"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Başbakan, çiftçiyi cezaevine gönderdi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Başbakanın "ananı da al git" dediği çiftçi Mustafa Kemal Öncel, Erdoğan'ın Mersin ziyareti öncesinde tutuklandı. HABER MERKEZİ Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Mersin'de "ananı da al git" diyerek azarladığı çiftçi Mustafa Kemal Öncel tutuklanarak cezaevine konuldu. Öncel, 2003 yılında DYP'li Kuyuluk Belediye Başkanı Yakup Şık'a hakaret ettiği iddiasıyla Mersin 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce 315 YTL para cezasına çarptırılmıştı. Bu parayı ödemeyen Öncel, 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dün evine gelen polisler tarafından gözaltına alınan Öncel, Mersin Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilip, 3 günlük hapis cezasını çekmesi için Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Haftasonu Mersin'e geçecek olan başbakan, çiftçinin "açız" tepkisine küfürle karşılık verdikten sonra şimdi de çiftçiyi gözaltına aldırdı. Canını sıkacak bir protestoyu önlemek isteyen Erdoğan, böylece tehditkar tavrını sürdürdü. Nitekim Öncel de hastane çıkışında, "Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanı, Mersin'e geliyor. Bu amaçla devleti kullanarak bizi sindiriyorlar" dedi. Link@ http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=12154 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu ülkekinin başbakanı böyle konuşuyorsa vay bizim halimize.......! Eleştiri yok... Yoksa senide böyle susutururlar ,kendine dikkat et! Çok demokratik bir ülkede yaiıyoruz degil mi? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Olması gerekende buydu.. Asıl terbiyesizlik yapan kişinin " çiftçi vatandaş " olduğu kanısındayım. Adam Başbakanı delirtmek için elinden geleni yapmış. Zaten adamın CHP ile ilişkisi çıktı ortaya. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Chp ile işilkisinin ortaya çıkması onu haksız durumuna mı düşürüyor anlamadım? Ne yani mağdur bir çiftçi chp mensubu olunca ona müstahak mı oluyor? Veya onun başbakandan yardım istemeye, ona yakarışta bulunmaya hakkı yok mu? Sizi mantığa davet ediyorum.. Çiftçi farklı bir sebepten 3 günlük hapis cezası almış. Eyvallah! Ama sizce bu cezanın tam da sayın Erdoğan'ın geldiği tarihlerde infaz edilmesi rastlantı mı? Sayın Edoğan devleti kendi kişisel amaçları için kullanmış olmuyor mu? __________________
Gündoğdu, hep uyandık.. |
|
| #5 | |
| Bahsettiğiniz çiftçi 3 günlük cezayı taa ne zamandır almıştı. Kendisi gidip yatmadı. Ta ki bugüne kadar. Gitseydi paşa paşa yatsaydı 3 günlük cezasını. Bilerek ve kasten yatmadı, Başbakan'ın Mersin'e geleceğini biliyor ve kendisini o gün içeriye alacaklarınıda biliyordu. İstediği oldu, bu defa anasıyla gündeme gelmedi belki ama, içeri girerek imajını tazeleyen bir reklam oldu. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Sn.Mason... Siz ne tür bir halk düşmanısınız bana tarifinizi söylermisiniz? Sizin kadar bu forumda halkı küçük gören,hırsızı,yağmayıcı,soyguncuyu haklı çıkaran,güç,güçlü sevicisi kendi topraklarına,insanlarına yabancılaşmış biri daha görmedim. Siz gerçekten zor bulunan bir yaşam formu olmalısınız. __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Asla ne hırsızı,yağmacıyı veya bir soyguncuyu haklı çıkaran bir ifade kullanmadım. Bende en az sizin kadar bu topraklarda daha çok demokrasi daha çok hukuk ve adalet isteyenlerdenim. Ben yabancılaştırmaya değil birleştirmeye gayret gösterirken sizin benim için kullandığınız kelimeler beni üzüyor maalesef. Evet bahsettiğiniz gibi belkide zor bulunan bir yaşam formu olabilirim. Ama birilerinin doğruları diyip, taşlanması gerek. Birinin bunlar için kendini feda etmesi gerek. Eğer tarifimi anlamışsanız o biri ben olabilirim. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Başbakanmış böylelerinden başbakan olursa ülke'de git gide geriler.Karşısındaki halkı Kasımpaşa'da ki arkadaşlarıyla karıştırdı heralde.''Hiç kimse işçiye köylüye hertürden emekçiye bu tür hakaretlerde bulunamaz!Bu ülkeyi ayakta tutanlar emekçilerdir başbakan değildir. Başbakan kendi gerçek yüzünüde bu olayla göstermiştir.Bu olayı şiddetle kınıyor ver Yaşasın emekçiler diyorum! __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Kendi baş danışmanı,bu adamı kullanın,tuvaletten aşağı süpürmeyin deyince niye en ufak bir tepki göstermedi? Bu söylem yanında çiftçinin söylemi binde bir bile değil. Hem halkı yönetmeye talip oluyorsun hemide ufacık şeylerden deliriyorsun? Bizi kimler idare ediyorda haberimiz yok! Sizin savunmanızda, Zapsudan aşağı değil! Hikmetyarın yanında kendini onun kulu gibi görenleri;70 milyonun başına getirirsen asarda,söverde suç onda değil ona bu yetkiyi verenlerde! | |
|
| #10 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Ülkemiz demokratik bir ülke,başbakanımız daha da demokrat, dolayısıyla demokrasi hakkını kullanarak kendisine ayak bağı olanları uzaklaştırmıştır. Üstelik uyarmıştı değilmi, ''ananıda al git!! niye dinlemiyor ki çiftçi. Ey benim güzel yurdumun insanları vah vah.... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|