"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır. De ki: "Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah, kullarını hakkıyla görendir. Kadınlar cennetteki eşlere oranla daha az temizdirler. |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ali İmran 16'da'ki eşler genel manadadır kadın ya da erkek olarak değildir. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| Alıntı:
![]() __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Forumu biraz tarayın isterseniz,ya da açın Kur'an 'ı okuyun,birşeyler olup olmadığını görürsünüz ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Dünyada inanç sahibi olmayan kişiler yani ateistler acaba yaratılışlarına bakmazlar mı, hiç düşünmezler mi, hiç birşeyin kendiliğinden olmadığını akletmezler mi? Bu kainatın bir sahibinin olduğunu, bu evrenin bir düzen ve intizam içerisinde hareket ettiğini, idrakten acizmidirler.dünya da gördüğümüz ve bizim hizmetimize verilen bütün nimetler cennete kavuşacağımız nimetlerin yüzde biridir. EL CEVAP:ELBETE Kİ CENNETTE BİZLER İÇİN HAZIRLANAN EŞLER VE DİĞER NİMETLER DÜNYADAKİLERE GÖRE DAHA TEMİZ VE DAHA TATLI OLACAKTIR. ALLAHIN HER ŞEYE GÜCÜ YETER... |
| #6 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu nasıl bir ayettir !!! Hani islam kadını el üstünde tutardı? tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-06-07 11:54 . |
| #7 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #8 | |||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Alıntı:
Öncelikle şu konuda anlaşalım. Bir ayet alıntıladığınızda bunun hangi surede geçtiğini belirtin. Sonra sizin verdiğiniz iki ayetin de (ayetlerin alıntılanmasında bir hata olmadığını kabul ederek konuşuyorum, sure isim ve ayet nolarını belirtirseniz inceleyebiliriz de) niye sadece kadın veya sadece erkeklere hitap ettiğini düşündünüz onu anlamadım... İkinci ayette zaten "eşler" diyor ki, erkek kadının kadın da erkeğin eşidir. bir de lütfen ifadeleriniz de "Neresinden bakarsan bak iki ucu..." tarzından şeyler kullanmayın. Kabul etmesenizde bu dünyada ki iki milyar insanın inancıyla ilgili bir konu. Daha saygılı olmak gerekli diye düşünüyorum... Saygılarımla | ||
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Niyetinin öğrenmek olduğunu bilseydim konuya girerdim.Ama şüphedeyim.İsterseniz mitoloji bölümünü arşivden kısaca bir gözden geçirin.Öğrenmek istediğin konular tartışılmış mı...Varsa soruyu ordan da devam edebilirsin..Aynı konuları tekrar yazmak bıktırıcı oluyor.. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Saygı mı dediniz? Onların ne kadar saygılı olduklarını en iyi sn Özedönüş anlatabilir. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|