"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
CHP'den müthiş iddia!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP iktidarının terör meselesini kavrayamadığını belirterek Hükümet’in 1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak’a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir anlaşma imzalandığını söyledi. E=3]NTV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, terörle mücadele için atılması gereken ilk adımın "mevcut hükümetin uzaklaştırılması" olduğunu kaydetti. Baykal, hükümetin Dubai'de Kuzey Irak'a girilmemesi konusunda bir anlaşma imzaladığını iddia ederek şunları söyledi: "Dubaide bu hükümet bir sözleşme, bir anlaşma imzaladı ve dedi ki 'Kuzey Irak'a hiçbir şart altında, hiçbir zaman müdahale etmemeyi taahhüt ediyorum. Neye karşılık? 1 milyar dolarlık bir ödemeye karşılık. Bu tabi olağanüstü yanlış bir şey. Yani terör ve terör meselesini bu iktidarın kavramadığını ortaya koyan, ve nasıl yaklaşılması gerektiğini kesinlikle göz önünde bulundurmayan ve bu anlaşmayı imzaladılar. Yetkileri yok. Anayasa'ya göre bir hükümetin Irak'a müdahale yapmayacağına dair bir taahhütte bulunması mümkün değil. Bunu söyleyerek biz büyük tepki gösterdik ve tartışma olmasın istedik, cesaret edemediler, Meclis'e getirmediler, olmadı. saygılar!!! __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-06-07 14:00 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kimle imzalamış? |
|
| #3 | |
| __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| kanıt olarak bir belge veya başka birşey göstermiş mi? yoksa sadece onu dinleyenlerin kendi sözüne inanmasını mı istemiş? |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu iddia ciddi..Doğrusu da ciddi,yalanı da ciddi.Doğru ise ülkeyi satmak,yalansa ülkenin itibarını (doğru olmayan bir haber nedeniyle) insanlar nezdinde küçük düşürmek sonucunu doğurur. Neyse çıksın ortaya..Doğrusuda ,eğriside.. Dünya aleminde,bu ülkeye maddi paha biçecek ekspertiz daha anasının karnından doğmadı.Kıbrıs harekatı esnasında ve sonrasında yaşadığı yokluklara,fukaralıklara gıkını dahi çıkarmayan,bu büyük halkın ödediği bedeller,bahsi geçen meblağın,ülkenin sahip olduğu resmi+gayriresmi GSMH'nın yanında ÇEREZ PARASI bile değil.. Eğer bu ülkede varsa,bir ciddiyet..Ülkenin ali menfaatlerini ilgilendiren böyle bir iddia karşısında,yetki verilmiş MAHKEMELER gerekli soruşturmayı yapar,olayı aydınlatır.Hükümleri uygular.Gereği budur. Bu lay lay lom iddia değilki...Altta kalanın canı çıksın. Doğru ise,imza atanı halkın elinden kimse kurtaramaz.Yalan ise iddiada bulunanların,müfteri olacağı da açık.. Vallahi yeter gayri,boğazımıza kadar geldi artık.. saygılarla..............harbey............. |
|
| #7 | |
| Vardır bir dayanağı herlade... Ben sadece haberi paylaşmak istedim.. yani CHP'yi savunmak için yazmadım.. sagılar!!! __________________
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Gerçek olmamasını diliyorum |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Tayyip Erdoğan ve ABDullah Gül ikilisi , 1 mart tezkeresini çıkaracağından çok emindi. 58. Hükümette ABDullah Gül başbakandı.. Tayyip Erdoğan ise, Deniz Baykalın; "Tayyip Erdoğan'ın da önünü biz açacağız, O'nun başbakan olmasını biz sağlayacağız , yapıcı muhalefet olacağız " sözleri ile 58. hükümette, chp-akp elbirliği ile , kişiye özel yasa ve iptal edilen Siirt şeçimleri yapılmadığı için, henüz Milletvekili bile değildi.. ABD nin , Irak'a girmek için acelesi vardı. Holding medyası var gücüyle 1 Mart tezkeresinin çıkması için seferber olmuştu. Kamuoyunu yönlendiren bu devasa basının yanısıra , birkaç küçük basın yayın kuruluşları da tezkerenin geçmemesi için çabalıyordu. Bunlardan biri olan Ulusal Kanal, sabahlara kadar yaptığı yayınlarla , milletvekillerine telefonla bağlanarak,halka canlı telefon bağlantılarını açarak , onları canlı yayında konuşturarak, Tezkerenin geçmesinin Türkiye'nin Güneydoğusuna yerleşecek ABD askerleriyle nasıl işgal konumuna düşeceğini anlatarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Halkın milletvekillerine e-postalar atması, telefonlar çekmesini bildiriyordu. İşçi Partisi genel başkanı Doğu Perinçek Ulusal kanalda , Tezkerenin ne anlama geldiğini, Türkiye'nin nasıl ateşe atılmak istendiğini , komşuları ile, ABD tarafından vuruşturulacağını Milletine anlatıyordu.. Tayyyip Erdoğan Milletvekillerini adam adama, grup grup ikna odalarına aldırıyor, "Tezkerenin geçmesi bana oy vermek, geçmemesi ise Doğu Perinçeke oy vermek" demektir diyerek milletvekillerine dikte ediyordu..(hiç birşey gizli kalamıyor) Tabi, pazarlamacı bir hükümet olan AKP tezkereyi pazarlamak için bu arada Devlet Bakanı Ali Babacan ve 58. gül hükümetinde Dışişleri bakanı olan Yaşar Yakışı ABD ye gönderiyordu tezkere pazarlığı yapması için.. Yakış ve Babacan 20 milyar dolardan açtıkları kapıyı, Kovboy Dabulyu Buş , kapıyı göstererek, "Benimle At pazarlığı yapmayın ben at pazarlığını sizden daha iyi bilirim" diyordu.. Velhasıl Buşun yanından eli boş dönen bakanlar Bir de tezkerenin , birkaç akpli milletvekilinin red oyu vermesi, 3 kararsız (çekimser) akp li nedeniyle, tezkerenin de geçmemesiyle iyice şok oluyorlardı.. Bir süre sonra şoku atlatan Akp nin , ABD ile arayı düzeltmek için çeşitli çabaları sonucu,(hava sahasının , incirlik üssünün işgalci ABD ye kullandırılması ve yeniden yeniden verilen vaatlerle ) 1 milyar dolar hibe mi? yoksa 8,5 milyar dolar kredi mi ?olsun tartışmaları o günlerde basında çokça yer almıştı.. Yani , Baykal yeni birşey söylemiyor. O zaman gazeteler zaten bunu yazmıştı. Baykal'ın şimdi aklına geldi herhalde? O günkü gazetelerden bir örnek , O günlerdeki diğer gazetelere de bakarsanız görürüsünüz. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=70136 ................. Gül: Irak'la ilgisi yok Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise, Başbakanlığa gelişinde gazetecilerin, ABD'nin Kongre'den talep ettiği ve 1 milyar doları Türkiye'ye hibe olarak öngörülen yardım paketinin kuzey cephesinin açılması ve hükümetin yeni bir tezkere hazırlaması ile ilgili olup olmadığının sorulması üzerine, "Kuzey cephesinin açılması veya tezkere ile alakası yok. Türkiye'nin zararlarının karşılanması için. Konu hakkında bilgi sahibiydik, ama komuoyuna açıklamadık" dedi. Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Bush'un, önceki gün ABD Kongresi'nden istediği 74.7 milyar dolarlık ek bütçe paketinde, Türkiye için 1 milyar dolar yardım ayrıldığını açıklamıştı. Dün akşam Reuters haber ajansı, Beyaz Saray belgelerine dayanarak, Türkiye'ye verilecek 1 milyar dolarlık hibenin, 8.5 milyar dolarlık kredi veya kredi garantisi olarak kullandırılmasının planlandığını kaydetti. .......... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-06-07 20:40 . |
|
| #10 | |
| Ben bu hükümetten herşeyi beklerim... Eğer bu ispatlanırsa da HİİİİİÇ şaşırmam ![]() __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|