"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hiç incil okudunuz mu? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006
| Sitemizde bir reklam gördüm de.Acaba hiç incil okudunuz mu? Merak ettim. __________________
BÖCEK OLMAYI KABULLENENLER EZİLİNCE ŞİKAYET ETMEMELİDİRLER....... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Hayır. Okumakta istemem. __________________
demokratturkey |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: eşine aşık bir izmirli
| bir kısmını okudum.. |
|
| #4 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Evet, elbette... Yoksa fikirlerimiz havada kalirdi... ve iddia ediyorum müslümanlarin %90'indan fazlasi incili eline dahi almamistir. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Evet. İncil hakkında sormak istediğin varsa, sana yardımcı olabilirim. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Evet ve komik buldum özellikle bazı yerleri... Mesela nasıl bir ilahi kitap İsa'nın günlüğü vari yazılar içerir? hatta otobüste yanıma bir misyoner oturmuştu da, konuşurken konuşurken en sonunda indi otobüsten, dayanamadı bana .... baktı tersine ikna olacak nerdeyse... ![]() |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Kuran'da Muhammed'e ait günlükler yer almıyor mu ? Yaptıkları şeyler ve konuşmaları yok mu ? Kuran'da sizin için İlahi bir kitap değil mi ? | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006
| Alıntı:
http://www.kutsalkitap.org/index.php...=59&Itemid=381 İncil yukarıda da bahsedildiği gibi İsa'nın yaşamını anlatır.Ancak Hz.İsa tarafından değil de Hz.İsa'nın ölümünden sonra yakınındakiler tarafından kaleme alınmış.Yani incil'e ya da incillere günlük gözüyle bakmak yanlış olmasa gerek. Kur'an la ilgili iddianızı örneklendirirseniz sevinirim. __________________
BÖCEK OLMAYI KABULLENENLER EZİLİNCE ŞİKAYET ETMEMELİDİRLER....... | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| incili okumadım ama şunu belirtmek isterim : nereden çıktı bu bedavalar ,demekki yapılmak istenen birşeyler var halk bu şekilde başka bir dinin etkisine alınıp uyutulmak , nasıl RTE ve yandaşları yapıyorsalar aynısını hristiyanlarda deniyor . biz düşünce bazında dinin ülke yönetimine girmesini istemiyoruz ne islamın nede hristiyanlığın kişilerin bunu bireysel olarak ele almaları gerekir ,örgütleşerek değil . evet birçok kimse karşı çıkabilir ama soyut düşünceler artık çıkar durumlarına dönüşmüştür. saygılarımla |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| İncili okudum. Tabiki incili günlüğe indirgemek çok basitleştirmektir. İncil kaliteli bir propaganda kitabıdır dönemi için. İncilde tanrı yolladı denilen hiç bir yer yoktur. Sadece bir esinleme denilen ilhamını tanrıdan aldığını söleyen bir azizin şiiri ardır. Diğerleri İsanın hayatı diye ifadelendirilen ve örnek alınsın ibret olsun anlamlı olayların aktarımıdır. Ama ilginçtir dünyada sadece İslam alemi bu kitabın tanrıca indirildiğini sonra değiştirildiğini idda ediyorlar. Bu kitap gökten indiği idda edilen bir kitapta değildir. Bilmeyenlere duyrulur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|