"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski23-06-07, 12:50  #1
the_emic
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jun 2007
Tek bir ateiste değil

Herkeze soruyorum... Resim ressamsız olur mu? Masa marangozsuz olur mu? E peki bu kusursuz kainat Allah'sız olur mu? Yazın, vücudumuzun suya ihtiyacını bilen ona göre meyveler veren bir Allah yok mu? Mesela, mandalinayı dilim dilim bize sunan bir Allah yok mu..?
the_emic is offline  
Eski23-06-07, 14:07  #2
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Aristo diye bir filozof yok mu? Onun şu ünlü mantığı yok mu?
Bu forumda bu sorudan yüzlerce yok mu? Ressam yerine başka örnek bulmak zor mu? Bu soruyu daha önce duymayanlar çok mu?
hebun is online now  
Eski23-06-07, 14:19  #3
Yezit Kızı

Allah şarkıyı, onun alış verişini, parasını, öğretmeyi ve dinlemeyi haram kılmıştır.
Muhammed Gazali/Nebevi Sünnet sayfa 111

Sizden birinizin içinin kusmuk ve kanla dolu olması şiirle dolu olmasından daha hayırlıdır.
M. Mesabih 4/4809

Kim resim yaparsa, Allah onu Kıyamet günü yaptığı resim sebebiyle, resmindekilere ruh üfleyinceye kadar azab eder. Hiçbir zaman resimdekilere ruh üfleyemez
Buhari, Tabir 45, Nesai Zinet 114

De ki: Allah’ ın kulları için çıkardığı süsü ve güzel rızıkları kim haram etti. De ki: Bunlar dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylandırırız.
7- Araf Suresi 32

Şu resimleri yapanlar yok mu? İşte kıyamet günü bunlara haydi yaptığınız resimlere can veriniz diye azap edilir.
Sahihi Buhari 12/112

Resim yapanlara kıyamet günü muhakkak azap olunur. Bu kimselere, yaptığınız resimleri diriltin denir.
Süneni İbni Mace h: 2151

Bence her an dinden çıkabilirsiniz demedi demeyin!!!
43 yaşında sana toprak yer açmış.
Yezit Kızı is offline  
Eski23-06-07, 14:35  #4
the_emic
Kayıtlı Okur

Yani diyorsunki bizim kalbimiz bunu terk etmiş,bunu mantığımız kabullenmiyor
the_emic is offline  
Eski23-06-07, 14:42  #5
the_emic
Kayıtlı Okur

Ressam örneğinden farklı olsa ne olur ki, demek istenen bir şeyin oluşabilmesi için onu bir şeyin yapması lazım..
the_emic is offline  
Eski23-06-07, 14:44  #6
Yezit Kızı

<<<Yani diyorsunki bizim kalbimiz bunu terk etmiş,bunu mantığımız kabullenmiyor<<<

Verdiğin örnek dinen haram kılınmış. Tanrının haram kıldıklarına başvurarak mı tanrıyı ispatlamaya çalışacaksınız onu bilelim önce.

Ha böyle de ispatlayabilirim diyorsanız işiniz zor. İmkansız zaman alır Kolay gelsin efendim
Yezit Kızı is offline  
Eski23-06-07, 14:55  #7
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
<<<Yani diyorsunki bizim kalbimiz bunu terk etmiş,bunu mantığımız kabullenmiyor<<<

Verdiğin örnek dinen haram kılınmış. Tanrının haram kıldıklarına başvurarak mı tanrıyı ispatlamaya çalışacaksınız onu bilelim önce.

Ha böyle de ispatlayabilirim diyorsanız işiniz zor. İmkansız zaman alır Kolay gelsin efendim

Yazar'ı olmadan bir şiir dese !? ... Ya da ....................... !

Sizin burada çürrtüğünüzü sandığınız anlatımının mantığı değil oznesi, oda bin türlü şahibesiyle ! Bana bu da yetiyor diyorsanız o ayrı.

erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-07 15:01 .
erdi is offline  
Eski23-06-07, 15:49  #8
Yezit Kızı

Laf kalabılığı ediyorsunuz.
Verdiğiniz örnekler islam dinince haram kılınmıştır. Bu kadar zor mu bunu anlamak.

Siz burda resmen islamın şakşakcılığını yapıyorsunuz. Bizim en ufak bir sorgulamamızda dinime saygılı olun diyorsunuz. Siz beni hiçbir hakla yargılayamazsınız. Bana ispatlamak zorunda değilsiniz.

Gidin namazınızı kılın. Zekat verin. Oruç tutun. Bana karışmayın. İçinizde 4 duvar arasında yaşayın dininizi. Namaz kılma diyen mi var. İnanma diyen mi var. İstediğini yap başkalarına dokunmadan. Bana hesap sormadan. Ben senin ne kitabını ne de allahını tanıyorum. Bu seni ilgilendirmemeli. Senin beni ilgilendirmediğin gibi.

Bana soruyorsun bende YOK diyorum. Sorduğun için cevap veriyorum. YOK'un üstüne yaorum yapma hakkın yok. Benim de VAR'ın üstüne yorum yapma hakkım yok.

Sadece insanları rahat bırakın artık. Tek istediğim bu.

Isıtıp ısıtıpp aynı şeyleri önümüze koymakdan bıkın artık!!!
Yezit Kızı is offline  
Eski23-06-07, 16:18  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:

Mesajı Göster
Allah şarkıyı, onun alış verişini, parasını, öğretmeyi ve dinlemeyi haram kılmıştır.
Muhammed Gazali/Nebevi Sünnet sayfa 111

Sizden birinizin içinin kusmuk ve kanla dolu olması şiirle dolu olmasından daha hayırlıdır.
M. Mesabih 4/4809

Kim resim yaparsa, Allah onu Kıyamet günü yaptığı resim sebebiyle, resmindekilere ruh üfleyinceye kadar azab eder. Hiçbir zaman resimdekilere ruh üfleyemez
Buhari, Tabir 45, Nesai Zinet 114

Şu resimleri yapanlar yok mu? İşte kıyamet günü bunlara haydi yaptığınız resimlere can veriniz diye azap edilir.
Sahihi Buhari 12/112

Resim yapanlara kıyamet günü muhakkak azap olunur. Bu kimselere, yaptığınız resimleri diriltin denir.
Süneni İbni Mace h: 2151

Bence her an dinden çıkabilirsiniz demedi demeyin!!!
Bir tek sen akıllısın,ilk defa görüyoruz bu tarz şeyleri,vay be neler varmış.

Alıntı:

Mesajı Göster
De ki: Allah’ ın kulları için çıkardığı süsü ve güzel rızıkları kim haram etti. De ki: Bunlar dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylandırırız.
7- Araf Suresi 32
Üzgünüm çıkmadım dinden.
Alıntı:

Mesajı Göster
Laf kalabılığı ediyorsunuz.
Verdiğiniz örnekler islam dinince haram kılınmıştır. Bu kadar zor mu bunu anlamak.
Bende bunu diyorum,zor mu bu kadar?Ama sanırım zor,halen anlamamışsınız.
Alıntı:

Mesajı Göster
Gidin namazınızı kılın. Zekat verin. Oruç tutun. Bana karışmayın. İçinizde 4 duvar arasında yaşayın dininizi. Namaz kılma diyen mi var. İnanma diyen mi var. İstediğini yap başkalarına dokunmadan. Bana hesap sormadan. Ben senin ne kitabını ne de allahını tanıyorum. Bu seni ilgilendirmemeli. Senin beni ilgilendirmediğin gibi.

Isıtıp ısıtıpp aynı şeyleri önümüze koymakdan bıkın artık!!!
Bakın burası bir forum,sanırım bunu algılamada halen sorun yaşıyorsunuz,burada tartışmak isteyen insanlar gelirler,tartışırlar girdikleri bölüm hakkında,istemiyorsanız sizi zorlayan yok,girmezsiniz foruma olur biter,okeyto?

ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-07 16:23 .
ReMaT is offline  
Eski23-06-07, 16:33  #10
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın the_emic şöyle demiş:

Mesajı Göster
Herkeze soruyorum... Resim ressamsız olur mu? Masa marangozsuz olur mu? E peki bu kusursuz kainat Allah'sız olur mu? Yazın, vücudumuzun suya ihtiyacını bilen ona göre meyveler veren bir Allah yok mu? Mesela, mandalinayı dilim dilim bize sunan bir Allah yok mu..?
Sayin emic;

Olmaz tabii... Mümkün mü öyle birsey... Biz bu yüzden diyoruz ki, "insan olmadan TANRI'nin olmasi mümkün mü?"... degil..." Siz insandan baska herhangi bir hayvan türünün TANRI yarattigini gördünüz mü" Yok ben bunu kabul etmiyorum, herseyi bir yaratan var dersen, senin Tanri'ni yaratan sey nedir diye sormazlar mi? Ya da senin Tanri'nin Ulu Manitu'dan ya da Zeus'tan ne farki vardir?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı