| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Herkeze soruyorum; Resim ressamsız olur mu..? Masa marangozsuz olur mu..? E peki bu kusursuz kainat Allahsız olur mu....? Yazın vücudumuzun suya ihtiyacını bilen ona göre meyveler veren bir Allah yok mu..? Mesela mandalinayı dilim dilim bize sunan bir Allah yok mu..? |
| #2 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Resim ressamsız olmaz. Masa marangozsuz olmaz. Kainatı ise metafizeğe bağlamak komik olur. Marangozda, ressam da algılayabildiğimiz maddelerdir. Siz ise hiç bir şekilde algılanamayan bir şeylerden bahsediyorsunuz, karşılaştırmanız bir kere oldukça yanlış. Yazın vucudumuza giren meyveler değişen hava hareketlerinin değiştirdiği iklimler sayesinde oluşur, olgunlaşır. Sizin deyinimizle o zaman yağmur duasına çıkalım yağmur yağsın, bunun bulutla alakası yok. Bir de bana dilim dilim mandalinayı annem sunuyordu, gerisini bilemem.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #3 | |
| Kafanıza vursam bir tane bana acıyı tarif edebilir misin? Bu da onun gibi, Allahı tarif edemeyiz ama vardır... |
| #4 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Ama siz bana ne yapıp edin, kanıtlayamazsınız. Çünkü sadece duygularınızla hareket ediyorsunuz. Yanlış anlamayın inancınıza lafım yok ama bırakın siz nasıl inanıyorsanız ve rahatsanız ateistler de öyle yaşasın. Gerek yok metafiziği ateistlere dayatmaya.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
sayın the emic..Tanrı gerçeği resim-ressam veya acı-beden ilişkisinden çok daha değişik bir durumdur. determinizm,indeterminizm ,kuantüm teorisi gibi teorileri konuşmanız gerekir.Yanısıra,ikbal-leibniz-gazali-spinoza v.s okumadan bir bilgi sahibiyim demek te yanlıştır.mesela ikbal tanrı evren ilişkisini mekanik değil organik görür.... bu konu başına vurdum acı duydun veya ben doğaüstüne inanmıyorum ile geçiştirilmeyecek kadar ciddi bir bilimsel ve varlık felsefesi problemidir.Bu misaller 1200 yıl önce dönem şartları icabı başına vurdum acı duydun ile ifade edilmesi normaldi.Ama günümüzde asla... | |
|
|
| #6 | |
| Ya peki bize ağız,burun,kulak veren kim? bunlar nasıl tesadüf olabilir yani... bunlara ihtiyacımız olan bi Allah yok mu yani... |
| #7 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Evet, YOK... Siz var diyerek kendinizi kandirmaktan baska hicbirsey yapmis olmuyorsunuz. Bu konuda tanri kavrami'nin ortaya cikisi ve farkli tanri cesitleri üzerine arastirmalar yapmaniz gerekir. Insan'in olusumu ile ilgili ise özellikle antropologlarin kitaplarindan yararlanabilirsiniz... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Kendinizi kandıran sizlersiniz ![]() İslam'ın kitabı çoğu olay hakkında bilim ile pararellik çizerek birbirini tamamlamışken, şimdi hangi bilim onu reddediyor çok merak ettim !? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| #9 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
"Kuran"in bilim ile uzaktan yakindan bir iliskisi yoktur. Bunu iddia edenler bilim'in ortaya cikardigi gercekler karsisinda miadi dolmus inanc sistemlerini bir süre daha ayakta tutmaya calisan kisilerdir. Gercekte ise ne kuran'in ortaya cikisi bilim ile ilgilidir, ne de ortaya cikisi bilimseldir. Icinde ise 6-7. yy Arap geleneklerinden daha fazla hicbirsey yoktur. Günümüzü ilgilendirecek herhangi bir cikarsama ileri süremeyecegi gibi, o dönemin sorunlarinin cözümü icin dahi oldukca yetersizdir. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Sizzle şu pozisyonda tartışmamız fayda sağlamayacak...Hangi sorunları çözsün isterdiniz mesEla !? İletişim teknolojilerini mi ?! Biraz tarih bilginiz var ise, bahsettiğiniz tarihleren önceki olaylarında anlatımın da tarih bilimini tamamlaığını ve bazı verileri bilimsel bulgulardan önce sunduğunu da görebilirsiniz. Ayrıca bu gün sizin gibilerin türeyeceğinden ve bu halden de fazla artıcağını da haber verdiğini, bunların çıkaracağı sonuçlarını da görebilir, daha da ilerisini öngörmek için verileri bulabilirsiniz mesala... Bu güne kadar ki doğruları da refansınız olsun ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|