| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Atomaltı Parçacıklar.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Petricli, Atom altı parçacık olayı başlıbaşına bir konu. Bu konuyu kendi başına bir topikte konuşmakta yarar var diye düşünüyorum. Aramızda fizikçiler de var sanıyorum. Onların da bilgilendirmesiyle sanırım aydınlatıcı bir topik oluşturabiliriz. Tabii açılımlarıyla...-ortaya ilginç sonuçlar çıkabileceğini de düşünüyorum. Bölünemez diye nitelenen atom bölündü. Şimdi planck parçacığı gündemde. Görünmez parçacık "Higgs" konuşuluyor. Bazı bilimadamları bu bölünmenin sonsuz sayıda olabileceğini söylüyorlar. Kimileri eninde sonunda bölünemiyen bir parçacığın "ortaya çıkabileceğini" varsayıyor. Bence güzel bir bilgi ve spekülasyon alanı. Ve bilimin bütün alanları gibi heyecan verici. |
|
| #2 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: Virginia, USA
| Ben ortaokul yıllarında atam altı parçacık olan raşon ve rişonları biliyodum ancak benim bir teorim vardı. Bu parçacıkların belkide sonsuza dek uzanacağı görüşü. Bir evrenin sonu olsada belkide bizim evrenimimizi kaplayan bir dev evren vardır belki o evrende diğer makro evrenin alt evrenidir. ve bu olay belki sonsuza dek devam eder yada bizim şuan için aklımızın alamayacağı boyutlara kadar gider. Aslında bu atom altı parçacıkları bile insanın tüğlerini ürpertmeye yetiyor. Bizler bile bu parçacıklara göre birer evreniz aslında. |
|
| #3 | |
| Sayın Melnur, Haklısınız. Çok güzel bir konu. Bana bir kaç gün müsaade ederseniz, kısa bir giriş hazırlarım. Diğer arkadaşlarında anlayacağı şekilde. Sonrada günümüzdeki teorileri bir bir masaya yatırırız. Saygılar, |
|
| #4 | |
| Sn.Petricli, Tübitak'ın "Atomaltı Parçacıklar"-Steven Weınberg- kitabını okuduğunu söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Eğer o kitabı kaynak olarak kullanırsanız çok daha iyi olabilir. Ben bu kitaba bir türlü başlayamadım. Şu anda önümde ve bana acıklı acıklı bakmakta... |
|
| #5 | |
| Sayın Melnur, O kitabı ve diğer bir kaç kitabı kaynak alacağımdan emin olabilirsiniz. Saygılar, |
|
| #6 | |
| Sayın Işık, Bir fizikçi olarak bu konuda en çok sizin konuşmanız gerektiğine inanıyorum. Uzun bir süredir sesinizin çıkmamasının sebebini merak ettiğimi belirtmek isterim. Yoksa bilmeden sizi kıracak, üzecek bir terbiyesizlik mi yaptık? Saygılar, |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| sayin isik belki de dinlemede. Bizm, konudan nereye varmak, neyi anlamk istedigimizi ögrenmek istiyordur. Oldukca karmasik bir konu cünkü. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın Petriçli, Ben sadece nerden nasıl başlasam diye düşünmekteyim. Sayın canugur'un da dediği gibi tam olarak neyi tartışacağımızı da kavramaya çalışıyorum. Genel olarak foruma az katılmanın sebebi ise şu Rusça; beni öldürecek çok zamanımı yiyor. :61 Elimdeki kaynaklardan da istifade ederek en kısa sürede konuya katılacağım. Saygılar. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| evet güzel bir konu ve bende aranızdayım çünkü öğrenmek istediğim şeyler var. parçacıklarda daha derine inildikçe eninde sonunda bölünmez parçalanmaz sonsuz sınırsız ENERJİ denizine varılabileceğini düşünüyorum. ayrıca bu konuyla ilintili olan ORBİTALLER konusunda da bilgiler rica ediyorum. |
|
| #10 | |
| Başlangıcın nasıl olacağı konusunda belli bir kuralın olduğunu sanmıyorum. Adı üstünde atomun altındakiler...Sanırım Sayın Petricli bir giriş de yapar. Bu arada aynı dili konuşabilme açısından, atom altı partiküllerin tanımlamasından başlamak ve elimizin altında bir sözlük gibi bulundurmak yararlı olabilir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|