"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski28-06-07, 23:31  #1
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Kaç tane Allah Var? Kaynak Kuran MÜNÂFİKÛN SÛRESİ "Allah Onları Kahretsin!!!"

Yine hangi ayette "allah belanı versin" gibi bir cümle varmış bir gösterebilir misiniz? demişti bir arkadaşımız:

İslamiyetin ve müslümanların tanrısı bakın ne diyor :

1-(Ey Muhammed!) Münafıklar sana geldiklerinde, "Senin, elbette Allah'ın peygamberi olduğuna şahitlik ederiz" derler. Allah senin, elbette kendisinin peygamberi olduğunu biliyor. (Fakat) Allah o münafıkların hiç şüphesiz yalancılar olduklarına elbette şahitlik eder.

2-Yeminlerini kalkan yaptılar da insanları Allah'ın yolundan çevirdiler. Gerçekten onların yaptıkları şey ne kötüdür!

3-Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider. Konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar. Onlar düşmandır, onlardan sakın! Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan) çevriliyorlar!

4-Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider. Konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar. Onlar düşmandır, onlardan sakın! Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan) çevriliyorlar!

Eyy muhammed diyor tanrı olarak. Onları kahredeceğim diyemiyor

Böyle bir ayet var mı yok mu diyen arkadaşlarıma onlar gibi cevap vereyim. Siz islamı bilmiyorsunuz.

Tanrı olduğunu iddia eden bir tanrı var ve sıradan ACİZ BİR KULUNA ALLAH ONLARI KAHRETSİN diyor.

Gayri gerisi size kalmışş!!!
Yezit Kızı is offline  
Eski28-06-07, 23:35  #2
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

İşte bu apaçık delildir kuranın tanrı kelamı olmadığının!!!
Çok açık bir bedevinin hayat hikayesidir. Yani sıradan bir kitapdır. Ve yazarı da muhammeddir.
Yezit Kızı is offline  
Eski28-06-07, 23:39  #3
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sizlerle anlaşmamız zor gerçekten. Çünkü az çok edebiyat bilginiz veya yeteneğinizin olması lazım...

İnşallah siz de bir gün anlayabilirsiniz; çünkü ben kendimin deli olduğunu söylesem de akılsız olduğumu sanmıyorum... Benim anlatım şekli olarak düşündüğüm şeyi siz farklı görüyorsunuz. Ben sizce düşünmüyor muyum hiç? Ama nedense sizle tamamen zıt bir sonuca varıyorum.

Umarım bir gün anlaşabiliriz.... İnanmak gerçekten farklı birşey, keşke herkese anlatarak anlaşılabilseydi... Sadece siz anlayabilirsiniz ben ya da bizler anlatsak da bir işe yarayacağını pek sanmıyorum...

Genel olarak bir tavsiye de bulunabilirm. Ömer Nesefi - İslam Akaidi bu kitabı tavsiye edebilirim, iman konusunda belki sorularınıza cevap olabilir. Dediğim gibi bizim elimizden gelen başka birşey yoktur. Sadece kapıyı gösterebiliriz. Emin olun (sizin için olmasa da) herşeyimi verirdim o kapıdan girebilsin diye.....
Ulukoca is offline  
Eski28-06-07, 23:43  #4
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

O ayetleri yaratıcının eline kalem alıp yazdığını sanan ve edebi yoksunlukta boğulan biri için kanıt olabilir, evet..

Bu çıkarımlarınız ile...
Hepimizi derinden sarstınız gerçekten...
Eski28-06-07, 23:44  #5
özlemsüldü
Ayrıldı

Ülke / Şehir: ısparta

İki yüzlü insanları kimse sevmez....Allah'da sevmez...Allah onları kahretsin der...Bu gayet dogal birsey bence...
özlemsüldü is offline  
Eski29-06-07, 00:14  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Diğer bir başlık altında bu açıklanmıştı zaten.Bu edebi bir tarzdır.

"Allah yaptıklarınızı görür"

"Allah olanlardan haberdardır" vs gibi.
Eski29-06-07, 00:18  #7
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın özlemsüldü şöyle demiş:

Mesajı Göster
İki yüzlü insanları kimse sevmez....Allah'da sevmez...Allah onları kahretsin der...Bu gayet dogal birsey bence...
Sayin özlemsüldü;

Bu ne aciz bir allah böyle. Beddua ediyor, küfrediyor, tehdit ediyor. Ya zaten güclü o degil mi? Herseye gücü yeter. YAKSIN iste bizi... Taksin bir sise, tavuk gibi cevirip kizartsin. Sonra seyretsin bizim yanmamizi... Gülümsesin durdugu yerde... Yaptigi ile övünsün, gururlansin... Sonra biraz daha biraz daha... Sonsuza kadar yaksin... Ohh ne güzel yaniyoruz böyle... Ne güzel bir allah anlayisi bu... Sizi yakmayacak merak etmeyin... Yakilacak olan bizleriz... ve acikca söylüyorum, ben yanmaya hazirim...
Eski29-06-07, 00:23  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin özlemsüldü;

Bu ne aciz bir allah böyle. Beddua ediyor, küfrediyor, tehdit ediyor. Ya zaten güclü o degil mi? Herseye gücü yeter. YAKSIN iste bizi... Taksin bir sise, tavuk gibi cevirip kizartsin. Sonra seyretsin bizim yanmamizi... Gülümsesin durdugu yerde... Yaptigi ile övünsün, gururlansin... Sonra biraz daha biraz daha... Sonsuza kadar yaksin... Ohh ne güzel yaniyoruz böyle... Ne güzel bir allah anlayisi bu... Sizi yakmayacak merak etmeyin... Yakilacak olan bizleriz... ve acikca söylüyorum, ben yanmaya hazirim...
keşke böyle konuşmasanız. Tamam inanmıyorsunuz ama ciddi ciddi azabı istemek ve alay etmek sizin adınıza üzüntü verici. Sizle hiçbir konuda anlaşamıyoruz kabul; ama sizin için bile istemem öyle bir durumu.

İnanmayabilirsiniz ama azabı ister tarzda konuşmayın, lütfen.
Ulukoca is offline  
Eski29-06-07, 00:35  #9
alptegin

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
keşke böyle konuşmasanız. Tamam inanmıyorsunuz ama ciddi ciddi azabı istemek ve alay etmek sizin adınıza üzüntü verici. Sizle hiçbir konuda anlaşamıyoruz kabul; ama sizin için bile istemem öyle bir durumu.

İnanmayabilirsiniz ama azabı ister tarzda konuşmayın, lütfen.

Olmaz sayın ulukoca.Siz tüm iyi niyetinizle yazıyorsunuz bunları.

Ancak sayın ABCD korkularından emin olamadığı için ve bu korkuları yenmediği için bu çok daha büyük bir azap.

Kendi kendini tatmine çalışıyor.Bakınsana Allaha kafa tutuyor.

Olsun ve ya olmasın bu sizce nasıl bir durum.

Yani eğer kafa tutuğun şey yoksa bu seni nasıl bir görüntü içerisine sokar.

Ve ya tam tersi varsa ve sen böyle bir güce kafa tutuyorsan bu durumda buna cesaret denir mi?

Sorum şu her iki durumda da böyle bir yeltenişte bulunan kişinin dışa(bizlere)yansıyan durumu nedir sizce?

Saygılarımla.
alptegin is offline  
Eski29-06-07, 08:42  #10
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Diğer bir başlık altında bu açıklanmıştı zaten.Bu edebi bir tarzdır.

"Allah yaptıklarınızı görür"

"Allah olanlardan haberdardır" vs gibi.
İşte sayın Remat ben de bunu anlamıyorum.O konulara devam etmek varken neden yeni bir konu açma gereği duyuluyor.Yoksa diğer başlıklarda devamedebilecek güvenleri mi yok?

Ha Allahın zavallı bir kuluyla düelloya girmesine açıkçası ben de anlam veremiyorum.AMA BUNU SORGULADIĞIM BAŞLIK ÇOK İYİ NİYETLE BUNLARI İŞLERKEN AYNI KONUNUN BURADA VERİLMESİNİ AÇIKÇA EMEĞİME SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM.

özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-07 08:44 .
özedönüş is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı