Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski28-06-07, 22:55  #1
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Din, Tanrı ve Elçisi...

Bedevîlerden kimileri de vardır ki, Allah'a ve ahiret gününe inanır. Harcayacaklarını, Allah katında yakınlığa ve Peygamberin dualarını almağa vesile sayarlar. Bilesiniz ki bu, (Allah katında) onlar için yakınlıktır. Allah onları rahmetine sokacaktır. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Umut ediyorum konuyu açıklığa kavuştururuz.
Saygısızlık yapıyorsun hakaret ediyorsun diye cevap yazacaksanız topiğin içeriğine dahi bakmayın arkadaşlar. Konu düğümleniyor. Güzel bir tartışma olması dileğiyle..

Herkesi dürüstlüğe davet ediyorum ....
Yezit Kızı is offline  
Eski28-06-07, 23:39  #2
draysu

draysu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bedevîlerden kimileri de vardır ki, Allah'a ve ahiret gününe inanır. Harcayacaklarını, Allah katında yakınlığa ve Peygamberin dualarını almağa vesile sayarlar. Bilesiniz ki bu, (Allah katında) onlar için yakınlıktır. Allah onları rahmetine sokacaktır. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Saygısızlık yapıyorsun hakaret ediyorsun diye cevap yazacaksanız topiğin içeriğine dahi bakmayın arkadaşlar. Konu düğümleniyor. Güzel bir tartışma olması dileğiyle..

sayın yezit kızı, Durup durup ortaya bir şeyler atmak konusunda üzerinize kimse olamaz. Gerçekten bayağı arayıp tarayıp ortalığı karıştırmanın derdindesiniz. Ama aslında iyi de oluyor bizim arkadaşların (ve tabii ki bizim), araştırma yetenekleri de ve bilgileri de artıyor. Neyse konuya gelelim:

Bu genel ifade (Bedevilik); onların Bedevi olmaları ve Bedevilik ile ilgili değişmez bir sıfat niteliğindedir. Yani Bedevilik yapı olarak küfre ve münafıklığa daha elverişlidir. Allah'ın C.C. kendi resulüne göndermiş olduğu hükümleri sınırları bilmemeye tanımamaya daha müsaittir.
Ayet-i Kerîmede geçen bedeviler ise; bu kesimin harcamada bulunmasının başlıca nedeni Allah'a ve ahiret gününe iman etmeleridir. İnsanlardan korkmaları, üstün gelenlere yaltaklık yapmaları, şu dünya aleminde kâr ve zarar hesaplarını yapmaları değil! Allah'a ve ahiret gününe iman eden bu kesim, yaptıkları bu harcamaları ile Allah'a daha yakın olmayı ve peygamberinin dualarını almak istemektedir. Çünkü bu dualar peygamberin hoşnutluğunu gösterir. Ve onlar Allah katında kabul edilen dualardır. Bir önceki ayette ise, harcamaları yapmayı angarya sayan bedevilerden bahsedilmektedir.
Konu kısaca hayatı boyunca maddi kazançlara daha çok önem vermiş olan insanların (bir tür bedevi), manevi emirlerle karşılaştıkları zaman kısım kısım yapabilecekleri işleri ve sonuçları açıklayan bir dizi ayetlerin devamıdır. Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak isteyen insanların yapabilecekleri faaliyetlerden birinden bahsetmektedir.

draysu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-06-07 23:42 .
draysu is offline  
Eski28-06-07, 23:49  #3
özlemsüldü
Ayrıldı

Ülke / Şehir: ısparta

Alıntı:
Sayın draysu şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın yezit kızı, Durup durup ortaya bir şeyler atmak konusunda üzerinize kimse olamaz. Gerçekten bayağı arayıp tarayıp ortalığı karıştırmanın derdindesiniz. Ama aslında iyi de oluyor bizim arkadaşların (ve tabii ki bizim), araştırma yetenekleri de ve bilgileri de artıyor. Neyse konuya gelelim:

Bu genel ifade (Bedevilik); onların Bedevi olmaları ve Bedevilik ile ilgili değişmez bir sıfat niteliğindedir. Yani Bedevilik yapı olarak küfre ve münafıklığa daha elverişlidir. Allah'ın C.C. kendi resulüne göndermiş olduğu hükümleri sınırları bilmemeye tanımamaya daha müsaittir.
Ayet-i Kerîmede geçen bedeviler ise; bu kesimin harcamada bulunmasının başlıca nedeni Allah'a ve ahiret gününe iman etmeleridir. İnsanlardan korkmaları, üstün gelenlere yaltaklık yapmaları, şu dünya aleminde kâr ve zarar hesaplarını yapmaları değil! Allah'a ve ahiret gününe iman eden bu kesim, yaptıkları bu harcamaları ile Allah'a daha yakın olmayı ve peygamberinin dualarını almak istemektedir. Çünkü bu dualar peygamberin hoşnutluğunu gösterir. Ve onlar Allah katında kabul edilen dualardır. Bir önceki ayette ise, harcamaları yapmayı angarya sayan bedevilerden bahsedilmektedir.
Konu kısaca hayatı boyunca maddi kazançlara daha çok önem vermiş olan insanların (bir tür bedevi), manevi emirlerle karşılaştıkları zaman kısım kısım yapabilecekleri işleri ve sonuçları açıklayan bir dizi ayetlerin devamıdır. Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak isteyen insanların yapabilecekleri faaliyetlerden birinden bahsetmektedir.
kesinlikle Allah bu dünyada onun icin yapılan harcamalarin karsiligini ahirette fazlasiyla verir...
özlemsüldü is offline  
Eski29-06-07, 00:42  #4
alptegin

Alıntı:

Mesajı Göster

Yezit kızı artık yazdıkların için kaynak ver.Atıyorsun ortaya bir şey sonrada insanlara hadi ben dedim söyleyin doğrumu değil mi diye yorum yaptırmaya çalışıyorsun.

Bir konuda da Allah belanı versin diye ayet var dedin kalktın sonrada ayetin içeriğinin Allah onları kahretsin şeklinde olduğunu belirttin.(Münafikun Suresi)

Sen bela ve kahr arasınad ki farkıda sanırım bilmiyorsun.

Eğer yazdığın ayetlerin sure ve isimlerini verirsen yazdıkların için yorum yapabiliriz yok vermeyeceksen boş yere cevap bekleme.Asıl konuları düğümleyen senin bu yanlış tavrın.
alptegin is offline  
Eski29-06-07, 00:50  #5
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:

Mesajı Göster

Alıntı:
YORUMSUZ!!!

sagopa!

PESİMİST Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-07 01:04 .
PESİMİST is offline  
Eski29-06-07, 00:55  #6
bilgisiz

bu sorular sanırım doğruluğunu öğrenmek için, inanmak için sorulmuyor. cevap ne olursa olsun, ne kadar mantıklı olursa olsun sonuç değişmeyecek. siz kafanızda oluşturduğunuz şeylerin doğru olup olmadığını öğrenmek istemiyorsunuz. bu yüzden bence insanların duygularını incitmeyin. çünkü gerçekten Allah, Peygamber, Kuran hakkında söyledikleriniz müslümanlar için çok incitici.
bilgisiz is offline  
Eski29-06-07, 01:12  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Sorun da yanıtlanmış,o da mı yorumsuz(!) sayın pesimist ?

saygılar
Eski29-06-07, 08:31  #8
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ben şahsen konuyu anlamadım.
özedönüş is offline  
Eski29-06-07, 18:58  #9
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Ayette Allah yolunda infaktan bahsedilmekte....
Sizin anladığınız ne,yada çıkardığınız sonuç ne yezd kızı....
Eski03-07-07, 01:55  #10
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Harcayacaklarını, Allah katında yakınlığa ve Peygamberin dualarını almağa vesile sayarlar. Bilesiniz ki bu, (Allah katında) onlar için yakınlıktır.

Kapitalist bir tanrı , elçisi ve dini!!!
Yezit Kızı is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı