"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski29-06-07, 00:05  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Her topluma kendi diliyle peygamber yollanmış!

Dostlar,

Kuran Arapça olarak indiğine göre Araplar'a inmiştir. Nitekim, İbrahim suresi
bu durumu açıkça göstermektedir.

-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin " (İbrahim suresi, ayet: 4.) ''

Şimdi açıkça her topluma bir peygamberin kendi diliyle yolladığını Allah
belirtirken, bizim sevgili ilahiyatçı dostlarımız, KURAN'daki akla uymayan durumlar için bu KURAN'ın anlaşılmadığından diyerek, konudan dışarı kaçışı yeğ tutmaktadırlar.

Şimdi akla şu soru geliyor, Eğer Kuran gerçekten ALLAH sözüyse ve de ona uymak gerekiyorsa, o zaman, dilleri Arapça olmayanlar İBRAHİM suresi
ayet 4'e göre Kuran'a uymak mecburiyetinde değillerdir. Onlar doğrudan kendi toplumlarına gönderilmiş olan ve de anlaşılması böylece daha da kolay olan kendi dillerindeki kutsal kitabı ve de peygamberi arayıp, bulmaları gerekmez mi? Yollanmış olduğuna göre aramak da gerekli gibi görünüyor.

Tabii ilahiyatçı arkadaşların buna da verecekleri yanıtları vardır.

Saygıyla,
sesli is offline  
Eski29-06-07, 08:54  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dostlar,

Kuran Arapça olarak indiğine göre Araplar'a inmiştir. Nitekim, İbrahim suresi
bu durumu açıkça göstermektedir.

-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin " (İbrahim suresi, ayet: 4.) ''

Şimdi açıkça her topluma bir peygamberin kendi diliyle yolladığını Allah
belirtirken, bizim sevgili ilahiyatçı dostlarımız, KURAN'daki akla uymayan durumlar için bu KURAN'ın anlaşılmadığından diyerek, konudan dışarı kaçışı yeğ tutmaktadırlar.

Şimdi akla şu soru geliyor, Eğer Kuran gerçekten ALLAH sözüyse ve de ona uymak gerekiyorsa, o zaman, dilleri Arapça olmayanlar İBRAHİM suresi
ayet 4'e göre Kuran'a uymak mecburiyetinde değillerdir. Onlar doğrudan kendi toplumlarına gönderilmiş olan ve de anlaşılması böylece daha da kolay olan kendi dillerindeki kutsal kitabı ve de peygamberi arayıp, bulmaları gerekmez mi? Yollanmış olduğuna göre aramak da gerekli gibi görünüyor.

Tabii ilahiyatçı arkadaşların buna da verecekleri yanıtları vardır.

Saygıyla,
Çantanızda daha kolay sorular yok muydu?

Ne yani kuran Arapça indiğine göre Araplara inmiştir

Lütfen biraz ciddi olun derim ben..Ateistforumdaki seviyesi düşük iddiaları getireceğinize baka yerlerdeki ciddi konuları getirin de tartışalım.Araplara indiğini kabul edelim de onun sadece Arapça oluşuna bakarak sadece onlar için inmiş olduğuna hükmetmek aklı zorlamaktır.Hiç mi yok tercüme şansı...

Ama inanan kesim için de bu eleştiriler gelince seviniyorum.Önlerinde hiç sorgulamadıkları ve mesajını asra taşımadıkları bu kuranı millet kendilerinden önce anlamaya çabalıyor ve bir varsayıma ulaşıyor.Burada inananların yüzü kızarmalıdır derim.
özedönüş is offline  
Eski29-06-07, 09:25  #3
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Önlerinde hiç sorgulamadıkları ve mesajını asra taşımadıkları bu kuranı

Bu fasıklık olur sn. özedönüş.. Mesajı bu asra değil, bu asrı o mesaja taşımanız icap eder..

Kısaca, kuranı zaman değil, zamanı kurana uydurmanız gerekir sn. özedönüş.. Siz anladınız, ama anlamayan oldu, kalıbımı basarım..
anibal is offline  
Eski29-06-07, 18:38  #4
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Dinde değil,kuranda değil..
Dini ve kuranı anlamada reform kabulümüzdür..
Bize Arapça bir kuran inzal olundu ve son resul geldi..!!!
Hükümler kıyamete kadar baki kılındı..
Burdan alacaklarımız belli bize göre..
Namaz 1500 yıl önce nasıl eda ediliyorsa aynen öyle ,oruç nasıl tutluyorsa aynen öyle..
Zekatın nisabı belli ,haccın farzları belli
..
Dinin temel unsurları değişmedi değişemez..
Ama gerçek şudurki, taklidi iman makbul iman değildir..
Aslolan tahkiki(araştırmacı,sorgulayıcı)imandır..!!
Resullerin ve nebilerin vazifeleri tebliğtir...
Yunusun dediği gibi..
"Dört kitabın manası bellidir bir ELİFTE ,sen elifi bilmezsin bu nice okumaktır..."
Eski29-06-07, 19:01  #5
sesli

sesli'nın Avatarı

Yine ÇEVRİ,,,

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çantanızda daha kolay sorular yok muydu?

Ne yani kuran Arapça indiğine göre Araplara inmiştir

Lütfen biraz ciddi olun derim ben..Ateistforumdaki seviyesi düşük iddiaları getireceğinize baka yerlerdeki ciddi konuları getirin de tartışalım.Araplara indiğini kabul edelim de onun sadece Arapça oluşuna bakarak sadece onlar için inmiş olduğuna hükmetmek aklı zorlamaktır.Hiç mi yok tercüme şansı...

Ama inanan kesim için de bu eleştiriler gelince seviniyorum.Önlerinde hiç sorgulamadıkları ve mesajını asra taşımadıkları bu kuranı millet kendilerinden önce anlamaya çabalıyor ve bir varsayıma ulaşıyor.Burada inananların yüzü kızarmalıdır derim.
Sayın Özedönüş,

Allah bilmez miydi tercüme edilmesini? Öyle demiyor, her topluma kendi dilinde indirdik diyor. Bu ya yalan, ya bilgisizlik, ya da siz ilahiyatçı olarak bizleri gerçekle aydınlatmakta başarı sağlayamıyorsunuz.

Yanıtınız çok basit her zaman ilahiyatçıların yaptığı bir ÇEVRİ yani TEVİL olmuş.

Farkındalıkla,
sesli is offline  
Eski30-06-07, 10:24  #6
ahzab_50
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Özedönüş,

Allah bilmez miydi tercüme edilmesini? Öyle demiyor, her topluma kendi dilinde indirdik diyor. Bu ya yalan, ya bilgisizlik, ya da siz ilahiyatçı olarak bizleri gerçekle aydınlatmakta başarı sağlayamıyorsunuz.

Yanıtınız çok basit her zaman ilahiyatçıların yaptığı bir ÇEVRİ yani TEVİL olmuş.

Farkındalıkla,
Merak ediyorum Amerika kıtasına, kıtanın keşfedildiği 1492 yılından önce herhangi bir peygamber yollanmış mı? Ben hiç duymadım, yanlışsa düzeltin.
Eğer yollanmadıysa neden? Orada yaşayan yerliler Allah'ın kulları değil miydi yoksa?

Yoksa eski dünya ile 1492 yılından önce herhangi bir bağlantıları, iletişimleri olmadığı için eski dünyanın efsanelerinden etkilenememiş olmasınlar oradaki insanlar...

Ya da çok saçma bir ihtimal daha geliyor aklıma... Acaba Allah'ın da mı Amerika kıtasının varlığından haberi yoktu 1492'ye kadar. Sonra kıta keşfedilince, "Aaa bak bu köşede de kullarım kalmış" diye binyıllar sonra oralara misyonerler göndererek o insanlara da "doğru yol"u gösterdi? E ama bu gecikme tabi oradaki bir sürü neslin güzel ahlaktan mahrum yaşayıp ölmesine neden oldu... Yazık...

Yok canım olur mu öyle şey, neler diyorum ben....
ahzab_50 is offline  
Eski30-06-07, 14:39  #7
meyci
İnançlar & Dinler

Alıntı:
Sayın ahzab_50 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merak ediyorum Amerika kıtasına, kıtanın keşfedildiği 1492 yılından önce herhangi bir peygamber yollanmış mı? Ben hiç duymadım, yanlışsa düzeltin.
Eğer yollanmadıysa neden? Orada yaşayan yerliler Allah'ın kulları değil miydi yoksa?

Yoksa eski dünya ile 1492 yılından önce herhangi bir bağlantıları, iletişimleri olmadığı için eski dünyanın efsanelerinden etkilenememiş olmasınlar oradaki insanlar...

Ya da çok saçma bir ihtimal daha geliyor aklıma... Acaba Allah'ın da mı Amerika kıtasının varlığından haberi yoktu 1492'ye kadar. Sonra kıta keşfedilince, "Aaa bak bu köşede de kullarım kalmış" diye binyıllar sonra oralara misyonerler göndererek o insanlara da "doğru yol"u gösterdi? E ama bu gecikme tabi oradaki bir sürü neslin güzel ahlaktan mahrum yaşayıp ölmesine neden oldu... Yazık...

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz sayın Ahzab_50. Müslümanlar bu konuya hep "peygamber gönderilmemiş toplumlar, dinden mesul değildir" şeklinde cevap verirler. Halbuki ne kadar saçma, Amerika kıtasında yaşayan bir yığın insan süs olsun diye mi gelmiş dünyaya. Tanrı, onlara da peygamber gönderme veya dünya'yı 6 yerine 5 kıtadan oluşturma gücüne sahip değilmiydi? Yoksa oralarda yaşayan yerliler figüran mı? Biz bu soruları sorupta dinden soğuyalım diye mi yaratılmışlar.
meyci is offline  
Eski30-06-07, 14:45  #8
özedönüş

Alıntı:
Sayın ahzab_50 şöyle demiş:

Mesajı Göster

Valla ben de duymadım.Kimbilir belki de gelmiştir.
Belki de gelmemiştir.Belki de onlar o zamana kadar medeniyetle buluşmamışlardır..Ama bilinen husus kuran orası hakkında bilgi vermemiş veböylece Mekkeli ve Medinelilerin kafasını karıştırmıştır.
özedönüş is offline  
Eski30-06-07, 14:47  #9
özedönüş

Alıntı:
Sayın meyci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz sayın Ahzab_50. Müslümanlar bu konuya hep "peygamber gönderilmemiş toplumlar, dinden mesul değildir" şeklinde cevap verirler. Halbuki ne kadar saçma, Amerika kıtasında yaşayan bir yığın insan süs olsun diye mi gelmiş dünyaya. Tanrı, onlara da peygamber gönderme veya dünya'yı 6 yerine 5 kıtadan oluşturma gücüne sahip değilmiydi? Yoksa oralarda yaşayan yerliler figüran mı? Biz bu soruları sorupta dinden soğuyalım diye mi yaratılmışlar.
Sayın Meyci

Allah peygamber gödermediği toplumu bildiğim kadarıyla ''Peygambere iman''şartıdan muaf tutuyor.Bir de dinin detaylarından..Ama akılları varsa ve medeniyetlerini tamamlaşmışlarsa inanç yönünden olmasa da işledikleri yüzünden sorumlu tutacaktır.Aksi bir durum yaratılmada fırsat eşitsizliğini getirir.
özedönüş is offline  
Eski30-06-07, 14:52  #10
alptegin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın meyci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın meyci önceki yazılarınız ile çok uyuşmayan bir yazıya imza atmışsınız.

Mantık olarak aynı olsa bile bu biraz hafif kalmış.

Sayın meyci;

Tarih olarak bakıldığı zaman 1492 tarihi Amerika kıtasının Avrupalılar tarafından keşfini ifade eder.

Yoksa burda ki insanların(yerli halkın)çok daha öncelerden itibaren Asya toplulukları tarafından tanındığını gösteren bir çok delil mevcuttur.

Özellikle Kuzey Amerika'da yaşayan yerli toplulukların kullandıkları günlük hayatta ki eşyalar,yaşam şekilleri Asya toplulukları ile büyük benzerlikler gösterir.

Örneğin 12 Hayvanlı takvim kullanmaları,çocuklarına doğada bulunan yırtıcı hayvan isimleri vermeleri gibi bunlara dini semboller ve inanç felsefelerinde görülen bir çok benzerliklerde eklenebilir.

Hele Asya ve Amerika kıtasının arasında sadece Bering Boğazının olduğunu düşünürseniz bu etkileşim kaçınılmazdır.

Bilinen ilk böyle bir göç olayı 14000 yıl öncesine aittir.Ancak son yapılan araştırmalar ile bu göçün çok daha öncelere 25.000 yıl öncesine kadar gittiği yönünde tespitler vardır.

Hasılı Amerikayı keşif Avrupalılar ve sömürgeciler için 1492'dir.Yoksa işin aslı çok daha öncelere dayanmaktadır.

Saygılarımla.
alptegin is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı