Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Entelektüel Fahişeler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski23-06-07, 14:21  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Entelektüel Fahişeler

Alıntı:
“BİZLER ENTELEKTÜEL FAHİŞELERİZ..."

Dünya tarihinin şu anına dek, ‘Amerika’da bağımsız basın’ diye bir şey varolmamıştır. Bunu siz de biliyorsunuz ben de..
Hiç biriniz düşündüklerinizi olduğu gibi yazmaya cesaret edemezsiniz. Bunu yapmaya kalktığınızda yazdıklarınızın basılmayacağını önceden bilirsiniz çünkü. Çalıştığım gazetede bana düşüncelerimi açıkça yazmak için değil, tersine yazmamam için haftalık bir ücret ödüyorlar. İçinizde benzer biçimde benzer ücretler alan başkaları da vardır. Düşüncelerini açıkça yazacak kadar salak olan herhangi biri, sokaklarda başka iş arıyor olacaktır. Gazetemin her hangi bir sayısında gerçek düşüncelerimi yayınlamaya kalksaydım, 24 saat dolmadan işimden atılırdım. Gazetecilerin işi; gerçeği yok etmek, düpedüz yalan söylemek, saptırmak, kötülemek, servet sahiplerine dalkavukluk etmek, kendi gündelik ekmeği uğruna yurdunu ve soyunu satmaktır. Bunu siz de biliyorsunuz ben de..
Öyleyse şimdi burada, ‘bağımsız özgür basının’ şerefine kadeh kaldırmak saçmalığı da nereden çıktı? Bizler sahnenin arkasındaki zengin adamların oyuncakları, kullarıyız. Bizler ipleri çekilince zıplayan oyuncak kuklalarız. Yeteneklerimiz, olanaklarımız ve yaşamlarımız, hepsi başkasının malı.

Bizler entelektüel fahişeleriz…”
http://www.turkatak.gen.tr/index.php...d=140&Itemid=2

New York Times’ın editörü, John Swinton tarafından kaleme alınmış.

Haber olarak verilmiş bir veri.Fakat haber tarihi '' Friday, 18 March 2005 '' ama haber değeri taşıma süresi !?
Alıntı:
Dünya tarihinin şu anına dek, ‘Amerika’da bağımsız basın’ diye bir şey varolmamıştır.
Ben daha çok bunun dünya siyasetine etkileri, nasıl düzeltilebileceği ya da durumun Amerika'ya mı mahsus olduğu gibi etkilerinin devamlılığı olucak konuları ve kimlere güvenip, kimlerden doğru veri alacağımızı sormak, bize yansıtılanı sorgulamak isteği ile konuyu buraya taşımış bulunuyorum !

Ayrıca olayın bir de Türkiye ayağı var tabi !

erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-07 14:47 .
erdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-06-07, 14:26  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

ABD'deki basının sansürlü olduğunu, İkiz kulelerin vurulmasında tüm dünya basınıda gördü.Bu olaya ait bütün görüntüler yasaklandı ve insanların haber alması engellendi,aynı olayı Irak'ta yaptığı savaş sonrası askeri kayıplarında yaptı,halen kaç askerin öldüğü hakkında gerçek bilgiye sahip değil ABD'liler.
Eski23-06-07, 17:34  #3
rabin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Evet çok doğru şeyler yazmış. Tüm dünyada da bu durum aynı şekilde işliyor. Peki sorun nedir. Neden günah çıkarıyor bu yazarlar. Ben bu günah çıkaranlarada güvenemiyorum...
rabin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)