"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlarım, Yaşayan bir BUDA olarak tanınan saygıdeğer TENZİN GYATSO, Tibet halkının ruhsal ve dünyevi önderidir. 1959 da ÇİN güçlerinin Tibet'i işgalinden başlayarak, Hindistan'da DHARAMSALA'da sürgünde yaşamaktadır. Dünya barışı ve insan hakları için gösterdiği yorulmak bilmeyen çabası nedeniyle uluslararası bir değere de sahiptir. Wallenberg ödülü, Albert Schweitzer ödülü ve 1989 da Tibet'in özgürlük mücadelesine barışçıl çözüm için gösterdiği gayretler nedeniyle NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'nü de kazanmıştır. Bilineceği üzere, BUDİZM dininin öğretileri arasında en başta geleni ŞEFKAT olmaktadır. Bir soru -cevap şeklindeki görüşme esnasında saygıdeğer TENZİN GYATSO'ya şu soru sorulmuştur;--Budizm'de bu derecede üstün görülen bu öğretiyle siz ŞEFKAT denilince ne anlıyor ve de öğretiyorsunuz?-- Yaşayan BUDA'nın yanıtı şudur;--SEVECENLİK (ŞEFKAT) sadece aileden olan,kan bağı bulunan, sevdikleriniz, dostlarınız ve eşiniz, çocuklarınız, velhasıl yakınlarınıza duyduğunuz kollayıcı sevgi ve yardım olmayıp, aynı şekilde size düşmanca davranan kimselere karşı da gösterdiğiniz saygıdır. İşte dostlarım TANRI TANIMAYAn yani ATEİST olan bir dine mensup olup o dinin önderi olarak tanınan bu insan kendilerini yakıp,yıkan,öldüren, ülkelerinden çıkaran ,kovan ve daha pek çok olumsuz eylemlerde bulunan ÇİNLİLER için diyorki,,,--ONLAR BİZİM GURULARIMIZDIR.-- Buna karşı da neden diye sorulduğunda,,, der ki bu yaşayan BUDA,,, Çünki onlar sayesinde ŞEFKAT duygumuzu daha da yüceltmemiz mümkün oldu. SEVECENLİKLE, |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ona bakarsanız ilahi dinlerde şefkat çok daha önde durmaktadır. Rahmetim(şefkatim) gazabımı geçti Rahmetim herşeyi kuşatmıştır. Allah kendisine rahmeti gerekli kılmıştır. Kuranın her süresi tevbe süresi hariç Raman ve Rahim olan Allahın adıyla başlar. Hz.Muhammede inananlar defalarca inanmayanlara lanet oku demişler o Allahım sen onları hidayet eyle demiştir. Şefkat iman ile mümkündür.Ama iman dün dediğim tarzdaki iman ile..yoksa inandım işte tamam inancı değil..... Selamu aleykum sözünde bile rahmet anlamı vardır. Hz.Muhammed,kendisini öz vatanından çıkaran,hukuki bir yolla çıktığı Peygamberlik yoluna hukuksuz dayanaklarla çıkan,torununu öldüren,amcasını öldürüp ciğerini söken ve tüm inananlara tarihin az şahid olacağı işkencelei yapan Mekkelileri affetmiştir. |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Rahmetim(şefkatim) gazabımı geçti Etmeyin sn. özedönüş.. Buna lügatte hamaset denir.. Biz tanrının hiç rahmetini ve rahmete dair bir şeyini görmüyoruz.. >>> Hz.Muhammede inananlar defalarca inanmayanlara lanet oku demişler o Allahım sen onları hidayet eyle demiştir. Evet, lanet okumak gerekince allahın ağzından pek güzel okuyor ki zaten, ne gerek var, düşman edinmeye: Ebu lehebin elleri kurusun.. >>> Şefkat iman ile mümkündür.Ama iman dün dediğim tarzdaki iman ile.. Şefkat mümkünat vs. mevzusu değildir.. Şefkat insanların genetik bir özelliğidir.. Eğer birileri gelip onu din vs. diye baskılamazsa, şefkat fenotipin ayrılmaz bir parçası olur.. Bu budist vs. mevzusuda kaynağını bundan alır.. |
| #4 | ||
| Alıntı:
Rahmet bakın nedir,,, rahmet isim Arapça ra§met 1 . Birinin suçunu bağışlama, yarlıgama, merhamet etme: "Allah rahmet eylesin."- . 2 . halk ağzında Yağmur: "Kubbedeki açıktan rahmet yağar, güneş vurur."- A. H. Tanpınar. Şefkat ise Acıyarak ve koruyarak sevme, sevecenlik:şefkat -ti isim Arapça şef®at "Devleti adaletle, şefkatle, mürüvvetle idare ederdi."- Ö. Seyfettin. Gelgelelim, ne rahmet ne de Şefkat tam olarak SEVECENLİĞE karşılık değildir. BUDİST sözcükte bunun karşılığı BODHICITTA bu sözcük malesef Arapça da da yoktur. Türkçemiz pek çok bakımdan pek çok dillerdeki sözcükleri açıklayacak derecede yüce bir dildir. BODHICITTA 'nın acımakla ilgisi yoktur, bu öyle bir saygıdır ki, herkesi kapsar. KURAN ne yazık ki BODHICITTA ya erişememiştir. Öyle ya,kafirlere ,inanmayanlara, Yahudi ve Hristiyanlara, İslam'ı kabul etmeyenlere, PEYGAMBER'i tanımayan EBU LEHEB'e karşı ALLAH'ın davranışlarında CELAL ve İNTİKAM duygusu vardır. Çünkü Ne Hz. Muhammed ne de O'nun imgelediği ALLAH, BODHICITTA'dan habersızdır. Sevgili Dostum, lütfen boşuna gayret göstermeyin, İslam devamlı olarak başından beri kesmiş ve biçmiştir. Ve şu anda da, bırakın başka dinden olanları kendi arasında dahi kesip biçmektedir. Onun için size düşen de savunmak olmayıp diğer dinleri, hele, hele TANRISIZLARI bir okumanız ve de layıkıyla incelemenizdir. O zaman asıl kim ATEİSTMİŞ öğrenmeniz mümkün olabilir. Sevecenlikle, | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Bu forumda aslında gerçekleri tartşmadığımız için ve olay tamamen bir ideolojik inatlaşmaya başladığı için artık faydasız başlıklara cevap vermeyeceğim.Bu bölümde faydalı başlık oranı yüzde bir olduğuna göre kendimi banlatmadan ve veda yazısı yazmadan emekli olma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Gerçekten ufkumu genişletmeyecek yorumlarda artık bulunmayacağım.Zaten en kaliteli paylaşımların bile anibal taarfından basit bir hale geldiği de ortada... Umarım bu yeni konumumu korurum..Aynı şeyleri yazmakla zaman öldürmenin gereği yok..Asın buraya adam akılıı tanrı ve din hakkındaki konuyu ve bilim insanı gibi tartışın..O zaman savunmacı rolune giren namerttir. | |
| #6 | |
| Sevgili Dostum Özedönüş, Aramızdaki fark şu, siz bütünü ayırarak kaliteli ve kalitesiz diyebilmektesiniz. Bense hepimizin koşullanmalarının değişik oluşları ve değişik safhalar geçirmiş bulunmaları nedeniyle farklı gözüktüğümüzü düşünüyorum. Yoksa kimseyi suçlayarak bir yere varamayacağımızı siz de bilmektesiniz. Düşündüğünüz şekilde,(çünki ben sizin nasıl düşündüğünüzü bilmediğim için) o konu ne ise, isterseniz özelimizden de tartışarak belki ortak bir noktaya geliriz. Sevgi ve saygılarımla, |
| #7 | |
| özelden çok mümkünse bir blogta devam ettirmeyi sizinle düşünüyorum.Ama inanın kişiliğiyle sorunum yok ama anibalın olduğu bir bölümde sağlıklı bir tartışma yapmayacağımı artık bugün anladım. Üç günlük karşı atak pozisyondan dolayı bizi rezil ettiler ve 40 mesajımızı sildiler.Bugün de yarım gün boyunca sayın Alptekinle beraber Anibali uyardık... Ama bu konuya baksana..Kendisinin yorumuna..Gören anaokul öğrencisi yazmış sanacak.. Yani bu forum belki zamanında bana faydası oldu.Eleştirel bakışta bana yararlı oldu.Ama artık vereceği bişey kalmadı..Felsefe ve bilim bölümünden bişey alabilir miyim,bilmiyorum.Ama siyaset bölümünde de sağlam akılla paylaşacağın bir şey yoktur.. Burada fikirlerine cevap yazmayı devam edebilmem artık mümkün değil..Ne de olsa seviyeyi anaokul çocuklarının seviyesine indirmek için anibal işbaşında.. Sizinle daha uygun ve gerçeğe daha yaklaşmak üzere farklı alanlarda tartışmak üzere diyorum sayın Sesli.. |
| #8 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Allah onları kahretsin.. Hangi ayet hangi sure hatırlamıyorum...Bu şefkat midir.? İkinci soru bu allahın sözleri mi? |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Aslına bakarsak şevkati,sevgiyi...bu gibi duyguları din ile sınırlandırmamak gerekir. İnsanın içinden gelen bir duygudur bu ve hangi dinden kimin nasıl olacağı hiç belli olmaz. Yani müslümanlar şevkatlidir ya da değildir diyemeyiz. Ne müslümanlar vardır ki gaddar ve mahkeme suratlıdırlar. Ne de ateistler vardır ki iyi kalpli,temiz insandırlar. Bunun tam terside mümkündür. >>>Allah onları kahretsin.. Hangi ayet hangi sure hatırlamıyorum...Bu şefkat midir.? İkinci soru bu allahın sözleri mi? Ayrıca sn. Yezit kızı, Allah inanmadığınıza göre bunun ne önemi var? __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Ama inanın kişiliğiyle sorunum yok ama anibalın olduğu bir bölümde sağlıklı bir tartışma yapmayacağımı artık bugün anladım. Sevgili özedönüş, Anibal'ın olduğu yerde takkenin düşüp kelinizin görüneceği aşikardır.. Ve sizden o kelinizden utanmayı değil, onunla gurur duymanızı beklerdim.. Bilmem kaç yerde yakaladığınız yerde öldürün, elini kesin, kafasını kesin, taşlayın, 100 sopa vurun vs. diyerek vahşet abideliği yapan bir dini, şefkat kaynağı göstermeye çıkıyorsan (mesela), benim kabahatim ne? anibal Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-06-07 09:18 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|