"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Şapkalı Harflerimiz / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Değerli arkadaşlar, Ne yazık ki klavyelerimizde şapkalı harfler doğrudan bulunmuyor, fakat bu onları kolaylıkla elde edemeyeceğimiz anlamına gelmez. Kısa bir süre önce öğrendiğim yöntemi sizle paylaşmak istiyorum. * * * Öncelikle, "Shift" tuşuna basın ve o esnada "3" e de basın. Sonra ellerinizi bu tuşlardan kaldırın ve, üstüne şapka ekleyeceğiniz harfe basın. Bu kadar kolay. Şimdi bir deneme yapalım: â, î, û Gayet Başarılı ![]() Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-05 21:48 . |
|
| #2 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| Têşêkürlêr Sâyîn Türkêr. |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Türker, Şapkanın TDK tarafından kullanım dışına bırakıldığını duymuştum. Belki de yanlış.Bu konuda doğru bilgiye ulaşabilir misin? |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
inkâr sözcüğü "â" olarak yazılmış TDK'nin sözlüğünde. Şapkaların kaldırılması söylentisi ise, bilgisayar çağında şapka kullanmanın biraz zor olmasından kaynaklanıyor anlayabildiğim kadarıyla. Halbu ki, alışılınca bu sorun ortadan kalkıyor. Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #5 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın Türker, Sayın Melnur, İnceltme işaretleri TDK tarafından kaldırılalı yıllar oldu. Kararın sebebini hatırlamıyorum ama, Sayın Melnur doğru hatırlıyor. Saygılar, |
|
| #6 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Saygılarımla... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | ||
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın Türker, Çok teşekkür ederiz. Artık kâr yerine kar yazmak zorunda kalmayacağım. |
|
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İnceltme işaretini uzun zamandır kullanmıyordum. Yazım kılavuzuna da bakmak gerek. Yeniden başlamak da bir hayli zor olsa gerek. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Dediğiniz gibi kimi zamanlarda hayat kurtarıcı olabiliyor bu masum "şapkacıklar" ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2005
| Teşekkür edebilmek için üye olmaya bile değer. shrift herhalde ctrl'nin üstündeki tuş oluyor. Ben keşfetmiştim, ama hep üçüne birden bastığımdan başarısız oluyordum. clmdll Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-12-05 01:31 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|