"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Şiirde Tanrıya Kafa Tutanlar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Siftah Yunus Emreden bereketi yukardakinden Kıl gibi köprü gerersin geç diyü Gel seni tuzağımdan seç diyü Ya düşer ya tayanur yahut uçar Kulların köprü yapar hayır için (Yaptığın o kıl gibi köprüden insan nasıl geçsin. Ya uçması ya düşmesi gerek. Kulların köprüyü hayır için yaptırır. Kötülük için, seyir için köprü yapılır mı?) Geçmedi mi intikamın öldürüb Çürütüb, gözüme toprağ doldurub Hiç Yunus’tan değdi mi sana ziyan?" __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-06-07 05:37 . |
|
| #2 | |
| “Yeri göğü, ins-ü cinni yarattın Ey mimar başı, eyvancı mısın Ayı, günü, çarhı, burcu var ettin Ey mekan sahibi rahşancı mısın? Denizleri yarattın sen kapaksız Suları yürüttün elsiz ayaksız Yerleri temelsiz, göğü dayaksız Durdurursun, acep iskancı mısın? Kullanırsın kanatsızca rüzgarı Kürekle mi yaptın sen bu dağları Ne yapıp da öldürürsün sağları Can verüb alırsın, sen cancı mısın? Sekiz cennet yaptın sen adem içün Adın büyük bağışla anın suçun Ademi cennetten çıkardın niçün Buğday nene lazım, harmancı mısın? Bir iken bin ettin kendi adını Görmedim sen gibi iş üstadımı Yaşadırsın, kurudursun odunu Sen bahçevan mısın, ormancı mısın? Şanına düşer mi noksan görürsün Her gönülde oturursun, yürürsün Buna canı alıp gene verirsin Götürüp getiren kervancı mısın? Beni delil eder benden söylersin İçerden Azmi’yi Pazar eylersin Yücelerden yüce seyran eylersin İşin seyran, kendin seyrancı mısın? azmi den (izmet zeki eyüboğludan sevgilerle) http://www.btasahnesi.net/yazilar/kisi/uu/uur4/uu4.htm __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| ...dertlerin kalkınca şaha bir sitem yolla allaha.... sabahattin ali __________________
bir ihtimalmişim ben..... |
|
| #4 | |
| "...Bir can verdi bize; bin alır Gideriz, gözümüz arkada kalır Sevinsin ..." bedri rahminin mezar taşından... __________________
|
| #5 | |
| "...Şarap, sen benim günüm güneşimsin Öyle bir dolsun ki seninle içim Bir bildik görünce beni sokakta "Ne o şarap, nereye böyle?" desin..." ----------- ‘‘Beni özene bezene yaratan kim? Sen! Ne yapacağımı da yazmışsın önceden Demek ki günah işleten de sensin bana Öyleyse nedir o, cennet cehennem?’’ malum şarapçıdan... __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Ah, Tanrı dünyayı yeniden yarataydı, Yaratırken de beni yanında tutaydı; Derdim: Ya benim adımı sil defterinden, Ya da benim dilediğimce yarat dünyayı. Kim görmüş o cenneti, cehennemi? Kim gitmiş de getirmiş haberini? Kimselerin bilmediği bir dünya Özlenmeye, korkulmaya değer mi? Aşk bir beladır, ama Tanrıdan gelme; Halk neden karşı kor Tanrı emrine? Bize herşeyi yaptıran kendi madem, Kulu sorguya çekmenin alemi ne? Hayyam hocamızdan rubailer... ![]() __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ya Rab Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabahı? "İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, bizi helâk eder misin, Allah’ım?" (A’râf Suresi 155. Ayetin bir kısmı) Yâ Râb, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı? Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı! Nûr istiyoruz... Sen bize yangın veriyorsun! "Yandık" diyoruz... Boğmaya kan gönderiyorsun! Esmezse eğer bir ezelî nefha, yakında, Yâ Rab, o cehennemle bu tûfan arasında, Toprak kesilip, kum kesilip Âlem-i İslâm; Hep fışkıracak yerlerin altındaki esnâm! Bîzâr edecek, korkuyorum, Cedd-i Hüseyn'i, En sonra, salîb ormanı görmek Harameyn'i!... Bin üç yüz otuz beş senedir, arz-ı Hicaz'ın Âteşli muhitindeki sûzişli niyâzın Emvâci hurûş-âver olurken melekûta? Sönsün de, İlâhi, şu yanan meş'al-i vahdet, Teslis ile çöksün mü bütün âleme zulmet? Üç yüz bu kadar milyonu canlandıran îman Olsun mu beş on sersemin ilhâdına kurban? Enfâs-ı habisiyle beş on rûh-u leimin, Solsun mu o parlak yüzü Kur'an-ı Hakim'in? İslâm ayak altında sürünsün mü nihâyet? Yâ Rab, bu ne hüsrandır, İlâhi, bu ne zillet? Mazlûmu nedir ezmede, ezdirmede mânâ? Zâlimleri adlin, hani öldürmedi hâlâ! Câni geziyor dipdiri... Can vermede mâsûm! Suç başkasınındır da niçin başkası muhkûm? Lâ yüs'ele binlerce sual olmasa du kurbân; İnsan bu muammalara dehşetle nigeh-bân! Eyvâh! Beş on kâfirin îmanına kandık; Bir uykuya daldık ki: cehennemde uyandık! Mâdâm ki, ey adl-i İlâhi yakacaktın... Yaksaydın a mel'unları... Tuttun bizi yaktın! Küfrün o sefil elleri âyâtını sildi: Binlerce cevâmi' yıkılıp hâke serildi! Kalmışsa eğer bir iki mâbed, o da mürted: Göğsündeki haç, küfrüne fetvâ-yı müeyyed! Dul kaldı kadınlar, babasız kaldı çocuklar, Bir giryede bin ailenin mâtemi çağlar! En kanlı senâatle kovulmuş vatanından, Milyonla hayâtın yüreğinden gidiyor kan! İslâm'ı elinden tutacak, kaldıracak yok... Nâ-hak yere feryâd ediyor: âcize hak yok! Yetmez mi musâb olduğumuz bunca devâhi? Ağzım kurusun... Yok musun ey adl-i İlâhî! 28.03.1913 Mehmet Akif Ersoy |
|
| #8 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Irmaklarından şarap akacak diyorsun cennet-i ala meyhane midir? her mümine iki huri vereceğim diyorsun cennet-i ala kerhane midir? Ömer Hayyam __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| yatmadan aklıma geldi bak. TEvrat okuyanınız var mı bilmiyorum ama üzeyir peygamberle Tanrının güreş tutmasını ve üzeyir peygamberin Tanrıyı güreşte yenmesini anlatan bir kısım vardır. (valla kötülemek için demiyorum ama ölçüyü kaçırmışlar adam braz ölçülü sallar sallıyon hadi) O yüzden ben Tevrat diyorum... Tanrıya bırakın kafa tutmayı, el ense bile çekiyorlar.... ![]() |
|
| #10 | |
| "israil"in manası zaten tanrıyla güreşen demek.Yahudilere kalsa peygamberlerin yemediği nane yok.Hani peygamberde insandır sözünün suyunu çıkarıyorlar adeta.... bu arada fuzuliden birkaç dize "...Ey gönül, elinde şarap kadehi var, bırak tespihe el sürme Namaz kılanlara uyma, onlarla durma, oturma Secdeye eğilerek özveri tacını başından düşürme Abdest suyuyla esenlik uykusunu gözünden kaçırma Ayak altında kalırsın, sakın, hasır gibi camiye varma Elinde olmadan gidersen de, orda minber gibi çok durma Müezzini dinleme, içine bulanıklık, karışıklık düşürme Vaizden bilgi isteyerek cehennem kapısını açtırma Kalabalık yığıldı, camiye bir soğukluk, katılık doldu Kendine gel, sende camiye gidip soğukluğu çoğaltma Hatibin söylediğine bakma, müftünün sözüne inanma İmamı akıllı sanma, kendini ona verme, güvenme Ey Fuzuli, ne uğraşırsın, eksik tapınmada yarar yok Kendine gel, iki yüzlülüğü tapınma sayıp aşırılığa vardırma .." __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|