"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski21-06-07, 21:44  #1
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ateizm çare mi? ateistlerin hayalleri,rüyaları

Ateistler dinleri savaşın kaynağı gösterirler ve dinler kalkmadıkçada huzurun gelemeyeceğini iddia ederler.

Peki hadi diyelim dinler bitti.Bu ateistler ne sunacaklar insana.

Ben söyleyeyim isterseniz.Hiçbir şey.Teizm olmasa ateizm de yok.

Yoksa karşı çıktıkları hiçbir noktada alternatifleri yok.Şimdi sıralayacakları maddeler varsa inanın hepsini teizm içinde daha kalıcı haliyle de getirebilirim.

Örnek olarak,Ateist maddecidir.Hırsızlık ta madde bağımlılığından gelir.Nasıl hırsızlığı engelleyecek?

Örnekler çoğaltılabilir.
özedönüş is online now  
Eski21-06-07, 22:09  #2
alptegin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Bence ateistlerin dayandığı tek kaynak Teizm.

Yani tamamen reaksiyonel ve karşısında ki olmayınca ayakta durması mümkün olmayan içi boş bir fikir.

Kendi varlığını bile dinden yapacağı yorumlara bağlamaya çalışan zayıf bir duruş şekli.
alptegin is offline  
Eski21-06-07, 22:54  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Tipik bir karalama örneği daha. Burada ateizmi savunmak gibi bir derdim yok ama şöyle düşünün. Bir şeyin gerçek olması için fayda sağlaması gerekmez. Örneğin Suyun 100 derecede kaynayıp 99 derecede kaynamıyor oluşu size fayda getirmez ama gerçektir.

Bunu "Ateizm doğrudur" anlamında söylemiyorum, karalamanıza yanıt olarak kabul edin.

Ayrıca elbette teizm olmasa ateizm de olmayacaktı. Şöyle düşünün, patlıcan olmasa patlıcan sevmeyenler diye bir grup insan olur muydu? Olmazdı, ama bu insanlar yine patlıcan yemeyen insanlar olurlardı

Ateizmin hiçbir doktrini, önerisi, vs. yoktur. Olsaydı zaten o zaman bir "din" olurdu. Siz hala ateizmin ne olduğunu anlayamamışsınız gibi geliyor bana. Ateizm teist olmamaktır. Bu kadar basit.

ilker Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-07 23:07 .
Antioksidan is offline  
Eski21-06-07, 23:15  #4
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Örnek olarak,Ateist maddecidir.Hırsızlık ta madde bağımlılığından gelir.Nasıl hırsızlığı engelleyecek?

Örnekler çoğaltılabilir.

Maddecidir derken materyalizmi kastediyorsunuz herhalde sn.özedönüş?
O zaman her hırsız materyalisttir. İslam ülkesinde de olmaması gerekirken görüyoruz ki islam ülkelerinde sapkınlıklar daha fazla bunun açıklaması nedir?

saygılarımla
Eski21-06-07, 23:20  #5
alptegin

Sayın türker;

Karalama demişsiniz ancak ardından da ateizmi fayda yönü ile tartıya çıkarmışsınız.Su ile verdiğiniz örneğide tam anlayamadım.Ancak sanırım burda zaten ateizmin varlığının sorgulanması diye bir şey yok.O görüşün varlığı tartışılmıyor.Sadece dayandığı ilkelerden bahsetmeye çalıştık.

Patlıcan olmasaydı elbette patlıcan sevmeyenler olmayacaktı.Ancak unutmayın ki bu bilinçsiz bir durum olacaktı yani sevme ve ya sevmemeyi gerektirecek bir durum olmadığı için böyle bir topluluktan bahsetmeyecektik.
Oysa burda var olan bir durumdan bahsediyoruz.

Eğer birisi bir şeyi yok ve ya var kabul ediyorsa bunu karşıt görüşle delillendiremez kendi delillerini ortaya koymalıdır.Aksi halde karşıdakinin fikirleri yanlış olduğu için onun her görüşüde sağlam olmayan bir temele oturur.

Hem ayrıca hiç bir doktirini,önerisi yoktur demişsiniz peki öyle ise böyle bir görüş ve ya fikir nasıl olabiliyorda kendi kaynağı olarak bilimi gösterebiliyor.
Yani ateizm hiç bir bilgiye dayanmıyor mu????
alptegin is offline  
Eski22-06-07, 01:01  #6
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tipik bir karalama örneği daha. Burada ateizmi savunmak gibi bir derdim yok ama şöyle düşünün. Bir şeyin gerçek olması için fayda sağlaması gerekmez. Örneğin Suyun 100 derecede kaynayıp 99 derecede kaynamıyor oluşu size fayda getirmez ama gerçektir.

