"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski29-06-07, 22:38  #1
özlemsüldü
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: ısparta
Bu hadis hakkında ne düşünüyorsunuz?

Müslüman olsun, Allah’ı inkar eden kafir olsun, her hangi bir kimse bir iyilikte bulunursa mutlaka karşılığını görür. Denildi ki: Ey Allah’ın Resulü! Müslümanı anladık, ama kafirin karşılığı ne olacaktır? O, bir sadaka verirse veya bir akraba ziyaretinde bulunursa Allah ona dünyada hem mal, hem de nesil verir. Ahirette (inkarından dolayı uğratılacağı) azabında da azalma olur.
Hadis (Bezzar).

Evet yorumlarınızı bekliyorum. İşte Allah'ın rahmetinin bir göstergesi diyorum ben...

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-07 22:41 .
özlemsüldü is offline  
Eski30-06-07, 15:01  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ben bu konuyu bir ayet ile güçledireyim

Kim zerre ağırlığınca bir iyilik yaparsa, onu görecektir.
Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük yapıyorsa ,onu görecektir.(zilzal (7-8)

Ancak bu konu birçok soruyu da beraberinde getirmektedir.Oraya girmek istemiyorum.
özedönüş is offline  
Eski04-07-07, 23:36  #3
HACIATA
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın özlemsüldü şöyle demiş:

Mesajı Göster
Müslüman olsun, Allah’ı inkar eden kafir olsun, her hangi bir kimse bir iyilikte bulunursa mutlaka karşılığını görür. Denildi ki: Ey Allah’ın Resulü! Müslümanı anladık, ama kafirin karşılığı ne olacaktır? O, bir sadaka verirse veya bir akraba ziyaretinde bulunursa Allah ona dünyada hem mal, hem de nesil verir. Ahirette (inkarından dolayı uğratılacağı) azabında da azalma olur.
Hadis (Bezzar).

Evet yorumlarınızı bekliyorum. İşte Allah'ın rahmetinin bir göstergesi diyorum ben...
Bu hadiste insanların bir birlerine karşı yardımsever, hoşgörülü olmaları,başka dinlerden bile olsa komşuluk haklarına riayet edilmesi gerektiğinden bahsediyor.İyilikte bulunanların yaptıklarının karşılığı olarak hem bu dünyada hem de ahirette mükafatlandırılacaklarının haberi veriliyor. Kafirlerin alacakları mükafaat genel olarak bu dünyada olacağı ahirette ise bir karşılığı olmayacağı muhakkaktır.
HACIATA is offline  
Eski04-07-07, 23:56  #4
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sayin özlemsüldü,

Burada ilk olarak sorgulanmasi gereken sey "iyi" ya da "iyilik" nedir olacaktir. Bize "iyi" nin tanimini yaparsaniz yorumumuzu sunacagiz... Buyrunuz...
Eski05-07-07, 00:08  #5
mr.baykan

mr.baykan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin özlemsüldü,

Burada ilk olarak sorgulanmasi gereken sey "iyi" ya da "iyilik" nedir olacaktir. Bize "iyi" nin tanimini yaparsaniz yorumumuzu sunacagiz... Buyrunuz...
soru bana değil ama konuya bir yerinden gireyim. islami bilgimin az olmasından dolayı burada söylediklerim yalnız beni bağlar. ancak islam da iyilik toplumun bütününün yararına olan şeydir, kötülük ise zararına olan şeydir.

bunu bir örnekle anlatmak isterim: babam, ben küçükken hep: oğlum "eğer yürüdüğün yolda bir taş görürsen onu al kenara koy bunda hem senin için hemde senden sonrakiler için hayır vardır" derdi.

tam olarak emin olmasam da sanırım bu bir hadis ve islamın kast ettiği iyilik bu olsa gerek
Eski05-07-07, 00:44  #6
HACIATA
Forumdan Uzaklaştırılmış

iyilik nedir? Yaşadığı dönem süresince iyilikten haberdar olmayanlar var. Demek ki kimseye iyilikte ve yardımda bulunmayanlar elbette ki karşılığında iyilik ve güzellik bulamayacaklar. kişi ne ekerse onu biçer.
HACIATA is offline  
Eski05-07-07, 01:39  #7
Rubar
Kayıtlı Okur

bence göstermelik bir esitlik cabasi
Rubar is offline  
Eski05-07-07, 08:57  #8
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Evet yorumlarınızı bekliyorum.

Bende bu hadis uydurma diyorum.. Neden uydurma, çünkü senedi yok..
anibal is offline  
Eski05-07-07, 12:53  #9
mr.baykan

mr.baykan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb

Alıntı:
Sayın anibal şöyle demiş:

Mesajı Göster
>>> Evet yorumlarınızı bekliyorum.

Bende bu hadis uydurma diyorum.. Neden uydurma, çünkü senedi yok..
eğer bu açıdan bakarsanız sizinle hiçbir hadis hakkında konuşamayız çünkü hiçbirinin senedi yok ancak

söyleyeyim size hadiste en güvenilir kaynaklar buhari, tirmizi, müslim idir. eğer konuyu açan arkadaş bu hadisin hangi hadisçinin hangi kaynağından olduğunu söylerse daha ii olur.
Eski05-07-07, 13:14  #10
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> eğer bu açıdan bakarsanız sizinle hiçbir hadis hakkında konuşamayız çünkü hiçbirinin senedi yok ancak

Senedi olmayan hadisleri hiç kaale almayız biz (en azından ben) zaten, tıpkı "İlim Çin'de olsa gidiniz alınız" gibileri..

Kaldı ki, bu hadisin kaynağı verilmiş: Bezzar.. Ahmed-i Bezzar, muteber olmayan hadisçilerden biridir. "Yemeklerinizi topluca yiyin, ayrı ayrı yemeyin. Şüphesiz ki, bir kişinin yiyeceği 2 kişiye yeter.İki kişinin yemeği, 5-6 kişiye yeter. Şüphesiz ki, bereket topluluktadır" gibi abes hadislerin müellifi olarak nam salmıştır.. "Kırk hadis ezberleyen cennete girer" gibi bu kadarda olmaz denen hadisler aktarır..

Ama bu isim, hadisin müellifidir, senedi ise hadisin ravilerinin silsilesi ile sabit olur..
anibal is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı