım sonra kim olduğuna,kendi kendime bulamamam normal dedim.Geçen bir forumda verilmişti Ahmed Hulusi'nin bir yazısı,altına da not düşmüş,bu konuya uygun gibi hoşuma gitti,paylaşmak istedim.

saygılar

Not: Din ile bilimin aynı şeyi söylediğini savunmak amacıyla fizik veya tıp kitabındaki bilgileri yazıp, işte bunlar Allah’ın eseridir demeyi, dini bilimsel olarak açıklamak diye anlayanlar var. Bilimden ya da din ilminin hakikatinden uzak olanlara göre, bizimki Dini yanlış anlatmak diye yorumlanabiliyor. Diyorlar ki, bahsettiğin şeyler zaman içinde değişirse, dini de ona göre mi değiştireceğiz? Cevap bir başka yazıda…
AHMED HULÛSİ
07 Ocak 2007
www.ahmedhulusi.org
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı