Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Faşist Bush yine haddini aştı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski01-07-07, 01:51  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Faşist Bush yine haddini aştı

Bush: Tanrı Castro'yu alacak Castro: Tanrı beni senden korudu

ABD Başkanı George W. Bush, Washington'un Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA aracılığıyla yıllarca sayısız öldürme girişiminde bulunduğu ancak başarısız olduğu Küba'nın efsanevi komünist lideri Fidel Castro'nun ölmesi yönündeki beklentisini açıkça dile getirirken, Küba liderinin Bush'a yanıtı da gecikmedi. ABD'deki Deniz Harb Okulu'nda konuşan Bush, "Birgün iyi Tanrı Fidel Castro'yu alacak" dedi. Öğrencilerin gülmesi ve alkışlamaya başlaması üzerine, bir 'düşman' bile olsa başka bir ülkenin liderinin ölümünü kutluyor gibi göründüğünü farkeden Bush "Hayır, hayır, hayır" diyerek kalabalığı susturdu. ABD Başkanı, "Sorulması gereken soru, bu gerçekleştiğinde ABD yönetiminin yaklaşımının ne olacağı. Benim tutumum şu anda içinde yaşadıkları yönetim sistemine alternatif olarak demokrasiyi geliştirmek için dünyayı bir araya çağırma fırsatını kullanmaya ihtiyacımız olduğu yönünde" ifadesini kullandı. Castro'nun Bush'a yanıtı ise espiriyle karışık oldu. Castro, medyaya internet yoluyla yaptığı açıklamada "Bush'un ve benim suikastımı emreden diğer başkanların planlarından neden hayatta kaldığımı şimdi anlıyorum" diyerek "İyi Tanrı beni korudu" ifadesini kullandı. Geçen çarşamba günü CIA'nın 1950'li yıllardan itibaren gösterdiği yasa dışı faaliyetlere ilişkin açıklanan raporunda, Castro'yu öldürmek için Johnny Roselli adlı gangsteri kullandığı ortaya çıkmıştı. Dış Haberler

http://www.birgun.net/bolum-63-haber...tml#haber_basi
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-07-07, 01:53  #2
fenerbahçeli

Vakit gazetesi' nin sitesindeki bu resmini çok beğendim
Eski03-07-07, 10:24  #3
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Castro'nun yaşamasının bir yerlerine battığını,kendi ağızlarından söylemeleri bence daha hoş ...

ama bilmiyorlar ki Castro'lar ölmez ...
Eski03-07-07, 14:03  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Küçük bir ada ülkesi. İnsanlık onurunun yaşadığı, sömürünün en aza indirgendiği, parasız ama çok mutlu insanların yaşadığı küçük yüzölçümüne sahip bir ülke Küba.

Yüzölçümü bakımından Dünya'nın en büyükleri arasında olan, vahşi, şiddet dolu, en çok yolsuzlugun yaşandığı, ırkçılığın, sınıf ayrımlarının en üst düzeyde olduğu antiözgürlükçü ve antinsancıl bir ülke Amerika. Ancak devasa topraklara ve Dünya'yı yönetme yetkisine sahip bir ülke.

Peki bu kadar büyük ve etkin bir ülke Küba gibi bir küçük ada ülkesinden neden bu kadar korkar? Neden liderinin ölmesini isteyecek kadar titrer ondan? Neden altına kaçıracak kadar yüreğinde bu denli büyük korku besler? Ben diyeyim. Çünkü Dünya bundan önce işçi sınıfının akıl almaz gücüne çok kez tanık oldu. Birleşmiş bir sınıfın neler yapabileceğini bir çok kez gördü. Komünist ideolojinin ne kadar güçlü olduguna ikna oldu. İşte bu yüzdendir ki koskaca bir imparatorluk bile korkuyor küçük bir ada ülkesinden. Altına kaçırıyor Marksizmin ismini duyunca. Çünkü kendisi de çok iyi biliyor ki bir gün komünist toplum varolacak.

Sömürünün kalktığı o günlerde, para için çalışmak zorunda oldukları zaman, ezecek bir sınıf kalmadığı zaman "Emek" vermekten korkuyor işte bu dev kapitalistler eşitce yaşamaktan....

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-07-07, 14:56  #5
beylerbeyi
Onay bekleyen
Yazar Adayı

beylerbeyi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Guantanamo Kampı

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Küçük bir ada ülkesi. İnsanlık onurunun yaşadığı, sömürünün en aza indirgendiği, parasız ama çok mutlu insanların yaşadığı küçük yüzölçümüne sahip bir ülke Küba.

Yüzölçümü bakımından Dünya'nın en büyükleri arasında olan, vahşi, şiddet dolu, en çok yolsuzlugun yaşandığı, ırkçılığın, sınıf ayrımlarının en üst düzeyde olduğu antiözgürlükçü ve antinsancıl bir ülke Amerika. Ancak devasa topraklara ve Dünya'yı yönetme yetkisine sahip bir ülke.

Peki bu kadar büyük ve etkin bir ülke Küba gibi bir küçük ada ülkesinden neden bu kadar korkar? Neden liderinin ölmesini isteyecek kadar titrer ondan? Neden altına kaçıracak kadar yüreğinde bu denli büyük korku besler? Ben diyeyim. Çünkü Dünya bundan önce işçi sınıfının akıl almaz gücüne çok kez tanık oldu. Birleşmiş bir sınıfın neler yapabileceğini bir çok kez gördü. Komünist ideolojinin ne kadar güçlü olduguna ikna oldu. İşte bu yüzdendir ki koskaca bir imparatorluk bile korkuyor küçük bir ada ülkesinden. Altına kaçırıyor Marksizmin ismini duyunca. Çünkü kendisi de çok iyi biliyor ki bir gün komünist toplum varolacak.

Sömürünün kalktığı o günlerde, para için çalışmak zorunda oldukları zaman, ezecek bir sınıf kalmadığı zaman "Emek" vermekten korkuyor işte bu dev kapitalistler eşitce yaşamaktan....
sayın elenorin, yazınızı ilgiyle okudum. Ama sanki bizlere Amerika ile Küba'nın arası bozukmuş gibi gösteriliyor. Bana öyle geliyor. ABD gerçekten Küba'ya düşman olsa, eminim ki; dakika geçirmez tepesine vurmaya kalkardı. Bunun sebebini ben şu an kavrayamıyorum. Eğer ABD ile Küba birbirine düşmansa, O zaman ABD'nin Guantanamo Kampını kullanmasına hangi gözle bakacağız. Amaç insanlığa saygı ise burada yapılan işkencelere ne diyeceğiz.
Sonuç olarak Küba yönetemi hangi makul nedenle ABD' nin burayı kullanmasına izin veriyor olabilir....

beylerbeyi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-07-07 17:06 .
beylerbeyi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-07-07, 21:35  #6
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın beylerbeyi şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın elenorin, yazınızı ilgiyle okudum. Ama sanki bizlere Amerika ile Küba'nın arası bozukmuş gibi gösteriliyor. Bana öyle geliyor. ABD gerçekten Küba'ya düşman olsa, eminim ki; dakika geçirmez tepesine vurmaya kalkardı. Bunun sebebini ben şu an kavrayamıyorum. Eğer ABD ile Küba birbirine düşmansa, O zaman ABD'nin Guantanamo Kampını kullanmasına hangi gözle bakacağız. Amaç insanlığa saygı ise burada yapılan işkencelere ne diyeceğiz.
Sonuç olarak Küba yönetemi hangi makul nedenlke ABD' nin burayı kullanmasına izin veriyor olabilir....
Sayın Beylerbeyi bakın Castro Guantanamo için ne diyor:

"Kübanın kalbindeki hançer."

Amerika'nın Küba'nın tepesine vuracak cesareti var mı acaba? Küba her hangi bir ortadoğu ülkesi değildir. Onu diğer ülkelerden farklı kılan içerisinde yaşatılmaya çalışılan işçi egemenliğidir. Sosyalizm sadece bir ülkenin ideolojisi değildir, bir çok ülkede milyonlarca insanın ortak cabasını kapsar. Yani bir Küba saldırısı Dünya'da çok büyük bir gerilim yaratır. Dünya'nın her yerinde komünizm/sosyalizm referanslı topluluklar ayağa kalkacaktır muhtemelen. Üstüne üstlük bir de Latin Amerika'da esen sol rüzgarları düşünürsek ABD'nin bunu yapmaya ne casereti ne de umudu vardır.Boş bir heves içinde Castro'nun ölümünden sonra rejimin kendini yıkacağını düşünmektedir, oysa ki Küba halkı her yönden gelişmiş ilerici düşünceleri benliğine yerleştirmiş bir halktır ve rejimi muhafaza edecektir.

Bu sadece ülkeler arası bir zıtlaşma değil, ideolojiler arası bir gerilimdir. O yüzden adımların hepsi risklidir, hepsi büyük gerilimlere müsaittir. Yani olay sanıldığından daha vahimdir.

Saygırımla, hoşgeldiniz..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-07-07, 21:40  #7
PaRTiZaNCa

Giriş Tarihi: Jan 2007

Belki gün gelecek Castro ölücek ama Castrolar yaşayacak.İdeolojisi tezleri ve sentezleri gelecek yeni Castrolar tarafından uygulanacak ve geliştirilecektir.ABD ve BUSH gibi emperyalistler Castrolardan daha çok çekecek.
Eski03-07-07, 23:26  #8
fenerbahçeli

Guantanamo üssü 20. yüzyılın başında kuruldu sanırım..
Eski05-07-07, 17:10  #9
beylerbeyi
Onay bekleyen
Yazar Adayı

beylerbeyi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın PaRTiZaNCa şöyle demiş:

Mesajı Göster
Belki gün gelecek Castro ölücek ama Castrolar yaşayacak.İdeolojisi tezleri ve sentezleri gelecek yeni Castrolar tarafından uygulanacak ve geliştirilecektir.ABD ve BUSH gibi emperyalistler Castrolardan daha çok çekecek.
sayın PaRTİZanCa; dileğinize ben de katılıyorum. Küba konusundaki düşüncem de sizinkilere benziyor. Keşke bizim ve diğer gelişmekte olan ülkelerin yöneticileri de ülkesine hizmet aşkı ile yanan insanlar olsaydı. Maalesef bizimkiler "cebellezi" basamağını aşmaya pek niyetli gözükmüyorlar. Nedense...
beylerbeyi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-07-07, 02:26  #10
Barış B.

Barış B.'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Beylerbeyi bakın Castro Guantanamo için ne diyor:

"Kübanın kalbindeki hançer."
Sayın Elenorin, Küba, Castro ve mücadelesi konusundaki fikirlerimiz birdir. Fakat Guantanamo benim de kafama takıldı, madem Castro Guantanamo'nun "Küba'nın kalbindeki hançer" olduğunu düşünüyor neden varlığına izin veriyor? Hani Abd'ye kafa tutuyorlardı?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı