"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Forumda aynı değeri paylaşmıyorsam da çok değerli ve insanlık aşığı iateist veya deist vardır.Ancak kendileri çok az mesaj yazmaktadır ve ortam ateistforumdan gelen militan ateistlere kalıyor.Bu durum ise benim en çok paylaşımda bulunduğum alanı çekimez hale getiriyor.Dünkü yazıların birinde İslam atarısının belden aşağı benzetildii bir mesajdan sonra artık tükendim. Diğer defalar gibi yapıp forumu terketmek çözüm değildi.Öte yandan saldır ve savun metodundan da bıktım.Burada gerçekten seviyeli dini tartışma yapacağım insanlar var..Türker,Yamyam,bol,eşitlik,orhan,özgürce,mey.. ... Ama Anibal ve ABCDE başta olmak üzere bölme kinlerini kusmak için girenlerin varlığı da gizlenmeyecek dercede fazla..Bu insanların tavırları konusunda o bölüme büyük zarar verdiği de bir gerçektir. Bubakımdan değerlerime olan bağlılığımdan gelen bir gayretten kaynaklanan ama yetersizbelki de yanlış olduğuna inanadığım fikirleri paylaşmaya yöneldimse de Sayın Bolun da dediği gibi devam ettirecek değilim.Kişiliğim buna elvermiyor.Diğer arkadaşların da istemlerinden dolayı bu tip bir konumuu bitiriyorum. Ama teist dünyadan da yetersiz ve anlatamayanların bu bölüme girmemeleri faydalı olacaktır.Çünkü bilmedikleri konu kıvırp anlatılınca bunlara da gün doğuyor..Glesin okusunlarama yazmasınlar.. ben bu forumda sayın Sesli ile çok güzel tartışacağıma inandığım için forum yönetiminden kendisi de kabul etse ikimize bir açıkoturum şeklinde başlık tahsis edilmesini istiyorum. Tüm arkadaşlardan özür diliyorum..Ama inançlı için Allah ne demek lütfen inanmazsanız da anlayın.. |
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Forum alanında bir takım "kişilere özel" tartışma alanı açılmasını doğru bulmuyoruz. Tartışa tartışa tartışma kültürünü edineceğiz. Düşünce ve inançları konusunda aşırı duyarlık gösteren kişilerin içinde bulunduğu tartışma alanı biraz yıpratıcı oluyor. Ama bunun iki taraf içinde geçerli olduğunu düşünmek gerek. "Öldükten sonra anlarsınız."gibi bir yaklaşım, sözcük olarak hiç bir rahatsız edici sözcük içermese de, içerdiği anlam, bir ateisti rahatsız etmektedir. Ya da duygusal refleks gösterek ateistlerin beyinsel fonksiyonlarıyla ilgili başlıklar da aynı rahatsızlığı vermektedir. İnançların tartışıldığı bir forumda, birtakım sözcük ve anlam rahatsızlığını anlayabilmek gerek. Açılan konunun tartılır bir özelliği bulunmamaktadır. Gereksiz bir spekülasyon ve polemik oluşmaması için de kilitlenmesinde yarar vardır,diye düşünüyorum. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|