"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| http://www.evrimcilerinitiraflari.com/05.htm adresinde "Evrimcilerin, Teoriyi İdeolojik Olarak Savunduklarına Dair İtirafları" konusuna bakalım. Ne iddia ediliyor: Alıntı:
Şimdi bu cümlenin kitapta geçtiği yere bakalım: Darwincilik doğal seleksiyon tezini yoklanması gereksiz, doğruluğu apaçık bir ilke saydığı ölçüde bilimsel bir kuram olmaktan uzaklaşmakta, ideolojik bir öğreti kimliği kazanmaktadır. Ancak hemen belirtmeli ki, bu öğretisel eğilim geçmişte kalmış bir olaydır. Bugünkü anlamıyla "Darwincilik" bilimsel evrim kuramıyla özdeştir. Daha fazla söz etmeye bile gerek yok sanırım. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) ilker Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-04-07 15:06 . | |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| "İnsanlık tarihinde Kopernik, Galileo ve Darwin gibi öncülerin önemini biliyoruz. Bu tür kişiler gelecekte de çıkacaktır, elbet. Onları çalışmalarında engellemek, tuttukları ışığı söndürmek, yaşam ortamımızı çoraklaştırmakla kalmaz, bizi yeni bîr karanlık çağa sokar; tıpkı, parlak Antik Çağ'ı bildiğimiz Karanlık Çağ'ın boğması gibi. Yeni gerçeklerin ortaya çıkması pek çok kimsenin, özellikle iktidar sahiplerinin rahatını kaçırır, dahası tepkisine yol açar. Öyle de olsa, sürüp gelen bağnazlığın militan fanatizmi karşısında en büyük umut dayanağımız bilgelikle birleşen bilgidir. Bilgi edinmede, bilimsel yöntem dışında izlenecek başka bir yol yoktur; bilimin erişemediği bir şeyi bildiğimiz savı bir safsata olmaktan ileri geçmez. Bertrand Russell " Verdiginiz adresten cikardigim su tümceleri buraya getirmeden edemedim sayin Türker. tesekürler __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
| Ayrica verdioginiz http://www.bilimvedin.blogspot.com/ bu webde, nefis bir kitabin Evrim Kurami Ve Bagnazlik ) isimli kitabin tamamini vermektedir. -Cemal Yildirim- yeni buldum ve bu yüzden cok mutluyum. Tesekürler sayin Türker. Böyle seyleri lütfen bizlerden esirgemeden getirin derhal alir, print yapar, okur, okutur, bilgileniriz. Cok iyi yaa:-) Bu nefis bir sey. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #4 | ||
| Alıntı:
Gerçi bu kitabın tanıtımını ve online okuyabileceğiniz adresi http://www.yaziyaz.com/forum/thread1776.html adresinde vermiştim ama olsun, her yol yine de Roma'ya çıkarmış :-) Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #5 | |
| evet, indirilecek ya da okunacak online kitaplar adresi : http://www.1001kitap.com/ __________________
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | ||
| Alıntı:
Ama word da okunmak icin hepsini bölüm bölüm toplu kopy yapip worda paste yapiyorum. Telefon word fontlarini okuyor mu bilmiyorum. Ilk kitap worda girdi bile. simdi de hepsini kacmasin diye ekstern HDD ye atiyorum. Daha sonra arkadaslarla, toplanip, projeksiyonda duvardaki perdede okuyacagiz. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Telefon'da word dosyalarını eğer S60 Model bir telefonunuz varsa Profimail programı ile birlikte gelen Profiexplorer ile okuyabilirsiniz, diğer modeller için de muhakkak böyle bir program vardır. Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #9 | ||
| Alıntı:
Gökyüzü Mavi Kaldi´yi indiriyorum simdi. Cok nefis. Binlerce teskürler sayin Türker. Cemal Yildirim bir harika, hele simdi aldigim yeni kitap, siir deryasi bu kitap yaa. Indiriken yudumluyorum kitabi. Iyi ki ölmedim simdiye kadar. Cünkü bunlari okumam gerek mutlaka. Aziz Nesin aklima geliyor. Borclu gitmemek gerek bu dünyadan demisti. Borcumu yavas yavas verdikce hafifledigimi hissediyorum. Kipatkakiler:Azra Erhatin aciklamalari,halk siiri,Y. Kemalden, Dedekorkut, maniler, deyimler vb... hazine gibi... Besi bir yerde altin takinin degeri hictir bunlarin yaninda. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Her görüşteki insanların yazılarını okumaya çalışırım vaktim yettikçe,Harun Yahya'yı da okudum,ilk okuduğumda dikkat etmemiştim Adnan Hoca olduğuna,bilmiyorumdum yani,ona rağmen hiçbirşey bulamadım yazılarında,baktım sonra kim olduğuna,kendi kendime bulamamam normal dedim.Geçen bir forumda verilmişti Ahmed Hulusi'nin bir yazısı,altına da not düşmüş,bu konuya uygun gibi hoşuma gitti,paylaşmak istedim. saygılar Not: Din ile bilimin aynı şeyi söylediğini savunmak amacıyla fizik veya tıp kitabındaki bilgileri yazıp, işte bunlar Allah’ın eseridir demeyi, dini bilimsel olarak açıklamak diye anlayanlar var. Bilimden ya da din ilminin hakikatinden uzak olanlara göre, bizimki Dini yanlış anlatmak diye yorumlanabiliyor. Diyorlar ki, bahsettiğin şeyler zaman içinde değişirse, dini de ona göre mi değiştireceğiz? Cevap bir başka yazıda… __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|