"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Standart Hayatlar / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2005
| Standart hayatlar yaşıyoruz. Tüm kadınlar 38 beden olmak istiyor. Erkekler göbek çevresindeki yağları ve dökülen saçlarını sorun yapıyor. Diyetsiz bir yaşam düşünemiyoruz, hayatımız light olmuş. Cep telefonlarımız kulaga yapısık iletişim kuruyoruz, telefon melodilerimiz bile aynı.. Aynı dizileri tekrar seyrediyor, aynı seylere gülüyor ve aynı seylere kızıyoruz. Hep en cok satanları okuyoruz. En sık gidilen yerlere gidiyoruz. En fazla, en fazla dinlenenleri dinliyoruz. Hepimizin dilinde aynı sarkılar, ayakkabılarımız da moda ayakkabılar. Kızsak da haber niyetine ana magazin haberlerini seyrediyoruz. Kebap bir dünyada yaşıyor, İbo ve Asena nın hayatlarını merak ediyoruz.. Farklıyız desek de birbirimizden, zevklerimiz, isteklerimiz ve hırslarımız birbirinin aynısı.. Copy&paste, kopyala- yapıştır bir hayat sürüyoruz.. Yasadıgımız standart hayatlar bizi ne mutlu ediyor ne de mutsuz, nötr bir hayat sürüyoruz. Standart giysiler gibi standart hayatlar kimine büyük, kimine küçük geliyor; bir gercek var, standart hayatlar kimseye tam olarak uymuyor, kimseyi tatmin etmiyor. Yüregimizin sesinin bize fısıldadıgını degil, hayatın sırtımıza yüklediği senaryo hayatlar yaşıyoruz.. Mutsuzuz, karamsarız, kötümseriz, kontrolü kaybetmiş, mutlulugumuzun iplerini elimizden kacırmıs durumudayız.. Çogumuz birilerinin bize sunduklarına razı durumdayız.. Aslında kendimizi kandırıyoruz.. Oysa herkesin kendine özgü hayalleri, heyecanları olmalı ve onları yasamalı.. Kızsak da itiraz etsek de ne yazık ki biz birbirimize fena halde benziyoruz.. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| çünkü idealist bir çoğunluk değiliz. çünkü çok ikiyüzlüyüz çünkü lafını ediyor ama çaba sarfetmiyoruz çünkü akşam yediğimiz yemeğin adını hatırlamıyoruz çünkü çok kolay gaza geliyoruz çünkü dayakla adam olunacağını sanıyoruz çünkü korkutmayı iş sanıyoruz çünkü kadını eğitmiyoruz çünkü aklımız göbeğimizin altından bir türlü yükselemiyor çünkü çünkü çünkü |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Kesinlikle haklısın .Acaba aramızdan kaç kişi tamamen kendisi ola biliyor.Sabah evden çıkarken ceplerimize maskeler doldurarak çıkıyoruz ve karşımızdaki kişinin durumuna göre maskelerimizi takıyoruz.Birde bu konuya farklı açılardan bakalım psikolojide bir kural vardır;Karşımzda ki kişi ile uyumlu davrandığımız sürece onunla daha iyi anlaşabiliriz yani onun inançlarına ,görüşlerine ,davranışlarına benzer durumlara girmemiz gerekiyor bu da birbirimize benzememizin en büyük nedenidir.Düşünsene senin görüşlerine tamamen zıt düşünen birisi ile ne kadar sağlıklı bir paylaşımın ola bilir yani sonuç itibarı ile birbirimize benziyoruz ve benzemek zorundayız. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| kendimizi geliştirmiyoruz az düşünüp çok cahilliğe vuruyoruz ...saygılarımla __________________
oku |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Bu dediğiniz normal,monoton bir insanın hayatı.Bunu herkese genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.Hem farkındalığa eriştik de ne oldu?Cevapları bulamıyoruz.(belki de olmadığı için).Anlatamıyoruz.Hayallerimiz çok daha farklı oluyor ve olması daha zor oluyor.Boş,özlemle dolu ve en önemlisi acı çekerek geçen bir hayat yaşamak mı daha doğru olanı sizce?Yoksa hayatı basit ve dediğiniz gibi kalıplarında yaşayarak,normal olarak,farkında olmayarak yaşamak mı daha mantıklı?Bence kesinlikle ikinci seçenek daha mantıklı ; fakat bu benim öznel yorumum. Keşke diyorum.Keşke farkında olmasaydım.Keşke düşmeseydim bu sonsuz boşluğa.Birgün düşünmekten kafayı yiyeceğime diyet yaparak bir ömür geçirseydim keşke.Keşke keşke... __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|