"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Herkeze soruyorum... Resim ressamsız olur mu? Masa marangozsuz olur mu? E peki bu kusursuz kainat Allah'sız olur mu? Yazın, vücudumuzun suya ihtiyacını bilen ona göre meyveler veren bir Allah yok mu? Mesela, mandalinayı dilim dilim bize sunan bir Allah yok mu..? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Aristo diye bir filozof yok mu? Onun şu ünlü mantığı yok mu? Bu forumda bu sorudan yüzlerce yok mu? Ressam yerine başka örnek bulmak zor mu? Bu soruyu daha önce duymayanlar çok mu? __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Allah şarkıyı, onun alış verişini, parasını, öğretmeyi ve dinlemeyi haram kılmıştır. Muhammed Gazali/Nebevi Sünnet sayfa 111 Sizden birinizin içinin kusmuk ve kanla dolu olması şiirle dolu olmasından daha hayırlıdır. M. Mesabih 4/4809 Kim resim yaparsa, Allah onu Kıyamet günü yaptığı resim sebebiyle, resmindekilere ruh üfleyinceye kadar azab eder. Hiçbir zaman resimdekilere ruh üfleyemez Buhari, Tabir 45, Nesai Zinet 114 De ki: Allah’ ın kulları için çıkardığı süsü ve güzel rızıkları kim haram etti. De ki: Bunlar dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylandırırız. 7- Araf Suresi 32 Şu resimleri yapanlar yok mu? İşte kıyamet günü bunlara haydi yaptığınız resimlere can veriniz diye azap edilir. Sahihi Buhari 12/112 Resim yapanlara kıyamet günü muhakkak azap olunur. Bu kimselere, yaptığınız resimleri diriltin denir. Süneni İbni Mace h: 2151 Bence her an dinden çıkabilirsiniz demedi demeyin!!! __________________
Ölüme hasret geldim eyvallah. Dünya`nın kaymağını yerim inşallah "sevgisiz olmak" bana baştan yaraşmış. 43 yaşında sana toprak yer açmış. |
| #4 | |
| Yani diyorsunki bizim kalbimiz bunu terk etmiş,bunu mantığımız kabullenmiyor |
| #5 | |
| Ressam örneğinden farklı olsa ne olur ki, demek istenen bir şeyin oluşabilmesi için onu bir şeyin yapması lazım.. |
| #6 | |
| <<<Yani diyorsunki bizim kalbimiz bunu terk etmiş,bunu mantığımız kabullenmiyor<<< Verdiğin örnek dinen haram kılınmış. Tanrının haram kıldıklarına başvurarak mı tanrıyı ispatlamaya çalışacaksınız onu bilelim önce. Ha böyle de ispatlayabilirim diyorsanız işiniz zor. İmkansız zaman alır Kolay gelsin efendim ![]() __________________
Ölüme hasret geldim eyvallah. Dünya`nın kaymağını yerim inşallah "sevgisiz olmak" bana baştan yaraşmış. 43 yaşında sana toprak yer açmış. |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Yazar'ı olmadan bir şiir dese !? ... Ya da ....................... ! Sizin burada çürrtüğünüzü sandığınız anlatımının mantığı değil oznesi, oda bin türlü şahibesiyle ! Bana bu da yetiyor diyorsanız o ayrı.__________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-07 15:01 . | |
| #8 | |
| Laf kalabılığı ediyorsunuz. Verdiğiniz örnekler islam dinince haram kılınmıştır. Bu kadar zor mu bunu anlamak. Siz burda resmen islamın şakşakcılığını yapıyorsunuz. Bizim en ufak bir sorgulamamızda dinime saygılı olun diyorsunuz. Siz beni hiçbir hakla yargılayamazsınız. Bana ispatlamak zorunda değilsiniz. Gidin namazınızı kılın. Zekat verin. Oruç tutun. Bana karışmayın. İçinizde 4 duvar arasında yaşayın dininizi. Namaz kılma diyen mi var. İnanma diyen mi var. İstediğini yap başkalarına dokunmadan. Bana hesap sormadan. Ben senin ne kitabını ne de allahını tanıyorum. Bu seni ilgilendirmemeli. Senin beni ilgilendirmediğin gibi. Bana soruyorsun bende YOK diyorum. Sorduğun için cevap veriyorum. YOK'un üstüne yaorum yapma hakkın yok. Benim de VAR'ın üstüne yorum yapma hakkım yok. Sadece insanları rahat bırakın artık. Tek istediğim bu. Isıtıp ısıtıpp aynı şeyleri önümüze koymakdan bıkın artık!!! __________________
| #9 | |||||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
![]() ![]() Bir tek sen akıllısın,ilk defa görüyoruz bu tarz şeyleri,vay be neler varmış.Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-07 16:23 . | ||||
| #10 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Olmaz tabii... Mümkün mü öyle birsey... Biz bu yüzden diyoruz ki, "insan olmadan TANRI'nin olmasi mümkün mü?"... degil..." Siz insandan baska herhangi bir hayvan türünün TANRI yarattigini gördünüz mü" Yok ben bunu kabul etmiyorum, herseyi bir yaratan var dersen, senin Tanri'ni yaratan sey nedir diye sormazlar mi? Ya da senin Tanri'nin Ulu Manitu'dan ya da Zeus'tan ne farki vardir? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|