"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yıpratmak isteyenler.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Son zamanlarda benzeri bir anket yayınlandığına rastlamadım; ama Türk Silahlı Kuvvetleri "toplumun en çok güvendiği kurumlar" listesinin başındaki yerini muhtemelen koruyordur. TSK'nın tek rekoru bu değildir. TSK aynı zamanda ülkemizde "yıpratılmak istendiğinden en çok şikayet eden kurum"dur. Devamı için: http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=11923 __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bana anlatmasınlar onu,halka geçit yoktur bu düzende. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bizde devleti asker-sivil bürokratlar kurmuştur.Karşılarına da hemen semayenin sözcüleri gelmiştir.Son dönemde ise daha sağdan bir tür islami elit geldi.Şimdi Türkiyede askeriye girenlerin yüzde 70 i fakir aile çocuklarıdır.Askeriye bunların üst kesimlere gelmesine yol açan bir kapıdır.Askeriyede 12 Eylül sonrası özellikle ihale dağıtımı bazı komutanları zengin etmişti.(deniz kuvvetleri mütahitlerinin ortaya çıktığı dönem)Bu bağlantılar sayesinde pek çok asker emekli olunca büyük şirketlerin yönetim kurullarına geldi. Sağdaki isimlere bakarsak "özal" sonrası gelişen özel finans kurumları ağırlıklı olduğu görülür.(Albaraka-fasial finans)Bunlar suudi arabistan tarafından finanse ve edilmiş ve özaldan beri nakşibendi kökenliler ağırlıkta olmak üzere bu cenaha aktarılmıştır.Turgutun kardeşi Korkut ÖZAL bir kaç yılda dolar milyoneri olmuştu bu sayede.Yeni hükümette özellikle Unakıtan buna örnektir.Kendisi albarakanın eski yöneticisidir.Bunun dışında özellikle gurbetçilerin sırtından kazanılan muazzam para bir diğer büyük finans kaynağıdır Bu ilişkiler ve gelişim sorgulanmadan meseleyi dinci-laik çelişmesi olarak algılamak yada benim kurumum seninkini döver mantığı gütmek bence boşunadır. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|