| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | ||||||||||||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Değerli forum üyeleri. Bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne kadar çirkin bir oyun döndüğünü göstereceğim sadece. Bizim burada kullandığımız "Faşizm" teriminin ne kadar doğru olduğunu, ne kadar gitmesi gereken yerlere gittiğini göstereceğim. Bu konunun açılması normal mi, değil mi tartışılır elbet. Ancak ben bunu gözler önüne sermeyi bir forum görevi olarakl görüyorum ve sizleri bilgilendirmek istiyorum. Amaç sadece budur. Bu ve çirkin usratları orataya dökmek... Konuya gelecek olursak. Türkiye siyasetinde bir topik açılmış. Başlık şu: "Başbağlar katliamı" Burada amaç kimseyi suçlamak olmadığı için oyunu oynayanların adını vermek düşüncesinde değilim. İsteyen gidip konuyu takip edebilir. Konu gayet vahim bir olayı ele almaktadır ve hatırlanması açısından da son derece mühüm bir konudur. Böyle bir konu için açan kişiye ilk önce teşekkürlerimi iletiyor. Hafızamızı canlandırdığı için ve bize kınama fırsatı verdiği için. Bir şeyleri unutmamamız gerektigini hatırlattığı için. Konunun devamında ise kendini "Sol"da gören kardeşlerimizin şu yazılarına rastlıyoruz: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu davranışın nedeni nedir? Konu açılmış o anda içerde olan Solcu arkadaşlarımız kınamış olanları ve vahşet olduğunu söylemiş. Bir tane milliyetçinin yazmadığı topiğe üç saat sonra konuyu açan gelip "Nerde solcular, işleri mi var?" diye bir zerzenişte bulunmuş. Ortalığı galeyana getimek için, insanları kışkırtmak için hazırlanan oyunun ilk parçasını bu oluşturuyor malesef. Ne kadar ayıp ettiklerini, insanların ölmüş bedenlerini bu oyuna alet etmekten geri kalmayanlar devam etmekteler şöyle: Alıntı:
Alıntı:
Bu olanları anlamak mümkün değildir. Neden böyle bir girişimde bulundukları bilinmez ama bu çirkin oyun bununla da kalmamaktadır. Yine bir solcu olan Rojin Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Olay tarafımdan kınanmış. Hemen ardından sayın Anadolu'da olayı şu cümlelerle kınamış: Alıntı:
Alıntı:
Şimdi bu olayla ilgili düşüncelerimi yazmka istiyorum: Yazıyaz gerçekten internet ortamında gereğini yapmaya çalışan bir forum. Tanımadığım kadar bilgili, düzeyli insanla karşılaştım burada. Harika tartışma ve öğrenme ortamları oluşturuldu. Ancak bazen böyle ortamı germek, galeyana getirmke için çirkin olaylar da döndü. Benim itirazım bunadır. Ben bu güzel ortamın parçalanmasını isteyenlere çatıyorum. Buna hakkınız yok diyorum, çünkü buna kimsenin hakkı yoktur. Bırakalım insanlar diledikleri konulara, diledikleri şeyler yazsınlar. Buna müdahele etmek, bu tür oyunlara kalkışmak "Faşizmdir." Bu güzel ortamın devamlılığı, sürekli olması için bu tip oyunların ortaya çıkarılması düşüncesindeyim, o yüzden bunu sizlerle paylaşma gereği duydum sayın forum üyeleri. Umarım olayları tüm çıplaklığıyla anlatabilmişimdir. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunar teşekkür ederim... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-07-07 15:08 . | |||||||||||
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sevgiler bizden Sayın Elenorin.Bu sokağın foruma yansımasından başka şey değildir. Bu ülkede yıllardan beri ötekileştirilen insanlar,kimlikler,mezhepler ve anlayışlar vardır.Ve taktik asla değişmez.Hizmet ettiği tek yer vardır.Faşizm.Sıkıyorsa Kürt halkının taleplerine sahip çık,sıkıyorsa eşcinsellerin haklarını savun,bak başına neler geliyor.Onlardan başka kimse sevemez bu vatanı.Ama vatanın tapusunu kapitalizme/emperyalizme satanlarda onlardır.Vatanın insanı mı? O ne demek şimdi,insan ilgilendirmez onları. Toplumsal taleplerin önünün kapatılmasının evrensel mekanizmasıdır bu.Bunu tezgahlayanların hepsi de milliyetçidir ne yazık ki.Bunları kullanırlar ama toplumun asli sorunlarına bakmazlar,sorunun kaynağının ne olduğunu da merak etmezler.Çünkü sorgulamak gibi bir düşünceleri yoktur.Onlar endir hep.En....,en....,en...., ve faşizm onları çok sever. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Gerek verdiğiniz başlık gerekirse sivas meselesinde verilen başlıkta aslında ayrı dünya insanlarının birbirlerinihenüz tanımadığını göstermektedir.Mesela sol görüşlü olduğu bilinen bir arkadaşımızın tüm dindarlar istisnasız ikiyüzlüdür yorumunu da verdiğiniz örneklere ekleyebiliriz. Hala kendi dünyamızdan olmayanların düşünme hakkının olduğunu içimize sindirebilmiş değiliz.Karşı fikirdeki insanın da iyi fikirleri verebileceğini düşünemiyoruz.Onun için şu an ki siyaset sahnesi bu kadar berbat durumda... |
| #4 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Bu sokağın foruma yansımasıdır.Bu kadar ucuzdur bu iş.Bu ülke halkı da yıllardır bunu yer.Konu faşizmse kimseyi tanımam.Tepkimde başkalaşır,siz bana siyaset sahnesinden bahsediyorsunuz. Biz başka ülkelerde yaşıyoruz anlaşılan. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
| #5 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Ancak olanlar, oynanan kirli oyun takdir edersiniz ki bunları yapmaya müsade etmemektedir. Biz buna işte şiddetle karşıyız. Saygılarla sayın Özedönüş.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| O şahıs benim ismimi verseydiniz sorun değil, zaten mimliyimdir çevremde de... Başbağlar konusunda da dedim burada da diyorum. gözümle gördüğüme inanırım. Konuya girdiler, okudular, çıktılar. Tek bir kelime kınama mesajı yazmadan çıktılar. Ben biji beratiye gelan diyenler niye sesini çıkarmıyor dedikten sonra zoraki gelip güya kınama mesajı yazdılar... ki mesajlarda pkk veya katliamdan çok bize daha doğrusu direk bana demedik laf bırakmadılar... Anladın mı canım?... anlamadan dinlemeden köpürme.... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bence geçen geçti ve bir tecrübe olsun derim.Burada sorgulanması gereken sağcı solcu veya dindar veya Kürt milliyetçisi olsun fikirleri tanımak olmalıdır. Toplumun tek düze sistemler üreten zihniyetine karşıdır benim savaşım Sevgili Eleorin. Ahmet'in Mehmet gibi olmasını bekleyen ve aynı zamanda Mehmet'in de Ahmet gibi olması konusunda Ahmet'e dayatmalar yapan komik ve özgünlükten uzak düzen, her bir bireye aynı tarz hedefler gösteriyor. Sorun işte buradadır da çözümün neresi olduğu konusuda hemfikir olmamamız dayatmacı anlayışların(dinci,milliyetçi,militarist solcu fark yok)işine geliyor. |
| #8 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Bu ilk defa yapılmıyor ama, hatırlatmak isterimki böylesi serzenişler herzaman yapılıyor..Kınıyorum (yoksa kınamıyorum sanıyor) | |
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn elenorin,güzel bir konuya parmak basmışsınız gerçektende.Katliamı yapan kim olursa olsun, tarafını tutmak bizim için imkansızdır,bunu anlamakta zorlanıyorlar sanırım çünkü bizim dünya görüşümüzü anlamadıkları gibi anlamak içinde bir çabaları yok.Katliamları bizim onayladığımız yada hoşgörüyle baktığımız ,yada savunduğumuzu nerde gördüler ki böyle provakasyon yapıyorlar anlamıyorum. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
anlatamıyorum galiba, provakasyon yaptırtacaksınız zorla, o zaman nasıl provake edilir bizzat görmüş olacaksınız... Ayrıca ben diyorum gözümle gördüğümü inkar mı edeyim?... Zoraki kınayanlar olduğunu gördüm, biliyorum daha ne diyeyim ya... | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|