| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sevgili Dostlar, Burada İslam'ı savunan arkadaşlar göz göre, göre bazı gerçekleri değiştirmeye çalışmaktalar... Mesela Hud Suresi 2. ayet ------------------------ 11. Hud Suresi, 2. ayet: "Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim." '''' Şimdi bu ayet çok açık bir şekilde okuyucuya demektedir ki, Hz. Muhammed Allah sözü olarak aceleye gelmiş ve dikkat etmeden BEN demiştir. BEN SİZE ALLAH'TAN GELEN BİR UYARICIYIM... demekteyken, sayın Özedönüş adeta bir okus pokus yaparak bize tutup KURAN'da Allah'ın zaman zaman BIZ, Zaman, zaman da BEN diyebildiğini anlatıyor. Yani Sayın Özedönüş'ün bu açıklamasına göre, Allah zaman, zaman, ALLAH, Zaman,zaman da Hz. Muhammed olarak Kuran'da yer alıyor... Böyle bir savunmaya harika demekten başka ne diyebilirim ki Şimdi ikinci ve de çok Önemli bir sure var El-Leheb suresi; ------------------------------------------------------- Bu surede de, ALLAH demektedir ki, EBU LEHEB'in ELLERİ KURUSUN... Şimdi bu sure için de sayın Alptegin tutmuş, --bu bir beddua değildir, Allah beddua etmez, bu bir durum tesbitidir-- diyebiliyor. Allah neyin tesbitini yapmakta acaba! Ve bu nasıl tesbit olabilir ki, Resmen dua ediliyor,,,Eden de ALLAH değil Hz.Muhammed, çok bunalmış Ebu Leheb'den ve unutuvermiş ALLAH yerine konuştuğunu ve beddua edivermiş KURAN'da. Bu açık, efendim çok açık...Siz görmek istemeyebilirsiniz, ama gören gözler var... Şimdi ya benim aklım ve anlayışım çok kıt, bu surelerin meallerini anlayamıyorum, ya da sayın arkadaşlarım burada göz, göre, göre bizleri okus ,pokusa getirmek istiyor... Ben bu konuyu çözemedim çözene ve de dürüstçe konuşana ne mutlu, yoksa biz olacağız Harputlu !!! Sevecenlikle, |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| >>>"Bu Kitap Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için indirildi. Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim." Tanrı nın birşey söylemesine gerek kalmamamış ki,o kendisini müjdeci olarak ilan etmiş zaten. Tanrının sözleri olsaydı "Ben" yerine "Hz.Muhammed" denmesi gerekmez miydi? .......... sevgi ve saygı ile __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Sayın sesli; Sizde çok iyi biliyorsunuz ki İslamda sihir yasaktır.Bu nedenle işimiz olmaz o dediğiniz okus pokus olayı ile. Ha dediğiniz ilüzyon ise o işte bize göre değil.Çünkü İslam kesinlikle ruhlara ve akıla yapılacak ilizyonu yasaklar. Daha sonrada şunu size sorayım; Bu konuyu neden açtınız ve ya ne dememizi istiyorsunuz?Gerek sayın özedönüş gerekse ben bildiğimiz kadarı ile bu söylediklerinize cevap vermeye çalıştık. Cevaplarımız ortada. Yani bir başka açıklama mı bekliyorsunuz bizden? Ha eğer yok bizden değilde birilerinden bu yazdıklarınıza cevap alıp sorduğunuz soruya bizlerin verdiği cevaplarında kritiğini yapacaksanız diyecek bir şey yok.Size kolay gelsin dememiz lazım. Ama aklıma her hafta oynanan maçlardan sonra yorum yapan gazetecilerin durumu geldi.Onuda belirtmeden geçemiyeceğim.Maçlar biter sonuç ortaya çıkar onlar hala kritiğe aynı cümleleri farklı şekillere sokarak(tabiri caizse takla attırarak)devam ederler. Tüm dünyası futboldan ibaret olan bir kısım insanımızda her defasında farklı bir şey söylüyorlarmış gibi onları dinlemeye devam ederler. Buyrun kritiğe başlayın izleyicileriniz sizi bekliyor. Saygılarımla efendim. |
| #4 | ||
| Alıntı:
