Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

200.000.mesaj...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski04-07-07, 22:53  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
200.000.mesaj...

Yaklaşık yüzelli mesaj kaldı.Sanırım bu akşam tamamlanır.
Sonuçta, iki yüz binleri de bulduk.

10.12.2006 tarihinde 100 bininci mesajdaydık; aradan geçen yaklaşık yedi ayda iki yüz binlere ulaştık. Yeni yıla belki üçyüz binlerle gireceğiz. Öncelikle yorumlarıyla forumun "büyük forum" özelliğine kavuşmasını sağlayan eski ve yeni tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Bu foruma başlangıçtan beri çok kişi katkı verdi. Bazıları yollarını ayırdı, bazılarıyla yollarımızı ayırdık. Çoğunlukla güzel günlerimiz olsa da, zaman zaman hepimizi hırpalayan, üzen olaylar ve bu olaylar sonucu zorunlu kopukluklar da yaşandı. Hatalar tek yanlı olamaz. Mutlaka bizlerin de hatalı davranış ve kararları olmuşdur. Bu bakımdan iki yüz bininci mesajlara ulaştığımız bugünlerde, çeşitli nedenlerle uzaklaşmış / uzaklaştırılmış katılımcıların, daha önce de açıklandığı gibi dönüş arzuları varsa, bunu Sevgili Adminlerimiz Seha, Papyrus ve tuqu'ya ileterek çözümleme yoluna gidebilirler. Bu kişileri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Aynı hataların
yinelenmemesi konusunda "iki taraf"ın da yeteri kadar deneyim sahibi olduğunu düşünüyorum.

Yazıyaz forum bir buluşma yeri haline gelmiştir: hepimizin bir araya geldiği, düşüncelerini ifade ettiği, uğramadığımızda içimizde bir boşluğun oluştuğu bir buluşma yeri. Burayı olabildiğince buluşulabilir yer halinde tutmamızın sayılamayacak kadar çok yararları var. Her ne kadar, zaman zaman öfkeyle klavyeye sarılsak, yorum yapmak için değil, kırıp dökmek için yazmaya başlasak da, çoğu kez, çoğumuz hep bir şeyler anlamak, öğretmek ve öğrenmek için ekran başına geldik. Yararlandık, farklı görüş ve inançlara saygı duyulması gerektiğini bir kez daha hatırladık,birlikte yaşama kültürü oluşturduk, belki arkadaşlıklar edindik, anılar oluşturduk...Kısaca güzel şeyler biriktirdik.

Ama hala eksiklerimiz var. ( Bu eksiklerin de yazıyaz gelişimini sürdükçe hiç bitmeyeceğini biliyoruz.) Özellikle "inançlar" bölümünde üsluplarımızı kontrol edemeden yazdığımız zamanlar, yazıyaz foruma yakışmayan kirlilikler de oluşabiliyor. İnançlar bölümünü kapatmayı düşündüğümüz ve tartıştığımız zamanlar da oldu bu yüzden. Ama böyle bir tavır da bize yakışmazdı. Amaçlarımıza uymazdı. Bizler her şeyi konuşup tartışabilmeli ve bunu yaparken de uygar insanlara yakışır bir üslup da kullanabilmeliydik. Bu konunun yine sizlerin anlayışı ve çabasıyla üstesinden geleceğimize ve yazıyaz forumu daha nitelikli bir duruma getireceğimize inanıyoruz.

Yazıyaz GRUP'un daha etkin olabilme adına "çalışma grubu"na ve moderatörlere ihtiyacı var. Baştan beri hep yinelendi: Forum ve diğer etkinlikler daha kalabalık bir yönetim anlayışıyla etkinliğini sürdürmelidir. Bu anlamda zaman zaman sıkıntılar yaşanabilmektedir. Arkadaşlarımızın çoğunun öğrenci oluşları, belirli zamanlarda katkılarının minimum düzeye inmesi, çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalışları, kalan arkadaşlarımızın üstüne çok fazla yük binmesine de yol açabilmektedir. Bu arada Sevgili sosyolog arkadaşımız bu ay,
siyaset ve edebiyat bölüm sorumlularının olmayışı nedeniyle dergiyi tek başına oluşturmuş, yazıları bulup elden geçirmiş, bu bakımdan inanılmaz bir özveri göstererek, derginin yeterli yazı ile çıkmasını sağlamıştır.. Onu çok sevdiğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Ona teşekkür ediyorum. Hep yanımızda bulunması dileklerimi tekrarlıyorum.Evet; hem dergide siyaset ve edebiyat, hem de forumda siyaset, edebiyat ve özellikle inançlar bölümü yöneticilerine ihtiyaç var. Katkı vermek isteyen arkadaşlarımızın yine dergi için Sn.tuqu, antropolog ve sosyolog arkadaşlarımıza, forum için ise tuqu, papyrus ve seha'ya başvurmaları bizler için gerçekten çok önem arzediyor.

Yazıyaz GRUP'un sahip olduğu güzelliklerin en önemlisi ise bünyesi içinde barındırdığı değerli yazıyaz dostlarıdır. Foruma girseler de girmeseler de verdikleri destek, gösterdikleri dayanışma bizlere her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğimiz güvenini vermektedir. Çalışma şevkimizi arttıran bu dost insanlara yazıyaz olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Bütün katılımcı arkadaşlarımızla birlikte onların da yanıbaşımızda olduklarını hissettikçe çalışmalarımız aynı ciddiyetle devam edecektir. Bu vesileyle başta sevgili tuqu, papyrus ve seha olmak üzere, genel moderatörlerimiz sevgili yam yam, sevgili sosyologg, moderatörlerimiz, sevgili antropolog, charon, paspal, Can Pekmez olmak üzere katkı veren herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nice iki yüz binlere...
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-07-07, 04:23  #2
Barış B.

Barış B.'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Yazıyaz forumda her ne kadar yeni olsam da; ortamın düzeyli oluşu, yazar arkadaşların karşıt görüşlere saygılı olması ve herkesin asıl amacının "bilgi alışverişi" olması beni kolayca ısındırdı buraya. Umarım forumumuz(kendimi buranın bir parçası saymam ne kadar doğru bilemiyorum, sonuçta yazmaya başlayalı 1 ay bile olmadı. Emektar arkadaşlara saygısızlık ettiysem özür diliyorum.) hep bu çizgide devam eder.

Nice 200binlere..
Eski05-07-07, 09:52  #3
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Yaziyaz platformu her türlü engele rağmen yola devam edebilmiştir.Bunda yönetim kadar yazarların da etkili olduğunu düşünüyorum.Özellile vakti zamanında yollarını ayıranların ve küserek darılanların da farkına varacağı gibi burası hala rakipsiz bir ortam..Bu bakımdan devam etmelerinde yarar görmekteyim.

İnançlar bölümünde ifade ettiğiniz gibi ortamın gerildiği anlar oldu.Ne yazıkki aman etmeyin ne olur ricalarının fayda etmediği bu zamanda karşıt fikirlerle karşılık verildikten sonra ortamın yumuşamaya başlaması çok ilginç olmuştur.Ancak tam bir gün boyunca hakaretlerin fayda vermeyeceği ile ilgili görüşleri yazdığımız da olduğundan bölümün şu anki sukunetinde payımın da olmasından mutluluk duyuyorum.

İnançlar bölümü gibi Türkiye siyaseti bölümü de çok hararetli tartışmalara gebe kalmaktadır ve hala da devam etmektedir. Bu bölüm de de hala özlenen seviye yakalanmış değil.Hala da özellikle belli bir dünya görüşüne yapılan eleştiriler ana okul çocukları seviyesinde..Burası için de inançlar bölümü kadar alınması gereken çok yol var.

Bilim bölümlerinin ve özellikle felsefe bölümünün çok sakin olması üzüntü vericidir.Bu aslında toplum olarak ideolojik konuşmaların daha çok tutulduğunu göstermektedir.(Mesaj sayısı bakımından ilk sırayı Türkiye siyaseti,ikinci sıranın inançlar bölümü alması buna kanıttır.)Oysa bilimbölümlerinde öğreneceklerimiz bize siyaset ve inanç dünyasında da olumlu bakışlar kazandıracaktır.Bu bölümlerin bundan sonra daha çok aktif olabilmeleri dileğimle....

Forumun bira tartışma okulu hale getirebilmesi için hepimize görev düşmektedir.Elimizden geldiği oranda bunu sağlamaya çalışalım.

Nice ikiyüzbinlere...
özedönüş is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-07-07, 19:29  #4
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Sonuç olarak iyice kaynaştık...Herkes kimin ne olduğunu biliyor artık.Ve eswkiye oranla biraz daha dikkatli gibiyiz....

Ben de bu vesileyle kırmış olma ihtimalimin olduğu herkesten af diliyorum

Daha nice yıllara,nice mesajlara....

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-07-07, 02:58  #5
SupHi

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..

Ya affedilmezseniz..?

Umrunuzda pek olmaz mı?
Eski07-07-07, 19:35  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Tavsiyem var.... :)

200.000 i geçsek noolacak, arada bir yazılanları silip tekrar eskiye dönüyoruz...

Mehter Takımı gibi iki ileri bir geri...

Neyse hallolur heralde bu sorunlar da, beş yüz bin, bir milyon olduğu günleri de görürüz inşallah...

(ciddi ciddi bir tavsiyem var, forumun girişine bir nazar boncuğu mu asarsınız -dini bir yönü yok ama gelenek- yoksa nefesi kuvvetli birine mi okutursunuz forumu bilemem, nazar var nazar...)
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-07-07, 19:37  #7
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
200.000 i geçsek noolacak, arada bir yazılanları silip tekrar eskiye dönüyoruz...

Mehter Takımı gibi iki ileri bir geri...

Neyse hallolur heralde bu sorunlar da, beş yüz bin, bir milyon olduğu günleri de görürüz inşallah...

(ciddi ciddi bir tavsiyem var, forumun girişine bir nazar boncuğu mu asarsınız -dini bir yönü yok ama gelenek- yoksa nefesi kuvvetli birine mi okutursunuz forumu bilemem, nazar var nazar...)
aslında ben de okurum okumaya da benim ettiğim dua kabul olsa, forumu mu düşünürüm be...

neyse şaka bir yana, sorun neyse bir an önce çözülür umarım...

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-07-07, 19:37  #8
hebun

hebun'nın Avatarı

Site hackleniyor mu ne oluyor?

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-07-07, 21:03  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Evet; bugün sitemize yoğun bir hack girişimi olmuş. Bu durumda sunucu hizmeti veren teknik arkadaşlara göre, ya siteyi geçici kapayıp yazıların kurtarılması yoluna gidilicekti, ya da bir gün öncesine gidilerek (bu arada yazılan yazılar da feda edilerek) site hemen açılacaktı. Arkadaşlarımız bu tatil gününde bize ulaşamadıkları için, ikinciye karar vermişler. Bu arada bir günlük yazılarımız da uçup gitmiş.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-07-07, 22:12  #10
hebun

hebun'nın Avatarı

Kim neden hacklemeye çalışır ki bu siteyi? Sonuçta hemen hemen her görüş var bu sitede.Hacklemeye çalışan kişiler de kendi görüşleri mutlaka burada az çok bulabilirler.Tabi sitenin içeriği ile alakalı değilse orasını bilemem.

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)