| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Neden müslüman olmalıyım? 1-) Bütün dinleri kapsar ve en önemlisi diğer kitaplar insanlar kendi çıkarlarıiçin değiştirmiştir.kuran'ın değiştirilmemiş olması kuran'ın özelliği kolayca ezberlenebildiği için 2-) Tamamen barış dinidir, mesela bir gün cemaat hz. Muhammed'e, ya rasulullah Hz.Ali'yi neden bukadar seviyorsun diye sorarlar,rasuulullah da ben size sorayım der, iyilik yaptığınız size birisi size bir kötülük yapsa ona ne yaparsınız, onlarda yine iyilik yaparız der, tekrar sorar aynı cevabı verirler, 4üncü sorduklarında kötülükte yapmayız ama daha iyilikte yapmayız derler ve Hz. Ali'yi çağırtır ona sorar ve oda yine iyilik yaparım der tam 9 kere sorar hepsinde yine iyilik yaparım der ve rasuulullah da işte bu yüzden hz. Ali'yi bukadar severim der 3-)Size bir şey de ben sorayım anneniz ölümcül bir hastalığa yakalansa ve doktor deseki annenizi iyileştiririm ama bir şartla her gün gelip bir saat ofisimi temizleyeceksin dese kabul etmez misin edersin.. kuranda böyle diyor her saniye bizim ailemizin sevdiklerimizin canı allahın elinde bunlara karşılık sadece bir saat namaz kılın diyor.. 4-) Allah neden acılara izin veriyor, diyelim ki 3 kişi bir fabrikada çalışıyoruz; ikisi sen ve ben, patron gelse akşam al sana 5 lira bana 10 lira digerine 20 lira verse, sen demez misin bana neden bu kadar verdin, hakkını aramaz mısın, ararsın... Peki biri durup dururken bana 20 lira, sana 5 lira, digerine 100 lira verse; ona diyebilir misin bana neden bu kadar az verdin diye, diyemezsin isterse elindekini alıp sana hiç vermez onu da bana verir Allaha'da sormaya hakkımız yok biz onun için hiç bir şey yapmadık ve de Allah kimseye sen acı çekiceksin bu dünyada demez bu acıları bizler yaratıyoruz, Allah sadece bunları bizim elimize bırakmış. ve düşünsenize bu mukemmel kainatı kusursuz yaratan Allah insanı kusurlu yaratmış mıdır 5-)Hep derler ya e benim kalbim temiz ben hiç bir şey yapmıyorum kimsenin namusunda gözüm yok, işte hiç bi şii yapmamakda var sorun zaten, mesela araba kullanırken yol sağa dönerken sen uçurumdan uçsan e ben bir şey yapmadımki, işte sağa dönerken direksyonu sağa döndürcektin uçurum warsa frene basıcaksın, (namaz kılman gerekiyorsa namaz kılacaksın, karşına zina çıkarsa veya yapmaman gereken bir şey çıkarsa frene basıcaksın.. dikkat edin bu şeytanın en kolay inandırdığı en çok kullandığı vesvesesidir. 6-)Allah'a ibadet, iyilik yapmak değildir; mesela bir işçiye diyebilir misin, bu hep ibadet yapar hiç çalmaz, hiç beni öldürmez, yanından geçene çelme takmaz, e tabiki denmez sadece çelme takılan bir insanı kaldırırsan budur ibadet.. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| 1-)Bütün dinleri kapsıyormuş, eksik bilgi sadece ilahi dinleri kapsar ve demek ki bir yahudi de müslüman kategorisinde sana göre. Bir de kolay ezberleniyormuş, o zaman ben bir kitap ezberleyeyim siz o zaman o kitaba mı inanirsınız... 2-) barış din imiş.. Peki neden kılıçla,zorla islamı yaymaya çaliştilar ve işgal ettikleri yerlerde ki gayrimüslimlerden neden fazladan vergi aldılar... 3-) o verdiğiniz doktor örneğinde doktorun bir cıkarı var hergün ofisini temizleyeceğim peki tanrının benim namazımdan bir cıkarı mı var... 4-)Verdiğiniz örnekte bu acıları biz yaratıyormuşuz, peki size bir soru soracam; anneniz ölse doğal olarak siz acı cekeceksiniz değil mi, peki bu acıyı siz mi yarattınız...? 5-)Düşünmen gereken yerde düşünecen düşünmemen gereken yerde düşünmeyecen... İşte islamın sizlerden istediği bu... 6-)Bu verdiğiniz örnekle de inanın beni ve düşünen müslümanları güldürmekten öteye gitmez... Bu tür örneklerle siz şimdi tanrıyı mı acıkladınız, müslümanlığı mı tebliğ ettiniz size tavsiyem bir an önce bu konuyu silin ve daha fazla komik duruma düşmeyin __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Yazmicaktım ama şu konunun başlığının şeklinin ampul olması birilerini çağrıştırıyo ya ![]() Kusurabakmayın neyse konumuza dönelim verdiğiniz örnekler neden müslüman olmalıyım değilde neden iyikide müslüman olmamışım dedirtecek cinstendi. Bunlar mantıklı bir insanın müslüman olmadan da hayatında uygulayabileceği şeylerdir zaten. İyilikten,temizlikten,dürüstlükten bahsediyorsanız bunlar için kurallara gerek yoktur diye düşünüyorum. Ayrıca barış dini derken barışacağı kişilerin kendilerinden olması gerekiyor herhalde geçmişte de öyle olmuş ya... saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #4 | |
| Kolay ezerberleniyormuş dediğim şey mesela bir roman kitabı ile kuran arasındaki ezberleme oranı nasıl bunu böyle anlayabiliyorsun bende onu anlayamıyorum Neden mi kılınçla,zorla islamiyeti yaymaya çalıştılar, hiç düşünmedin tabi, Müslümanların ilk başta neler neler çektiği hiç mi bilmioyorsun, tıpkı şu andaki gibi islam düşmanları o zamanda da var dı da o yüzden Tabiki allahın bir çıkarı yok; mesela bir doktora gitsen sana reçete verse ertesi hafta arasa nasılsın iyi oldun mu dese sen ona diyebilir misin senin bana ihtiyacın yokki beni neden arıyorsun diye bu da onun gibi Allah(cc)ın bize ihtiyacı yok bizim ona var Neden namaz kılman gerektiğini söyliyeyimde öyle bi düşün istersen; mesela bir gün yolda yürürken rüzgar kafandaki şapkayı uçursa biriside alıp cebindeki mendili çıkarıp temizleyip verse ona teşekkür etmez misin e tabiki edersin.. peki bu teşekkür etmeyi kabul eden aklın neden bu aklı veren Allah'a teşekkür etmeyi kabul etmiyor Bence senin kalbin müslümanlığı reddetmiş o yüzden sana bir tane bile bir şey mantıklı gelmeyebilir sence nedir müslümandaki mantıksızlık bilmiorum tabi nekadar mantıklı cevap versekte sana mantılkı gelmeyebilir... |
| #5 | |
| barış dini mi olması saçma,Allaha teşekkür etmek mi saçma yasence ne mantıklı sadece bu hayatını dün edip yaşamak mı ne peki sence?? |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Brışacağı kişilerin illaki kendinden olması diye bir şart yok herhalde, karşılıklı zara vermeme anlaşmasına riayet ettikçe barış sağlanmış olmuyor mu. draysu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-06-07 15:31 . | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Allah'a ortak koşanların Allah katında ve Resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah kendine karşı gelmekten sakınanları sever. Tevbe Süresi:7 Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. Bakara süresi 190. Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. Bakara süresi 191 Eğer onlar (savaştan ve küfürden) vazgeçerlerse, (şunu iyi bilin ki) Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.Bakara süresi 192 Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır. Bakara süresi 193 |
| #8 | ||
| Alıntı:
size dediğim şey hala geçerli bence bu konuyu silin ve daha komik duruma düşmeyin... saygılar!!! __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| #9 | |
| Sizin inandığınız nedir çok merak ediyorum.. Sence sadece bu Dünya için mi yaşamalı veya ahiret sence yok mu..? peki bu Dünya ya geliş amacımız ne; bence bu dünyaya geliş amacımız her sınavda olduğu gibi neyi istiyorsak onun için çalışırız eğer cenneti istiyorsak onun için cenneti istemiyorsak onun için çalışırız ALLAH RIZASININ YANINDA CENNET BİLE ÇOCUK OYUNCAĞIDIR |
| #10 | ||
| Alıntı:
..gene de anlamıdıysan anlatayım : ben hiçbirşeye inanmıyorum, ahiret de YOK!! __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|