Hımm kalbinizi kırmak istemem ama biraz acıtasyon olmuş diğer mesajınız sanki. Neyse acele etmiş olmamdan dolayı bu mesajınızı yeni gördüm. Neyse okus pokus olayı içinde birşey söylemek isterim; o kelime mecaz anlamda kullanılmış sanki. Yani size büyücü demek değil amaç. Yazılan ayet,sure vs. herneyse allahın sözü olması gerekmez mi? Sorgulanmak istenen bu. Orada ki ayete bakılırsa, kitapların insan yapımı olduğu anlaşılıyor. saygılarımla ![]() __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Konuyuda kesinlikle çarpıtmıyorum. Sizin kullanmış olduğunuz acıtasyon kelimesinden bile yola çıkarak şu an bu konuyu saptırmak mümkün.Ancak böyle bir amacım yok. O ayetlerin sizin dediğiniz şekilde yorumlarını defalarca okudum ve sayın seslinin açtığı konular içerisinde ve ya sayın özedönüşle yaptıkları tartışmalar içerisinde defalarca cevap verildi. Ne yapmamızı istiyorsunuz?Onlarca defa verdiğimiz cevapları yine mi yazalım? Verdiğimiz cevapların kritiğinide mi bizden bekliyorsunuz? Kaldı ki sayın sesli tarafından bu kritiklerde yapıldı.Ancak açtığı konular içinde yaptığı yorumlardan tatmin olmamış olmalı ki ve ya verdiği cevaplar ile yeterince taraftar toplayamadığına inanmış olmalı ki kendince çok can alıcı konuları birde buraya taşımış .Büyücülük konusunda benim verdiğim örneklerde mecazi zaten sayın kamelot.Bunu eminim sayın sesli anlayacaktır. Saygılarımla. alptegin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-06-07 23:07 . | |
| #6 | ||
| Alıntı:
Bu konuyu yeniden açmamın nedeni konunun bence çok önem taşımasına karşın gerek siz ve gerekse de sayın Özedönüşün, pek çabuk yanıtlayarak bu konuyu örtüp, kapatır bir şeklin belirmiş olmasındandır. KURAN'ın Hz. Muhammed'in kendi sözleri olduğunu iddia edince, bunun da açık bir şekilde gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama sizlerden almış olduğum yanıtlar, nesnel olmaya pek yanaşmıyor. O da kabul,ne diyebilirim ki! Ama bence bu konu meselenin can alıcı noktası, ve daha böyle pek çok ayet de var. Ben de sizlerin yanıtlarını da burada özetledikten sonra, belki başka İslam'ı savunan arkadaşlar da çıkar ve onlar da kendi düşüncelerini bildirir diyerek, merakla konuyu yeniden açmak istedim. Size ve sayın Özedönüş'e de verdiğiniz yanıtlar nedeniyle teşekkürler ederim. Yazıda kullandığım --HOKUS- POKUS-- sözcüğü salt konuyu biraz daha yumuşatmak ve latife etmek içindir. Yoksa sizlerin böylesi işlerle uğraşmayacak denli makul arkadaşlardan olduğunuzu bilmiyor değilim. Sevgi ve saygıyla, | |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu bir edebi tarzdır,Kur'an 'ın içinde de vardır başka yerlerde de,bu bir atlama ya da gözden kaçırma değil,gayet de bilinçli bir usuldur.Yani yazı aktarırken bir anda ikince ya da üçüncü şahısların konuşturulması,hatta yanlış hatırlamıyorsam bir yazar bu tarzından dolayı nobeli almıştı,herneyse. Bu tarz Kur'an 'ın her yerinde vardır,misal Fatiha suresi,edebi bir tarz,sorun da yoktur,kıvırma ya da hokum-pokus diye görülmesi,amuda kalkıp bakmaktan ibaret olsa gerek. Ebu leheb olayına bakarsak da,bu tarz tavırlar genel manadadır.Mesela Firavun öldü ama zalim hükümdarlar ölmedi,Firavun'un hkakı ne ise,onlarınki de odur.Ebu Leheb öldü,ama Ebu Lehebler aramızda yaşıyor,Leheb'in hakkı ne ise,onlarınki de odur.Bu gibi insanlara ne olacağı Kur'an 'da önceden bildirilmiştir,şekil A'daki gibi. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #8 | ||
| Alıntı:
Döktürmüşsünüz aynen şekil A'daki gibi... Saygılar, | |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Aman efendim; Neyse onu söyledim ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #10 | ||
| Alıntı:
Sn. Remat siz düzden baktınız sanırım... saygılar __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|