"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Oportünizm nedir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gerçekten ilginç bir kavram oportünizm.Konu siyasetse hiç ummadığınız bir zamanda,hatta hiç beklemediğiniz bir yerde karşınıza çıkıverir.Marksist bir terimdir bu terim.İçini boşaltmadan,kolaycılığa varan bir anlamlar zincirini beraberinde taşır.Burjuva siyasetinde genelde sola karşı etkin olarak kullanıldığı gibi,sol yapılanmalar içinde görmek de şaşırtıcı değildir. Oportünizm nedir? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| |
|
| #3 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Esas savaşılması gereken anlayışın temelidir oportonizm.Ne olduğunu kestiremediğin, safı belli olmayan yanar döner olan siyasetler zinciridir savaşılması gereken. Türkiyamızdan örnekler... Deniz Baykal Bülent Ecevit Doğu Perinçek Şefik Hüsnü ... Devamı çok...... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| OPORTONİZM NEDİR? oportonizm savunduğu çizgiyi sadece söylemde savunurken ayrıntıya inildiğinde körlüğüne çizgiye aykırı politik ve ideolojik tutumları savunan ve uygulayan sapkın hattır. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Çıkarcı,fırsat kollayan şahıs---en iyi örneği Deniz Baykal. __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bİr sağcı olarak oportünizm'in kendi düşüncelerimle ne manaya geldiğini söyleyeyim. Oportünizm; komünist veya genel anlamda sol görüştekilerin ancak birbirine karşı kullanabileceği bir terimdir.(mesela bana dense saçma olur) Proterya'ya ihanet edip burjuvaya yaranmak için birlik olma veya emekçilerin davasından taviz verme olarak açıklanabilir diye düşünüyorum.Saygılarımla |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Oportünizm,çıkarları doğrultusunda hareket eden ,tutarsız davranışları olan insanlarda görülen bir sistem uşaklığıdır.Hiçbir ideolojiyle bağdaştırılamaz.Sağcıda olabilir solcuda ![]() SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Sayın beckho Tam sistem uşaklığı diyemeyiz. Daha çok davaya ihanet manasında kullanılır çünkü... O yüzden mesela bir sağcı olarak benim oportünist olmam mümkün değil... (aslında öyle olmasa da) sistem uşağı falan denebilir belki ama oportünist olmak için biraz sol ideolojiye bağlı olmak gerekir... Şöyle bir örnek vereyim; eskinin filistin de FKÖ kamplarında eğitim görmüş, günümüz AB ve ABD çalışanı gazetecilerimiz var ya, işte oportünist denebilir onlara... (hem de zirve yapmış halleri) Saygılarımla | |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| bence oportünizm (sağ sol fark etmez) adres sormaz.. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Alıntı:
Bugün AB ve ABD ye çalışmak sistem uşaklığıdır.Çünkü sistemin en büyük çarkı bu iki kurumdur.Kendi ideallerinden vazgeçip çıkar doğrultusunda hareket etmek başka ne olabilir ki? Çıkar nerden sağlanır;güç kimdeyse ondan. Sağ-solcu tartışmasına giremeyeceğim kusura bakmayın.Çok saçma geldi bana yukarıda ki tanımlara uyan her kim olursa oportünisttir işte.Siz solcular olur diyorsunuz,ben her ikiside olur diyorum. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|