"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Diyanet'e para dayanmıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| DİYANET İşleri Başkanlığı 2006 Yılı Faaliyet Raporu'nda, bütçeden ayrılan 1 milyar 307 milyon 348 bin 93 YTL'lik ödeneğin yetmemesi nedeniyle, mahalli kaynaklara başvurulduğu, 2006 yılında toplam 1 milyar 452 milyon 348 bin 693 lira harcandığını açıklandı. Raporda toplam 1 milyar 307 milyon 348 bin 93 YTL ödenek ayrılmış olmasına rağmen Başkanlık, yüzde 77'si personel giderlerinde olmak üzere toplam 1 milyar 452 milyon 348 bin 693 lira harcadığı belirtildi. Diyanet'in bütçesi birçok bakanlıktan bütçesinden fazla. http://www.birgun.net/bolum-56-haber...tml#haber_basi |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| diyanet in bütçesine her zaman katlanarak ödenek ayrılır. nedeni çok basit. çünkü camiler mescitler, toplumu uyutma merkezleridir. bu uyutulan sürüleştirilen toplumun yönetilmesi daha rahat ve sorunsuz.. belki kabaca bir yaklaşım oldu ama, maalesef mesele tamda böyle.. kendim bir temizlik şirketinde halkla ilişkilere bakıyorum, dincilerin çoğunlukla yaşadığı bölgelerden, semtlerden fazla bir şikayet gelmiyor.. çünkü onlar daha çok kendi iç dünyaları ile cebbeleşiyorlar.. onlarda öyle hak hukuk aramak yok.. aslında burda fazla uzatmama gerek yok . kanal 7 samanyolu adlı tv lere bakınız, din yolu ile halkın nasıl uyutulduğunu görürsünüz.. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
hak hukuk arama konusunda ben size okuldan bir ssürü arkadaşı örnek göstereyim isterseniz. İnançları yok ve hiçbirinin hak hukuk gibi bir derdi de yok... Özür bekliyorum en azından şahsım adına.... | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Neyse konuya geçelim.Ödenekten hiçbir Alevi kuruluş ile Hıristiyan, Musevi ve diğer din mensuplarına yer ayrılmamasını ben de laik sistem bakımından bir sakatlık görüyorum.Ancak burada hedef diyanetin dini bir kimliğinin olmasıdır.Diğer inançlar umurlarında bile değildir. | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Şeriata geçişte iki önemli adım var: Birincisi toplumun dinselleştirilmesi İkincisi devletin dinselleştirilmesi AKP ve Gülen cemaati el ele karşılıklı paslaşarak Amerikan güdümlü bir ılımlı islam devleti kurmak için çoktandır uğraşıyorlar. Diyanetin bütçesinin AKP döneminde 5 misli artması ve Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini bile geçmiş olması hala tehlikenin farkında olmayanlara verilecek güzel bir örnektir. Bunlar tabii toplumun dinselleştirilmesi için atılmış adımlardır. Ayrıca devlet içinde başta MEB okulları ve Emniyet teşkilatı dahil süregiden Gülen cemaati kadrolaşması da neredeyse tamamlanmıştır. Düşünsenize AKP 20 bin müdür yardımcısını sınavsız olarak tek kalemde atıyabiliyor. http://www.ogretmenlersitesi.com/hab...d=4510&Sayfa=1 http://www.altinyayla.org/modules.ph...rder=0&thold=0 Neyseki şimdilik Danıştay engelini takıldılar. Tabii bu atamaların tarikatların verdikleri listelere göre yapıldığını anlamamak için çok saf olmak lazım. C.Başkanlığı da AKP için sembolik değil "işlevsel" bir öneme sahipti. Çünkü böylelikle atamasını yapamadıkları kurumların (Anayasa mahkemesi, YÖK vb.) kurumlarında atamalarına geçilecek ve atamalar yoluyla devletin ele geçirilmesi tamamlanmış olacaktı. Zaten uzun süredir Gülen cemaati bunu alttan alta yapıyordu ama AKP ile olay artık legal ve resmi bir düzeye çıkartılmış oldu. Eğer bu hızla giderlerse hiç şüpheniz olmasın 10 yıl gibi kısa bir süre içinde bir kukla ılımlı islam devleti kurulacaktır. O yüzden herkesin yaklaşmakta olan bu tehlikeyi görerek düşünmesi gerekiyor. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Diyanete ayrılan bu para başka kollarda kullanılsa daha yararlı olur ve halk çeşitli imkanlardan dahada yararlanma fırsatı bulur.Ülkemize bakalım her mahallede en az 5 cami bulunmaktadır.Acaba bu sayı ne kadar gerekli.İbadet illaki camidemi yapılmalı.Evde iş yerinde yapılamazmı?Bu sayıda cami yerine okul olsaydı belkide ülkenin okur yazar oranı ikiye katlanır ve ülkenin gelişimide dahada hızlanırdı.Oturduğumuz mahalle vs.yerde kaçtane sağlık ocağı var?Halımızım sağlık hizmetlerini karşılıyormu? Harcamalar yanlış yerlere yapılıyor.Sonrada ülke ekonomisi zayıf duruma düşüyor.(Bu şekilde boş harcamalar yapıldıkça ekonomi dahada zayıflıyacak) __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Ankara-Y.Ayrancı
| Güle güle harcasınlar(!) __________________
Sevinç Daver |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Diyanet harcama yapacak... Ama yapılan gereksiz harcamalar kısılmalıdır... Unutmayın ki diyanetin görevi dinleri (tüm dinleri) halka doğru öğretmek dolayısıyla halkın yobazların,dini istismar edenlerin eline düşmesini engellemektir... Diyanet gereklidir ama düzenltilmedir...(Amacından sapmıştır) __________________
He He |
|
| #10 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|