"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski22-06-07, 15:59  #1
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ateizmin varlığın kökeni ile ilgili görüşü(masal diliyle)

Hiçbirşey yok (!) iken; "Dur ben büyük bir patlama yapayım" demiş sn. Bigbang Ve daha sonra tesadüf bu ya; sistemler galaksiler ve çeşit çeşit gaz tabakaları demişler ki; hadi biz de yanyana duralım ve bir uyum sağlayalım da hepimiz beraber uzayda yüzelim demişler.

Sonra güneş sistemini oluşturmuşlar ve o kadar matematiksel hesaplamalar yapmışlar ki; her ayrıntıyı insanın yaşaması için oluşturmuşlar ve o düzende devam sağlamayı planlamışlar; milyarlarca yıl...

Sonra yeryüzünde oluşan bitkiler demişler ki; hadi bakın; Hidrojen ve oksijen arkadaşlarımız suyun formülünü bulmuşlar (H2O) biz de yeşerip toprakları örtelim demişler...

Sonra da maymun -bu hayvanı dinsizler Darwin'den dolayı pek tutarlar, ataları ya!- ve diğer hayvanat hadi artık oksijen (hava) ve su oluştu, yememiz için ot da var; artık biz de saklandığımız yerden çıkalım demişler...

Daha sonra insan demiş ki yahu herkes var; doğal güzellikler çıkmış eee hava var ya su var ya ekmek yapar koyun eti yer otlarla da ilaç yapar günümü gün ederim hadi ben de çıkayım demiş... Ondan sonra ölümü görmüşler ve demişler ki haydan gelen huya gider!

İşte dinsizliğin muhteşem (!) uygarlık, zenginlik ve gelişmişlik dediği zihniyetin temeli...
özedönüş is offline  
Eski22-06-07, 16:12  #2
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Hiçbirşey yok (!) iken; "Dur ben büyük bir patlama yapayım" demiş sn. Bigbang Ve daha sonra tesadüf bu ya; sistemler galaksiler ve çeşit çeşit gaz tabakaları demişler ki; hadi biz de yanyana duralım ve bir uyum sağlayalım da hepimiz beraber uzayda yüzelim demişler.

Bunu diyen sizsiniz.. Ateistler değil.. Hiç bir şeyin yok olduğunu hep inanalar söyler, hiç bir şey yoktu allah vardı, ahanda kainat yapayım da bir görsün cümle alem diyerek...

>>> Sonra güneş sistemini oluşturmuşlar ve o kadar matematiksel hesaplamalar yapmışlar ki; her ayrıntıyı insanın yaşaması için oluşturmuşlar ve o düzende devam sağlamayı planlamışlar; milyarlarca yıl...

Dünya insanın yaşaması için olası en berbat gezegenlerden biridir sn. özedönüş.. Biraz aklı olsyamış o hesabı yapanın, tek yüzü sürekli güneşe bakan güzel bir gezegen yapar, bizi kışın dondurup yazın yakıp durmazdı..

>>> Daha sonra insan demiş ki yahu herkes var; doğal güzellikler çıkmış eee hava var ya su var ya ekmek yapar koyun eti yer otlarla da ilaç yapar günümü gün ederim hadi ben de çıkayım demiş... Ondan sonra ölümü görmüşler ve demişler ki haydan gelen huya gider!

Evet, sonra da allah gelmiş, bunlara sahip çıkmış.. Ula bunları ben yarattım valla demiş.. Adem'i yarattım, ya dur aslında onu cennette yarattıydım, yok öyle değil miydi vs. derken.. Masalda kimse mutlu olamamış..
anibal is offline  
Eski22-06-07, 16:53  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

En berbat?Karşılaştırmayı hangi gezegenle yapıyorsun mesela?
Eski22-06-07, 16:59  #4
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> En berbat?Karşılaştırmayı hangi gezegenle yapıyorsun mesela?

Neden bir gezegenle karşılaştırayım? Dünyanın 3 misli (mesela) büyük bir gezegenin, 20 derece sıcaklıkla tek yüzü güneşe bakacak şekilde güneşin neresinde yörüngeye oturacağı bellidir, azıcık newton fiziği öğren, otur hesapla..
anibal is offline  
Eski22-06-07, 21:26  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Emir verip durma,çok şey bildiğini sanıyorsun hep aynı ezberler.Ben kış mevsiminden de çok memnunum.Hep sıcak olmasını istemezdim,ayrıca güzellikleride olacak zorlukları da,bana göre mantıklı olan bu,kimsenin mantığını kabul etmek zorunda değil kimse,hele bir de senin.
Eski22-06-07, 21:38  #6
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

<<<<Hiçbirşey yok (!) iken; "Dur ben büyük bir patlama yapayım" demiş sn. Bigbang <<<<

Siz tanrıdan bahsediyorsunuz farkındasınız değil mi?
Yezit Kızı is offline  
Eski22-06-07, 22:26  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Madde de bir Tanrı değil mi zaten

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 00:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)