"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Sizce?İstanbul mu Konstantin mi? | |||
| İstanbul | 5 | 100.00% | |
| Konstantin | 0 | 0% | |
| Ben ne İstanbul'un ne de Konstantin'in varlığını tanımam | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 5. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Ne mutlu o kumandana ki Constantin'i fethedecek ve ne mutlu ki onun erlerine Hz.Muhammed (SAV) Belki size saçma ve gereksiz gelecek bu konu ama ben yine de şansımı denemek istedim... Bildiğimiz gibi Hz.Muhammed İstanbul'u kastederek Constantin demiştir. Milliyetçi kardeşlerimizin büyük çoğunluğu da İstanbul için Constantin denmesine çok sinirleniyorlar... Ama Peygamberimiz İstanbul için Constantin demiştir... Neden peygamberimizin Constantin dediği şehrin ismini İstanbul yaptık? Sizce İstanbul mu Constantin mi? __________________
He He Maurad Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-06-07 02:11 . |
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Ayrıca o zaman ki adı oymuş, fetihten sonra da İstanbul adı. Eski adının kullanılması İstanbul'un yabancılara ait olduğu gibi bir izlenim veya anlam verir... anlatabildim sanırım... | |
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bu pat diye olan bir değişiklik değil.Şehrin asıl ismi konstantinopolis(konstantinin şehri).Türklerin ağzında yavaş yavaş değişmiş.Yakın zamana kadar konstantiniye olarak geçer fermanlarda.18 yy da islambol demişler ama tutmamış.En sonunda şehre doğru manasına gelen istanbuli sözünden istanbula gelmiş.Yani dilsel bir evrim.Belki şehrin ismi konstantiniye olarak kalabilirdi ama olmuş gitmiş artık. bundan sonra ne yapsan fayda gelmez.Zaten şehrin içinde meymenet yok ismi güzel olsa ne yazar. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|