Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski04-07-07, 17:18  #1
amatör33
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Önce Türkçe

Mustafa Kemal'in önem verdiği konuların başında milli dil,milli kalkınma,milli eğitim ve milli ekonomi vardır.Yani muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşmamız için bu dört koşulun gerçekleşmesi şarttır.Burada bana göre en önemli şey ise milli eğitim ve milli dildir.Özellikle ülkemizde son yıllarda bir yabancı dil hastalığı türemiştir.Amerikalılar ve İngilizlerin uydurmuş olduğu Dünya dili İngilizcedir sözüne en çok kanan ülkelerin başında mahalesef Türkiye gelmektedir.Bugün bile daha ilkokul sıralarında çocuklarımıza İngilizce öğretilmektedir.Çocuklarımıza kendi dili,kendi kültürü,kendi tarihi ve kendi coğrafyası öğretilmemekte ve ikinci plana atılmaktadır.Bugün bile ilerlemiş yaşına rağmen hengi ilimizin hangi bölgemizde olduğunu bilmeyen,tarihten soğutulmuş insanlar mevcuttur.Ama yes demek,okey demek daha önemli hale gelmiş ve kendi dilimiz ikinci plana atılmıştır.Türkçe dünyanın en zengin dillerinde birisidir.Öyleki Mustafa Kemalin'de ilk kez Türk tarih kurumunu ve Türk dil kurumun kurmuştur.Özellikle Türkçe'nin gelişmesi için elinden gelen çabayı göstermiş ve son söz olarak dil çalışmalarını sakın gevşetmeyin diye de bir tavsiyede bulunmuştur.Bugün kolejlerde eğitim dili ingilizcedir.Çocuklar matamatiği,feni ingilizce olarak görmektedir.Oysa bir ülkede hem eğitim dili hem de bilim dili kendi dilinde olması gerekir ki, o ülkede hem eğitim hem de bilim dili gelişsin.Bir de mahalesef hazırlık saçmalığı türemiştir.Bu hazırlık sınıfları ülkemiz için milli bir israftır.O kadar ingilizce kitaplarını ithal ederek başka ülkelerin eğitimine istemesekte katkıda bulunmuş oluruz.Madem hazırlık olucak o zaman ingilizce yerine çocuklara kendi dilinde matematik,iktisat tarih,fen dersleri verilsin ve de çocuklar araştırılmaya özendirilsin.Böylece ülkemizde de bilim alanında da önemli gelişmeler olur.Yabancı dil öğrenilmesin mi?tabiiki öğretilsin ama gerektiği kadar.Mesleğin de gerekliyse sadece meslek dili öğretilsin....
amatör33 is offline  
Eski04-07-07, 22:26  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bağımsızlık, milli bilinç, ulusal çıkarlar, emperyalizm ile mücadele neredeyse hepsi kültür ile pararel kavramlardır, kültürün temelide dil'dir.
Tam bağımsızlık kelimesi, kültürel işgalli de kapsıyor.Çevrede çok örneklerini görebiliriz.

Etramıfzda ki en küçük işletmeden tutunda büyük alış - veriş merkezlerine kadar hepsinin isimlerine bakın.
Bu sadece küçük bir örnek, günlük dilimizde de bolca lakkalaşmış bir uslubu çoğumuz kullanıyoruz.

Bizim gibi ulsal kimliği olan ve bunu sağlam bir kültür birikimine dayanan topluluklarının mutlak suretle bu '' has '' değerlerini muhafaza etmek zorundandır.Emperyalizm'in bölücü, etnik - bölgesel oyunlara karşı M.Kemal'in yaptığı - ortaya çıkardığı gibi tek bir kimlikte, muhakkak ki TÜRK kimliğinde buluşulması gerek.

Üstelik bizim gibi tarihsel çizgide ortak yaşamışlığı ve kültürel mirası olan topluluklar da eğitim bilinci de olduktan sonra etnik ayrımcılığa takılmaksızın ulusal tabanda nasıl birleştiklerini de görüyoruz.

Bu gün medeniyet diye yutturulamaya çalışılan ama tarihi boyunca bir haçlı birliğinde, iki emperyalistin yönlendirdiği bir çok avrupa ülkesi var. Bunlar bu tarihsel süreçte bu birliğin içinde o kadar kaynaşmış bir durumdadır ki, bakttığınız zaman ( istisnalar hariç ve dahil ) bütün avrupa ülkeleri, bölgesel nitelikli bir ulusal kimlik oluşturmuş ve hepsi bunda birleşmiş durumdadır.Aşırı Irkçı yönetimlere rağmen. Tüm bu birleşme çabaları oldukça iyi bir sonuç vermiş, u gün bile, Avrupa Birliği ya da haçlı birliği olarak devam etmektdir.
Peki bunu nasıl başardırlar !?
Bakıldığı zaman görülecektir bu ülkeler de ulusal nitelikli olanların dışında benimsenen çok dillik aslında bir özgürlüğün ifade anlamına gelmemktedir.Bu yine bölgesel nitelikli bütünleşmenin kültürel ayağıdır ve zaten bölgede kullanılan diller belirli olduğundan çoğu toplama avrupa devletleri bunları resmi dil gibi kabul etmiş bunu özgürlük gibi yutturmuş ve diğer coğrafyalardakilere de medeniyet diye yutturmaya çalışıyorlar.Neden yutturmaya çalışıyor !?
Yine AB'nin tarihsel çizgi bakımından en ayrılıkçı ve ulusal miras ve tarihe sahip üyelerinden biri olan Almanya'da Türkçe'nin durumu ele alındığı zaman kendine özel değerleri ne kadar korudukları ve dış etklilere kapatmak istedikleri görülecektir. Hatta üye ülkelerin dilleri bile Fransa,Almanya gibi ulusal bütünlük taşıyan ve bunun önemi bilen ülkeler için dönem dönem sorun olmuştur.

Grüldüğü üzere tarihte ve günümüzde dünay için önemli ve etklili olan çoğu birliktelikler kültür üzerine inşaa edimşitir.Dil kültürün en önemli unsurudur.M.Kemal'in dediği gibi...'' Din bir yol'dur,Dil bir yol'dur... ''
ve yine M.Kemal'in emperyalizme karşı mücadelesinde ortaya koyduğu ulusal - milliyetçi anlayışı Türkçe ile kuvvetlendirmesinin ne kadar akılcı ve şart olduğu ortaya çıkıyor.
Çünkü bu gün emperyalizme kukla olan devletlerin bu ulusal kimliğini ya on paraya sattığını ya da direterek kaybettiğini de görüyoruz. Bunun örneklerini verip laf yemeye niyetim yok ama anlayan anlıyordur.

Aynı şekilde AB gibi ama daha öznel bir oluşumu bu etken çerçevesinde kurmayı düşündüler. Tevhid-i Tedrisat ele alındığı zamanlarda her türlü olumsuzlukla birlikte, kültürel yozlaşma da yenildi.
Çoğunluğu, azınlığa feda etmeyen ve onların da çıkarına olan bir ulusal kimlikte buluşturuldu.Yapılan her türlü etik dışı eğitim yapıldığı dil ile gömüldü.
M.Kemal'in Avrasya projesi çerçevesinin bir ayağında da Türkçe'yi yaymak, önemini anlatmak ve dediği gibi '' Türk'ler maymun değildir, başka milletlere benzemeyecektir, Türk sadece özdeşleşecektir '' bu özdeşleşmenin en önemli ayağını dil ile başlatmak, temellerini atmak istiyordu. Zira bazı tarihçiler için burada ki hedefin avrasyadan, Türk birliğine olduğunu da ifade ettiler, belirttiler.

Yani sonuç olarak emperyalizmin başkalaştırmalarına, bölme oyunlara karşı tek bir kültür'de, tek bir kimlikte bir bütün olarak mücade etmek gerek. Bu tek kimliğim olmaz ise olmazı da dildir.

Öncelikle Türkçe'yi düzgün kullanalım, sonra Türkçe kullanalım, zira herşeyin Türkçe'si var.
erdi is offline  
Eski05-07-07, 13:47  #3
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Öykünme hastalığımız...

Alıntı:
Sayın amatör33 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Mustafa Kemal'in önem verdiği konuların başında milli dil,milli kalkınma,milli eğitim ve milli ekonomi vardır.Yani muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşmamız için bu dört koşulun gerçekleşmesi şarttır.Burada bana göre en önemli şey ise milli eğitim ve milli dildir.Özellikle ülkemizde son yıllarda bir yabancı dil hastalığı türemiştir.Amerikalılar ve İngilizlerin uydurmuş olduğu Dünya dili İngilizcedir sözüne en çok kanan ülkelerin başında mahalesef Türkiye gelmektedir.Bugün bile daha ilkokul sıralarında çocuklarımıza İngilizce öğretilmektedir.Çocuklarımıza kendi dili,kendi kültürü,kendi tarihi ve kendi coğrafyası öğretilmemekte ve ikinci plana atılmaktadır.Bugün bile ilerlemiş yaşına rağmen hengi ilimizin hangi bölgemizde olduğunu bilmeyen,tarihten soğutulmuş insanlar mevcuttur.Ama yes demek,okey demek daha önemli hale gelmiş ve kendi dilimiz ikinci plana atılmıştır.Türkçe dünyanın en zengin dillerinde birisidir.Öyleki Mustafa Kemalin'de ilk kez Türk tarih kurumunu ve Türk dil kurumun kurmuştur.Özellikle Türkçe'nin gelişmesi için elinden gelen çabayı göstermiş ve son söz olarak dil çalışmalarını sakın gevşetmeyin diye de bir tavsiyede bulunmuştur.Bugün kolejlerde eğitim dili ingilizcedir.Çocuklar matamatiği,feni ingilizce olarak görmektedir.Oysa bir ülkede hem eğitim dili hem de bilim dili kendi dilinde olması gerekir ki, o ülkede hem eğitim hem de bilim dili gelişsin.Bir de mahalesef hazırlık saçmalığı türemiştir.Bu hazırlık sınıfları ülkemiz için milli bir israftır.O kadar ingilizce kitaplarını ithal ederek başka ülkelerin eğitimine istemesekte katkıda bulunmuş oluruz.Madem hazırlık olucak o zaman ingilizce yerine çocuklara kendi dilinde matematik,iktisat tarih,fen dersleri verilsin ve de çocuklar araştırılmaya özendirilsin.Böylece ülkemizde de bilim alanında da önemli gelişmeler olur.Yabancı dil öğrenilmesin mi?tabiiki öğretilsin ama gerektiği kadar.Mesleğin de gerekliyse sadece meslek dili öğretilsin....
Sayın Amatör,

İzninizle böylesi önem taşıyan bir konuyu açmış olduğunuz için sizi candan kutlamak isterim.

Son yıllardaki yabancı dil hastalığımız, bizim insanımızın ekonomik, siyasal, yani kısacası içinde bulunduğu kültürel çöküşün neden olduğu AŞAĞILIK DUYGUSUYLA açıklanabilir.

Milli eğitim siyasamız ne yazık ki, millilikten çoktan beri sapmış, yabancı
ülkelerin boyunduruğu altına girmiştir. Öyle olmasa en tanınmış üniversitelerimizin AB veya ABD'den TANINIRLIK almasına yönelik yabancıların gelip de bizim üniversitelerimizi denetlemesine izin verilir miydi?

Öyle olmasa, TÜRKÇE eğitim kenara konulup da, daha ana okulundan başlayarak, üniversitelerde dahi, İNGİLİZCE eğitim bütün hızıyla sürdürülür mü?

Öyle olmasa, TV lerdeki programlarda dahi yabancıların yaptıkları yarışma ve
eğlence programları bu ülkede de yapılarak onlara öykünmeye büyük bir önem verilir miydi? İnsanımızı aynı onlar gibi olmaya doğru iterken, pek çok
davranışımızın da değiştirlmekte olduğu unutulur muydu?

Acımız büyük. Çünki dil demek varlığımızın devamı demektir. Ne yazık ki,TÜRK ULUSU devamlı bir şekilde tarih boyunca başkalarının etkisinde kalarak ÖZ-DEĞERLERİNE varmakta çok ama çok gerilerde kalmıştır.

