"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: ısparta
| Müslüman olsun, Allah’ı inkar eden kafir olsun, her hangi bir kimse bir iyilikte bulunursa mutlaka karşılığını görür. Denildi ki: Ey Allah’ın Resulü! Müslümanı anladık, ama kafirin karşılığı ne olacaktır? O, bir sadaka verirse veya bir akraba ziyaretinde bulunursa Allah ona dünyada hem mal, hem de nesil verir. Ahirette (inkarından dolayı uğratılacağı) azabında da azalma olur. Hadis (Bezzar). Evet yorumlarınızı bekliyorum. İşte Allah'ın rahmetinin bir göstergesi diyorum ben... Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-07 22:41 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ben bu konuyu bir ayet ile güçledireyim Kim zerre ağırlığınca bir iyilik yaparsa, onu görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük yapıyorsa ,onu görecektir.(zilzal (7-8) Ancak bu konu birçok soruyu da beraberinde getirmektedir.Oraya girmek istemiyorum. |
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
| |
| #4 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin özlemsüldü, Burada ilk olarak sorgulanmasi gereken sey "iyi" ya da "iyilik" nedir olacaktir. Bize "iyi" nin tanimini yaparsaniz yorumumuzu sunacagiz... Buyrunuz... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| Alıntı:
bunu bir örnekle anlatmak isterim: babam, ben küçükken hep: oğlum "eğer yürüdüğün yolda bir taş görürsen onu al kenara koy bunda hem senin için hemde senden sonrakiler için hayır vardır" derdi. tam olarak emin olmasam da sanırım bu bir hadis ve islamın kast ettiği iyilik bu olsa gerek __________________
bir ihtimalmişim ben..... | |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| iyilik nedir? Yaşadığı dönem süresince iyilikten haberdar olmayanlar var. Demek ki kimseye iyilikte ve yardımda bulunmayanlar elbette ki karşılığında iyilik ve güzellik bulamayacaklar. kişi ne ekerse onu biçer. |
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| bence göstermelik bir esitlik cabasi |
| #8 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Evet yorumlarınızı bekliyorum. Bende bu hadis uydurma diyorum.. Neden uydurma, çünkü senedi yok.. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| Alıntı:
söyleyeyim size hadiste en güvenilir kaynaklar buhari, tirmizi, müslim idir. eğer konuyu açan arkadaş bu hadisin hangi hadisçinin hangi kaynağından olduğunu söylerse daha ii olur. __________________
bir ihtimalmişim ben..... | |
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> eğer bu açıdan bakarsanız sizinle hiçbir hadis hakkında konuşamayız çünkü hiçbirinin senedi yok ancak Senedi olmayan hadisleri hiç kaale almayız biz (en azından ben) zaten, tıpkı "İlim Çin'de olsa gidiniz alınız" gibileri.. Kaldı ki, bu hadisin kaynağı verilmiş: Bezzar.. Ahmed-i Bezzar, muteber olmayan hadisçilerden biridir. "Yemeklerinizi topluca yiyin, ayrı ayrı yemeyin. Şüphesiz ki, bir kişinin yiyeceği 2 kişiye yeter.İki kişinin yemeği, 5-6 kişiye yeter. Şüphesiz ki, bereket topluluktadır" gibi abes hadislerin müellifi olarak nam salmıştır.. "Kırk hadis ezberleyen cennete girer" gibi bu kadarda olmaz denen hadisler aktarır.. Ama bu isim, hadisin müellifidir, senedi ise hadisin ravilerinin silsilesi ile sabit olur.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|