"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| üniversite yıllarında sınıfımızad görüştüğüm bir kaç ateist arkadaş vardı adamların ortak özelliği ölümden çok korkmalarıydı. Çok neşe ve hayat dolu çocuklardı ama, ölümün lafının açılmasını istemezlerdi, hatta bir tanesi duynunca suratı sararırdı. Bende merak ettim bu ölümden korkmam sadece bu arakadaşlara mı ait yoksa ateistlerin tamamı mı ölümden korkar. Mesela ateist arkadaşlar bir gün ölüp omuzlar üzerinde tabutta taşınmayı nasıl bir duygu olarak değerlendiriyorlar bilmek isterdim doğrusu |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| sayın özedönüş bu ateisstler size naptı? cok merak ediyorum... hiçbir ateist bu kadar konu açmadı ve aşağılayıcı ithamlarda bulunmadı.. ama bu ithamlar galiba sizin karekterinizi yansıtıyor... __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir
| Ooof of! Coştunuz Özedönüş, kim tutar sizi? ![]() Hemen yanıtlayayım. Ölümün eşiğine geldiğim bir kaç zaman vardır hayatımda. Hani cidden ramak kalır ya, o kadar yakın. O anlar dışında düşünmediğim bir şeydi ölüm. Belki de gençlik vardı serde, ölüm uzaktı hala... Sonra ciddi bir hastalığım oldu. Ölümcül cinsinden. Dua edecek bir Allahım da yoktu; manituların hiçbirisini edepli bulmuyordum; zeussa çok bohem bir adamdı... Durmadan beni sevenleri düşündüm durdum o zamanlarda. Ölümün boşlukta kaybolup gitmek olduğu gerçeğinin tek sağlaması, dünyaya bir iz bırakmaktı benim için. Varlığım bir öneri olsun istemiştim her zaman. Bu yüzden genç ölmek istemedim ama gerekirse uğruna ölebileceğim kıymetlilerim olduğu içinde sevinçliydim. Korkmak diyemem buna... Başka bir adı olmalı. Örneğin anamdan babamdan önce ölmeyeyim isterim. Onlar evlat acısı çekmesin diye... Sonra, çocuklarım kendi ayakları üzerinde durmadan ölürsem diye korkarım ama ölmekten değil. Bir de eşim. Bu güne dek hep ele ele verdiğimiz onlarca savaşta bir başına bırakmış olmaktan utanırım eminim ama bu da korkmak değil. Bir dinsizim ama öldükten sonra beni nasıl defnedecekleri umurumda bile değil. Bu yüzden ne musalla taşı fobim oldu ne de dört kollu... Ölüm, yarım bırakmaya neden olur diye korkarım bir sürü başlangıcımı ama ömrüm bitti diye değil. ![]() __________________
Gücün olduğu yerde özgürlükten söz edilemez. |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Eee, ne varmış bunda? En azından müslümanlar gibi "aman bir tanrı var valla, elinin altında ipekler içinde iri gözlü huriler varmış. Ölünce bize onlardan verecekmiş.." diye kendilerini, kendi uydurdukları masallarla avutmuyorlar.. |
| #5 | ||
| Alıntı:
Dikkatinizi cektiyse daha sizinle konu ile ilgili tartişmiyorum... __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| #6 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
![]() giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-06-07 16:32 . | |
| #7 | |
| Ölümden korksaydım sorgusuz sualsiz bir tanrıya inanırdım.. tıpkı sizler gibi __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Gelen cevaplardan sorgular-sitemkar sözler bunun genelliğine en iyi cevap olsa gerek. Buz gibi toprak, işlemeyen duyularım, her yer karanlık.... şüphesiz korkulacak bir durum her kesin açısından. Ölümden korkmak adına kimseyi suçlayamaz-sorgulamayız fakat.Mümin inancına göre bu durum zaten çok farklı. Can vermeye ( En aşğıdan çıkmaya başlar can ) başlanıldığı andan itibaren insan ebedi - hayata bağ kurmuş, iletişime geçmiş olcağı için müminin korkusu sadece dünyevi düşüncelerinden ibarettir. Tıpkı Ateist ve her insanın olduğu gibi.Ama tercihlerimiz doğrultusunda farklı korkular bizimle olacaktır sonuna dek ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Kimler hoca olurdu...Saydırma bana yakaran şiirlerini,şarkılarını aydın geçinen sürünün. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Biraz okusanız olması gereken islamın insanlara ne anlatmak istediğini anlayacaksınız. Siz islamı bilmiyorsunuz ![]() __________________
Ölüme hasret geldim eyvallah. Dünya`nın kaymağını yerim inşallah "sevgisiz olmak" bana baştan yaraşmış. 43 yaşında sana toprak yer açmış. | |
|
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|