Öyle ki, kendi yazımız nedir bilemiyoruz. Orhun anıtlarındaki harfler mi? Yoksa,Arab ya da Latin harfleri mi? Bütün bu karmaşa içinde tek gerçek, sürekli olarak diğer kültürlere öykülendiğimiz ve bundan bir türlü de kurtulamadığımızdır. Osmanlı'nın Arapça ve Farsça hayranlığı nedeniyle,
şimdiki nesil onların dediklerini anlayamamaktadır. Çünkü uyduruk Osmanlıca
yok olmuş ve anlaşılması da böylece ortadan kalkmıştır. Ama YUNUS'u KARACAOĞLAN'ı dahi anlamamız mümkün...Çünki onlar Özüne sahip çıkan ender kişilerdendir. Bugün Şah İsmail Yesevi'nin şiirlerini anlamamız mümkünken, Yavuz Sultan Selim'i ne yazık ki anlamakta zorlanırız.

Tek kıskandığım kendilerine özgü yazıları olan uluslardır. Bizim alfabemiz işte böylesi, yabancı hayranlığımızın bir sonucu olarak kaybolmuş gitmiş ve biz de başkalarının alfabesini kullanır duruma gelmişiz.

Şimdi bundan ders alıp, anadilimizin de kaybolup gitmesini önlemek bizim
için en başta gelen bir görev olmalı, çünki bunu başarmamız gerekiyor...

Saygıyla,
sesli is online now  
Eski05-07-07, 23:03  #4
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Yabancı dil öğretimine evet;ama yabancı dilde öğretime hayır, diyorum.
Eski05-07-07, 23:47  #5
kelebek

kelebek'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Son yıllarda yabancı dilde öğretime çok rağbet var.Bir gerçek var ki türkçe dünyanın en zengin dillerinden biridir.Aynı zamanda Türkçe bilim dili,Ama işin acı tarafı kendi ülkemizde reklam,ürün,işletme adları çoğunlukla yabancı Kendi milli dilimizi konuşmuyoruz Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz resmi dilimiz Türkçe ama yozlaşmış ve konuşulmayan bir Türkçe.
Eski08-07-07, 17:16  #6
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:

Mesajı Göster
yazında katıldığım kısımlardan ziyade karşı çıktığım yerleri belirtmek isterim;
milli dil diye bir kavram bana göre önemli değildir. Bir ülkede halkın etnik yapısına göre birden fazla dil konuşulabilir. Dünya üzerinde birçok ülke vardır böyle olan, isviçre bunun temel örneklerinden biridir. Bu yüzden türkiye'deki her yerde türkçe konuşulması, diğer halkların kendi dillerinin kullanılmasına engel olmak anlamına gelir. Bu yüzden dil birliğine karşıyım.

Dünya dili ingilizcedir zaten sn amatör33. Bunun nedeni de ingiltere'nin 17. yydan 20yy'a kadar uzanan Güneş Batmayan İmparatorluk'udur. Sizin de dünyanın her yerinde sömürgeniz olsaydı sizin diliniz de dünya dili olurdu. Bunun diğer bir nedeni de bilimin yakınçağda iki önemli ülkede (ABD ve İngiltere) toplanmış olmasıdır. Siz de birçok icat yapsaydınız da sizin de diliniz dünya dili olsaydı.

Daha ilkokuldan başlanarak çocuklara ingilizce öğretilşmesi doğrudur. Çocuklar ingilizce bildikleri ölçüde kendilerini geliştirebilmeleri daha kolay olacaktır. Bilgilerin çoğu ingilizce yazılmaktadır artık. Kladı ki çocukların ingilizce öğrenmeleri onların ABD kültürünü benimsemelerini gerektirmiyor, o bizim aptallığımızdır.

hazırlık sınıfları son derece önemlidir. İngilizce hazırlık sınıfında öğprenilir. Çünkü günde 5-6 saat ingilizce görürsünüz ve başka ders ile uğraşmazsınız. Liselerde hazırlık sınıfının kaldırılması liselerin kalitesini düşürecektir bence.

tarihi ve coğrafyayı öğretmekle dil öğretmek arasında hiçbir ilgi yoktur. Dili de öğretin tarihi-coğrafyayı da.