Bunu "Ateizm doğrudur" anlamında söylemiyorum, karalamanıza yanıt olarak kabul edin.

Ayrıca elbette teizm olmasa ateizm de olmayacaktı. Şöyle düşünün, patlıcan olmasa patlıcan sevmeyenler diye bir grup insan olur muydu? Olmazdı, ama bu insanlar yine patlıcan yemeyen insanlar olurlardı

Ateizmin hiçbir doktrini, önerisi, vs. yoktur. Olsaydı zaten o zaman bir "din" olurdu. Siz hala ateizmin ne olduğunu anlayamamışsınız gibi geliyor bana. Ateizm teist olmamaktır. Bu kadar basit.
sayın Türker size bu sefer kalben katılıyorum...
ben bir ateistim bunu saklayacak halim yok, dinlerle de bir derdim yok ama yazıda neden bu kadar aşağılayıcı ve komik örnekler verdiğinizi anlamıyorum sayın özedönüş...
ateizm en basitinden herşeyi sorgular ve hiç birşeye doğrudan dogmatik olarak kabul etmez... Burada ateistlerin yaptığı tek şey sizin kendinize bile sormaya çekindiğiniz soruları sorması ve cevabın olumsuz olmasıdır... sizin burada savunacağınız tek şey dinin inanç meselesi olduğudur...

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski22-06-07, 01:03  #7
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın alptegin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence ateistlerin dayandığı tek kaynak Teizm.

Yani tamamen reaksiyonel ve karşısında ki olmayınca ayakta durması mümkün olmayan içi boş bir fikir.

Kendi varlığını bile dinden yapacağı yorumlara bağlamaya çalışan zayıf bir duruş şekli.
size tek bir soru soruyorum bu verdiğiniz örneğin aynısı din için de geçerli değil mi?

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski22-06-07, 01:49  #8
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Üçtür yada dörttür ateistler hakkında yeni konular açıyorsunuz. Siz bizleri eleştirirken bir kere bile BENİM İNANCIMA SAYGI DUYUN!! dendiğini duydunuzmu HAYIR

ÇÜNKÜ ATEİZM BİR İNANÇ YADA BİR DİN DEĞİLDİR!!!

Bunu anlayın artık. <<<Dinler bitti ne sunacaklar insanlara. <<<

Yerine getiremeyeceğin sözleri verme der büyükler. Sizin dinden yada islamiyetten beklentiniz nedir? Önce kendinizi iyi bir testten geçirin. Bakın ben diyorum ki dinler olmadan da tanrı inancı olmadan da insan sevgisi çocuk sevgisi hayat sevgisi vs. dürüstlük doğruluk bu saydıklarım ateistlerde olmasaydı İSLAMİYETİ SORGULAMAZLARDI BİLMEM ANLATABİLİYOR MUYUM!!

Siz islamiyete neden inanıyorsunuz cennet alana huri bedava ondan mı Bakın dalga geçmiyorum. Ciddiyim. Doğa üstü hayal ürünlerine neden ihtiyaç duyuyoorsunuz. Dine neden ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun cevabını verdiğinizde hayatınızda ne gibi olumlu değişimler gerçekleşiyor yada olumsuz.

Sıradan hırsızlardan bahsediyorum.Banka hortumlayanlardan falan değil. Emin olun hepsi müslüman.Allaha inanıyor.Ramazanda oruç tutuyor. Ateist kimselerin adı bu tür vakalara bulaşmaz. Neden? Onu da siz düşünün.

Müslümanlıkdan dem vurmayanlar değil midir cemaatin anasını ağlatan!
Yezit Kızı is offline  
Eski22-06-07, 01:53  #9
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Din tabiki inançtır!
Ama bu bizi yani inananları bağlar..
Ateistlerinse buna karşı bir duruştan başka yapabilecekleri birşey yoktur.
Karşı olup kötülemekmi?
yoksa bu felsefeyi idealist veya bir kavram olarak kabul edip yaşamakmı düşer ateistlere?
İslam olan maddeden öte olan mana boyutunu kabul edenlerdir,ateistlerin ise maddeden başka bağımlılığı yoktur ..
Oysa maddede soyuttur birçok bilim adamına göre!!
Hangisi afyon??
Eski22-06-07, 01:57  #10
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Din tabiki inançtır...
inanç, iman etmekten gelir, imanın temeli ihsandır, ihsan ise sorgusuz, sualsiz ve dogmatik olarak kabul edip iman etmektir size anlatmak istediğim afyon bu..

sagopa!
PESİMİST is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı