"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İçe dokunan yazılar... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Diyelim ki balıkmışım ben, Sen de balıkçı. ikimizde biliriz Sineğe bile kıyamazsın Öyle boş oltayı atarsın denize, Bilirsin salak oLmadığımı, Ama aşık olduğumu bilmezsin. Ben sana inat yakalanirim. Şaşırırsın, nerden çıktı bu diye Istedigin balık degil ki, Oturmak iskelede. Mecbur çekersin yukarıya. Acı çekiyorum ne de olsa. Dedim ya kıyamazsın... Uzanırım avuçlarına. Dudaklarıma dokunursun, iğneyi çıkartacaksın ya, Yoksa sevdiğinden falan degil... Bilirim senin yaninda Yaşayamayacağımı. Sen de bilirsin, Öldürmeye kıyamazsın, Bakarsın avucundaki aptal balığa, Ben de sana... Sonra beni kurtarmayı seçersin, Ben avuçlarında ölmeyi Seçmiştim oysa... Bırakırsın denize. Yüzünde kahraman gülümseme. Hayat kurtardın ya biraz önce. Sessizce boğulurken mavilerde Son kez bakarım iskeleye, iskeledeki aptal balıkçıya, Sen de kurtardığın balığına... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-10-07 15:41 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sn ulukoca; Alıntı kısmını öyle küçük yazmışsınız ki aklıma biran reklamlar geldi. Hani "bir sms şu kadar kontordür" falan yazar ya. O küçücük yazılarda jet hızıyla geçer. Onları anımsadım işte ![]() __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #3 | |
| Sevmek; uyuşturucu almak gibidir. Baslangıçta kendini iyi hissedersin, bütünüyle verirsin. Ertesi gün, daha fazlasını istersin. Henüz zehirlenmemiş, o duygudan hoslanmışsındır ve onun üzerindeki egemenliğini sürdürebileceğini sanırsın. Sevdiğin kişiyi iki dakika düşünür, sonraki üç saat boyunca unutursun. Ama yavaş yavaş onun varlığına alışır, ona bütünüyle bağımlı hale gelirsin. Böylece onu üç saat düşünür, iki dakika unutmaya başlarsın. Yakınında değilse, bağımlıların uyuşturucu bulamadıkları zaman hissettikleri şeyi hissedersin. Uyuşturucu bağımlılarının, gerek duydukları şeyi bulamadıkları zaman hırsızlık yaptıkları gibi, kendilerini aşağıladıkları gibi, aşk için her şeyi yapmaya sen de hazırsındır. " tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-10-07 15:41 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Ümit işte, sadece ve garip bir ümit.... | |
|
| #5 | |
| ![]() |
|
| #6 | |
| KAL SAĞLICAKLA Kader defterimin dram bölümü; Sana tutsak ettim sefîl gönlümü, Esaret yerine bil ki ölümü, Seçerim sevgilim kal sağlıcakla. Benimle bir dünya dar geldi sana, Seviyorum demek ar geldi sana, Kara toprak daha yâr geldi bana, Göçerim sevgilim kal sağlıcakla. Göçüp gidenlerin son nefesini, O sessiz ülkenin efsânesini, Hayatla ecelin mesafesini, Ölçerim sevgilim kal sağlıcakla. Çektiğim çileler gelmiyor dile, Söylesem nafile, yazsam nafile, Senden vazgeçersem, Sırat'tan bile Geçerim sevgilim kal sağlıcakla. C.S. ![]() |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Olmayacağını bildiğimiz bir şeye ne yaparsak yapalım olmuyor, olmaz zaten.. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Ama bu galiba yetiştirilmemden kaynaklanan bir durum, imkansızı daha doğrusu herkesin imkansız olarak düşündüğü şeyleri gerçekleştirmek... Ha ilk defa beceremedik orası ayrı... Herşeyin bir ilki varmış, en azından gücümün yetmediği birşeyler olabileceğini görmüş oldum... Teşekkürler.... | |
|
| #9 | |
| Dokunacak dokundu zaten, içe dokunacağı kalmadı.... Gece gece içe dokunmayı geçip, içe saplandı gitti hayırlı uğurlu olsun artık ne diyim ya... ![]() |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Senden ve hayattan ve Aşk'tan... ![]() Belki teslim olmaktır aşk... Belki direnmektir.. O direnişte yenilmektir belkide...O duyulan çelişki de direnmeye çalışmak.. ! Bu şekilde daha güzeldir belki, sadece uzaktan bakmak... Ama asla dilenmek yok bize, o boşlukta ölüme kadar varsak bile ! Belki bilinmeyendir - Kim bilir, tarif eder ? Yalan ki hepsi.... Anlatılmaya çalışıldığın da .. eline yüzüne bulaşan...Yapıp yapıp beğenmediğin değil mi aşk ? Belki de tanımsız olan... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-07-07 03:14 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|