Meslek dili öğrenilebilmesi için çocuğun erken yaşlarda temel ingilizce'yi kavramış olması gerekiyor, bilmem farkında mısınız bunun. Temel ingilizce ise ilköğretim çağında öğrenilir, daha sonrası geç olur.
Saygıyla...
esitlik is offline  
Eski08-07-07, 17:48  #7
amatör33
Onay bekleyen
Yazar Adayı

İlk önce dünyada resmi dil diye bir kavram vardır.Tabii ki bir ülkede çeşitli etnik kökenler ve bu etnik kökenlere ait diller olacaktır.Ben bunlar yasaklansın demiyorum.Hatta öğretilsin de!Ama bizim etnik kökenimizde bir ingiliz,amerikan varlığının yaşadığını pek bilmiyorum.Şimdi sen diyosun ki dünya dili ingilizce.Bu onların uydurduğu bir palavradan ibarettir.Artık yeni sömürge aracı budur.Allah aşkına bana söylesene hangi Avrupa ülkesinde eğitim dili bilim dili ingilizce.Bugün Fransızlar,Almanlar,Rusların hangisi tam anlamıyla İngilizce biliyor ya da bu kısır dilin arkasından bu kadar koşuyor.Hazırlık olmadan liselerin kalitesinin düşeceğinden bahsetmişsin.Daha önce söylesene ingilizcemi vardı.Hiç mi bu ülkeden okumuş doğru dürüst adam çıkmadı.Sen hazırlık sınıfları diye yutturulan bir eğitim sisteminde ing kitaplarının ithal edildiğini ve bu kitaplara çok para verilerek onların eğitim sistemlerine ne katkıda bulunduğumuzu biliyormusun?Bizim ülkemizde parasızlık yüzünden okuyamayan insanlar varken bu kadar paranın yurt dışına aktarılması doğrumu sence?Bugüb bilim dili matematiktir,fendir.Bunu kavrayamayan senin gibi insanlar ve toplumlar mahalesef bilimde arkadan gelmek zorundadır.Allah aşkına bana söyle çocuklar kolej de matematiği fen i ing görüyor.Yani çocuk matematik ve fen gibi zor dersleri mi kavrasın yoksa ingilizceyi mi?Bir de ikisini aynı anda vermek;Aman allahım!Biz de icat yaparız ama bilim dilimizin kendi dilimiz de olması gerekir.Bilim anlamadan, kavramadan ne icatı allah aşkına.
amatör33 is offline  
Eski10-07-07, 21:34  #8
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:

Mesajı Göster
İlk önce dünyada resmi dil diye bir kavram vardır.Tabii ki bir ülkede çeşitli etnik kökenler ve bu etnik kökenlere ait diller olacaktır.Ben bunlar yasaklansın demiyorum.Hatta öğretilsin de!Ama bizim etnik kökenimizde bir ingiliz,amerikan varlığının yaşadığını pek bilmiyorum.Şimdi sen diyosun ki dünya dili ingilizce.Bu onların uydurduğu bir palavradan ibarettir.Artık yeni sömürge aracı budur.Allah aşkına bana söylesene hangi Avrupa ülkesinde eğitim dili bilim dili ingilizce.Bugün Fransızlar,Almanlar,Rusların hangisi tam anlamıyla İngilizce biliyor ya da bu kısır dilin arkasından bu kadar koşuyor.Hazırlık olmadan liselerin kalitesinin düşeceğinden bahsetmişsin.Daha önce söylesene ingilizcemi vardı.Hiç mi bu ülkeden okumuş doğru dürüst adam çıkmadı.Sen hazırlık sınıfları diye yutturulan bir eğitim sisteminde ing kitaplarının ithal edildiğini ve bu kitaplara çok para verilerek onların eğitim sistemlerine ne katkıda bulunduğumuzu biliyormusun?Bizim ülkemizde parasızlık yüzünden okuyamayan insanlar varken bu kadar paranın yurt dışına aktarılması doğrumu sence?Bugüb bilim dili matematiktir,fendir.Bunu kavrayamayan senin gibi insanlar ve toplumlar mahalesef bilimde arkadan gelmek zorundadır.Allah aşkına bana söyle çocuklar kolej de matematiği fen i ing görüyor.Yani çocuk matematik ve fen gibi zor dersleri mi kavrasın yoksa ingilizceyi mi?Bir de ikisini aynı anda vermek;Aman allahım!Biz de icat yaparız ama bilim dilimizin kendi dilimiz de olması gerekir.Bilim anlamadan, kavramadan ne icatı allah aşkına.
ben derslerin ingilizce okutulması gerektiğini söylemedim sn amatör33. ingilizce'nin erken yaşlarda iyi bir şekilde öğretilmesinin şart olduğundan bahsettim. doğa bilimleri dersleri ing. yapılmadan da yabancı dil öğretilebilir öğrencilere. Ne uydurmasından bahsediyorsun? Sen internette türkçe kaynak bulabiliyor musun? Adam gibi bilgi öğrenmek istiyosan bu devirde ing. öğrenmek zorundasın.
evet, daha önce liselerde pekala ing. vardı. Anadolu liselerinde oldukça iyi derecede ing. öğretiliyordu. Şimdi anadolu liseleri de dil konusunda normal liselere biraz daha yaklaşacak.
benim hazırlık kitaplarım da ithal edilmişti. Adam olsaydık da o kitapları kendimiz üretsekdik. Sen kendi suçumuzu başkalarının suçuymuş gibi gösteriyorsun. eğer şu anda en iyi kitaplar ithal olanlar ise çaresiz o kitapları almak zorundayız gençlerin gelişebilmesi için.
ayrıca çok bilmişlikten vazgeçseniz fena olmaz diyorum. sanal ortamda kimse kimsenin nelerle uğraştığının ve ne derece bir zekaya sahip olduğunu bilemez, bu yüzden kendimizi zeki zannetmemiz gerekir. örnek: "bunu kavrayamayan senin gibi insanlar..."
Saygıyla.
esitlik is offline  
Eski11-07-07, 17:44  #9
amatör33
Onay bekleyen
Yazar Adayı

İlk önce her insanın kendine göre zekası vardır.Bunu sorgulamak ne bana ne de başkasına düşer.Bilim dili ingilizce değildir.Matematiktir,fendir.Eğer sen bunu ing öğretirsen o kişiye hem ing öğretemezsin; hem de ne matematiği ne de feni.Amaç zaten bir şey öğretmemektir.Bugün Romanya bizden bilimde ileridir.Ama bu adamların bilim dili ing değildir.Japonya'ya baksana, teknolojide en ileri ülke bilim dili ise kendi dilidir.Bizim yıllardır eğitim ve bilim dilimiz ing oluyo da ne oluyor?Sen şimdi diyeceksin ki:Sebeb sadece o değil.Tamam o değilde bir insana bilimi kendi dilinde öğretmezsen o insan bilimden ne anlayacak alllah aşkına?Dışarı çıktığında hiç görmüyormusun yok bilmemne center,store gibi yabancı kelimeler.Bizde ingilizce öğrenme hevesi yok ing özentisi var.Bu da hem kültürümüzün hem eğitimimizin yozlaşmasına sebeb olacak.Bugün Almanya'da yabancı diller kısıtlandı,Türkçe dersler yasakalandı.Keza birçok Avrupa ülkesinde böyle olmaya başladı.Artık her ülke kendi diline önem vermeye başladı.Bizim ise yaptığımıza bir baksana!Sana bir şey anlatıcam tarihten.Eskiden kelt kavmi varmış.Bugünkü Avrupa'nın kökeni.Bu kavim Roma imparatorluğuna çok sorun çıkarıyormuş.Romalılar ise devamlı istila edip,kılıçtan geçiriyormuş.Ama çözüm olmamış.Sonra da dillerini yabancılaştırarak ve kültürlerini yozlaştırarak kan akıtmadan bu kavmi ortadan kaldırmışlar.Bizde böyle gidersek bir kaç nesil sonra tarihten silineceğiz.Yani Türkçe konuşan insan kalmayacak ya da Türkçe konuşan insan ayıplanacak.Kusura bakma senin kadar kavrayamasamda ben bu kadar kavrıyorum....
amatör33 is offline  
Eski11-07-07, 22:12  #10
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Kesinlikle katılıyorum.

sagopa!
PESİMİST is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı