Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kuzey Iraktaki Kürtlerden neden bu kadar nefret ediyoruz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-06-07, 17:07  #1
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Kuzey Iraktaki Kürtlerden neden bu kadar nefret ediyoruz?

Bütün tartışmalar bakıtgımda sunu görüyorum

Türkiyedeki kürtler türklerden gelmedir ama neden kuzey ıraktakiler türklerden gelme degillerdir kimse bunu açıklayamıyor?

Bir diger konu da neden kuzey ırakda bir kürt devleti bu kadar rahatsızlık verici?
Oysa ordaki insanların istegi bence sadece kendilerine ait devletlerini kurmak.

Eger gerçekten amçları türkiyeyi bölmek ise ve anlatılan kadar türklerden nefret ediyorlarsa neden orda 200 den fazla türk fırması var?

Bir diger konu siz başkasının topragına girecekseniz onlarında kendi topraklarını savunmaları neden bu kadar bizim zorumuza gidiyor?
fellefelle is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-06-07, 17:48  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Sn fellefelle, sorun sadece Kuzey Irak'ta ki Kürtler değil,hangi ülkenin neresinde olursa olsun Kürtlere karşı bir önyargı var.Kendi ülkemizdeki Kürtler çokmu seviliyor ki Irak'takini soruyorsunuz,yargısız infaz yapılıyor hemen.Kürtler nedense potansiyel suçlu olarak görülüyor.Mecliste kendi dillerinde yemin ettikleri için, bir gecede dokunulmazlıklar kaldırıldı ve meclisin önünden cezaevine gönderildiler ve bu ülkemizde bir ilki oluşturuyor.Mecliste katiller,hortumcular,susurlukçular dokunulmazlıkları var diye dokunulmayanlar..
Eski29-06-07, 18:02  #3
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Valla şahsım adına ben kimseden nefret etmiyorum. Barzaniyi talabaniyi falan sevmem. Bunların çevrelerinde ki adamlarını falan da sevmem. Ama nefret etmem yani, psikopat değilim.

Sonra ülke de kürtlere karşı bir nefret olduğunu da kabul etmiyorum. Çok dedik gerçi de, bir sürü kürt kökenli devlet adamı var, asker var,vs...

Halkın içinde de nefret diye birşey yok, eğer olsaydı zaten o zaman nefret var mı yok mu dememize gerek kalmazdı.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-06-07, 18:11  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

şu ülkede bunca teröre rağmen bir iki olay dışında karşılıklı nefret belirtileri yaşanmadı.Başka ülkede bu olaylar yaşansa kan gövdeyi götürürdü.Biz bu coğrafyada herkesle kucaklayacağız ama şu sam amca denen zibidi bir fırsat vermedi ki
Eski29-06-07, 18:14  #5
Barış B.

Barış B.'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir diger konu da neden kuzey ırakda bir kürt devleti bu kadar rahatsızlık verici?

Oysa ordaki insanların istegi bence sadece kendilerine ait devletlerini kurmak.

Bir diger konu siz başkasının topragına girecekseniz onlarında kendi topraklarını savunmaları neden bu kadar bizim zorumuza gidiyor?
Şahsen Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurulmasına herhangi bir düşmanlığım olamaz. Fakat olay şu ki, Kürtlerin bazıları türkiye'nin güneydoğu ve doğu anadolu bölümlerinin bir kısmını kendi kurulacak ülkesinin bir parçası olarak görüyor. Onlar kendi topraklarını savunmuyor terör örgütü yoluyla bizim topraklarımızda insanları öldürüyor. Ayrımcılık yaratarak halkı birbirine düşürüyor.

Onların derdi sadece kendi topraklarını savunmak olsaydı günümüzde pkk'nın varlığından söz ediyor olmazdık. Yazılarınızı bir düşünerek tartarak yazınız.

Saygılar..
Eski29-06-07, 18:49  #6
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiyedeki kürtler türklerden gelmedir ama neden kuzey ıraktakiler türklerden gelme degillerdir kimse bunu açıklayamıyor?

Bu sarfettiğiniz cümlenizin kaynağı nedir bilmiyorum ama; sadece gülüyorum.

Biz Kürtler ne zaman Türklerden türedik söylermisiniz ?

Yoksa siz Türkler zamanla evrim geçirip Kürt mü oldunuz ?

Birde " neden Kuzey Irak'takiler Türklerden gelme değillerdir " demişsiniz..Türklerden gelmeleri mi gerekirdi ? Yada sahip olduğunuz zihniyeti ele alırsak, tüm Dünya Türk mü olmalıydı ?

Diejamiro Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-07 18:59 .
Diejamiro is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-06-07, 19:01  #7
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Sayın Barış B.
Size şunu soylemek isterim:eger gerçekten olaylara objektif olarak bakabiliyorsanız beni de çok iyi anlarsınız.

Çuval Olayını bir hatırlayın.O olayda gereçke neydi?
Ben size açıklıyayım:
Askerlerimizin gerçekten orda işi neydi?
Yoksa askerlerimiz oraya ordaki türkmenleri kürtlere karşı örgütlemek için olmasın?
Ya da şöyle sorayım askerlerimiz oraya kendi ırkdaşlarını korumak için gitmişde bile bu o ülkenin yani Irakın içişlerine müdahale degil mi?

Eger müdahale oldugunu anladıysanız ,ordaki hükümetinde buna karşı bir cevab verme hakının yani meşru bir hakkının dogdugunun farkındamısınız.
Asıl bence siz düşünmeden cevap verip yorum yapıyorsunuz.

Yine de düşüncenize saygım var
Eski29-06-07, 19:08  #8
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Sayın mason ,eger beim yazdıklarımı iyice okursanız

Birincisi ben kürtlerin türk oldugunu söylemdım yazımda

İkincisi türkiyedeki bazı kesimler şu görüşü sunurlar;kürtler ,türklerden gelmedir diye
ben de bu görüşe göre kuzey ıraktaki kürtlerinde türk olması gerketigini ama k. ıraktakilerine türk olarak bakılmadıgı çelişkisini ortaya koymak istemiştim

BİLGİLERİNİZE......
Eski29-06-07, 20:06  #9
Qarshi

Qarshi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Irak'ın içişlerine müdahalemi etmişler bizimkiler...hay Allah !!!

ABD-UK ve türevleri ne yapıyorlar ? Barış,huzur ve refahımı getiriyorlar ?
Qarshi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-06-07, 20:14  #10
Qarshi

Qarshi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın rojin şöyle demiş:

Mesajı Göster
.Kürtler nedense potansiyel suçlu olarak görülüyor.
Bir askeri birlikte Kürt asılı bir Türk vatandaşı olan Askerimizin bir başka Kürt asıllı Asker Vatandaşımıza çektiği mesaj...

Alıntı:
Azmi E.'den Barış K.'ya: "Bir halk olacaksa, bu halk Kürt halkı olmalı. Bir asker olursa gerilla olmalı, bir bağımsız ülke olacaksa o Kürdistan olmalı. Bir başkan olacaksa o Apo olmalı. Biji serok Apo, biji Kürdistan, bu mesajı benim için üç Kürdistanlıya gönder."
Biz sizleri potansiyel suçlu olarak görmüyoruz.Siz kendinizi potansiyel suçlu olmaya aday gösteriyorsunuz...
Qarshi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı