"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski05-07-07, 02:56  #1
Kemalist23

Kemalist23'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Evrim teorisi ne kadar gerçek?

Bence, herşey değişir, gelişir sabit kalmaz ama evrimcilerin dediğinin aksine herşey tesadüf eseri olamaz. İnsanlar, hayvanlardan ayrı varlıklardır ve kendi kaderini kendi belirleme bilincine sahiptir, nitekim aletleri icat ederek doğaya egemen olmuş ve kendi üretim biçimlerini geliştirmiş, dönüştürmüştür. Oysa bir hayvan kendi gücüyle kendi sınırlı ihtiyaçlarını karşılar, insan ise kusurlarını aklının ve emeğinin ürünü olan teknolojiyle aşmıştır. Bence evrimcilerin daha sağlam kanıtlarla gelmesi lazım. Mesela mutasyon konusu tam netlik kazanmış değil...

Kemalist23 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-07-07 21:19 .
Kemalist23 is offline  
Eski06-07-07, 01:17  #2
ahzab_50
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Kemalist23 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sonuçta evrim bir teoridir ve Mendelin kalıtım kanunları evrim teorisini önemli ölçüde zayıflatmaktadır, çünkü Mendel, canlının doğduktan sonra kazanacağı yeteneklerin ve özelliklerin kalıtımsal olarak DNAya aktarılamayacağını kanıtlamıştır. Oysa darwin tam tersini savunmaktadır.
Sayın Kemalist23,

Öncelikle eğer gerçekten evrim teorisini merak ediyorsanız merakınızı www.harunyahya.org
www.evrimbelgeseli.com
www.kuranvebilim.com

gibi amacı teoriyi çarpıtıp insan kazıklamak olan siteler yerine daha ciddi siteler veya kitaplardan gidermeye çalışmanızı öneririm. Çünkü yukarıda yaptığım alıntıdan anlaşılan durum bu: "Darwin öyle birşey savunmamaktadır..."

Forumda Yaşamın Kökeni (Canlılığın Oluşumu) konu başlığı veya Tübitak Yayınları'nın "Kör Saatçi" isimli kitabı iyi bir başlangıç olabilir. Ancak tabi gerçekten amacınız teori hakkında bilgi sahibi olmaksa...
ahzab_50 is offline  
Eski06-07-07, 01:46  #3
mr.baykan

mr.baykan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb

evrim ve aids ile alakalı bir espiri vardı onu getirdi aklıma bu konu

maymundan gelmedik ama
maymundan gideceğiz galiba
Eski09-07-07, 18:08  #4
HACIATA
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2007

Ben insanım evrim teorisine inanmıyorum.Evrim teorisi tam bir saçmalıktır.Benim soyum insan soyu olan HZ: ADEM'e dayanıyor. Yani onun neslindenim.
Evrim teorisini savunanların soyu MAYMUNLARA dayanıyorsa o onların sorunu....VESSELAM...
HACIATA is offline  
Eski10-07-07, 09:30  #5
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Evrim kousunda maalesef müslümanların bağnaz bir tutumu vardır.Sayın Hacıata yukarıdaki yorumun çok duygusal olmuştur.Burada yazdığım ve müslümanların evrim konusunda neden tepkisel bir hlde olduklarını yazmıştım..

Aslında Evrim ile ilgili ilk izlenimler Müslüman ilim adamlarından geldiyse de tesadüfün reddi ve evrim konusunun da ateizm propogandasına
dönüşmesinden dolayı genel halk tarafından kabul görmemesine yol açmıştır.1800'lü yıllardan beri Darwin'in evrim teorisi ışığında bilim dallarında ve çevrelerinde genel kanı, insanın aniden yaratıcılıktan çok evrim vasıtasıyla ortaya çıktığı yönündedir. Bilimsel anlamda Âdem, genel olarak mitolojik bir figür olarak kabul edilmiştir.İslam bilginlerininbir kısmı da ademi sembol olarak görmüş ve ani yaratıcılığı Allahın evrende koyduğu yasalara aykırı bulmuşlardır.Bu alimlere göre Adem zamansızlık boyutunda insanlığın tamamını temsil eden bir arketiptir. İnsanlık kutsal değerleri idrak edecek seviyeye kadar bedenen ve zihnen evrimleşip yasal ve kurallı yaşadıkları zaman Adem olurlar.Ben de bu yorumu kurana aykırı bulmuyorum.
.
özedönüş is online now  
Eski10-07-07, 13:14  #6
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın HACIATA şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben insanım evrim teorisine inanmıyorum.Evrim teorisi tam bir saçmalıktır.Benim soyum insan soyu olan HZ: ADEM'e dayanıyor. Yani onun neslindenim.
Evrim teorisini savunanların soyu MAYMUNLARA dayanıyorsa o onların sorunu....VESSELAM...
Sayın Hacıata sizin bu tepkisel tavrınız insanlara evrim teorisine inanmayışınızı değil de kabullenemeyişinizi gösteriyor. Lütfen saçmalık olup olmadığına bilgiler örnekler karar versin siz değil.
Lumbstatc is offline  
Eski10-07-07, 15:45  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın HACIATA şöyle demiş:

Mesajı Göster
İnsanı, toplumu ve doğayı inanç bağlamında sorgulamaya(!) çalıştığımız zaman, anlamak ve bilmek de inanılan ve inanılmayan kavramlara dönüşmektedir. Çünkü hayata inançlarımızla bakmaya çalıştığımız zaman, inançlarımıza uygun olduğunu sandığımıza inanır (doğru sanar), inançlarımıza uygun olmayanlara ise inanmayız (doğru sanmayız.). Bir de arkasından "benim soyum şöyle, sizinki böyle" diye çok akıllıca olduğunu varsaydığımız cümle kurduğumuzda, her şey bitmiştir.

Verdiğiniz örnek 1850'li yıllarda da verilmişti. Siz büyük bir ihtimalle bilmiyorsunuzdur. Çünkü sizin bilmek eyleminiz inanma üzerine kurulu. Orada verilen yanıtı ben burada söylemeyeceğim. Belki ilerde karşına çıkar ve hatanı anlarsın.

Ayrıca evrim konusuna meraklıysanız, bilmek istiyorsanız, "nedir?" bölümünün evrim dosyası yeterli bilgiyi de içinde barındırıyor.
melnur is offline  
Eski10-07-07, 16:06  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bilimsel anlamda Âdem, genel olarak mitolojik bir figür olarak kabul edilmiştir.İslam bilginlerininbir kısmı da ademi sembol olarak görmüş ve ani yaratıcılığı Allahın evrende koyduğu yasalara aykırı bulmuşlardır.Bu alimlere göre Adem zamansızlık boyutunda insanlığın tamamını temsil eden bir arketiptir. İnsanlık kutsal değerleri idrak edecek seviyeye kadar bedenen ve zihnen evrimleşip yasal ve kurallı yaşadıkları zaman Adem olurlar.Ben de bu yorumu kurana aykırı bulmuyorum.
.
Sn.özedönüş;

Bir bilginin doğru olup olmadığı, bir açıklamanın gerçeği yansıtıp yansıtmadığının ölçütü, bilimselliğidir. O bilginin ilgili olduğu nesneyle olan birliktelik ölçüsüdür.
Doğru ve gerçek bu tanımlamaya uygun bir özellik göstermelidir. Yoksa, kur'an'a uygun olup olmaması, sizin, onun, ötekinin onu kur'ana'a göre nasıl yorumlayacağına bağlı değildir.

Öteden beri Tanrı inancının bir inanç olarak gönüllerde kalması gerektiğini söyleyip duruyoruz. Bu inancın, sosyal, siyasal ve bilimsel alanların içine sokulmasının yararı olmadığını, bu tür davranışların ülke düzeyinde gerçekleştiği oranlarda geriye düşmeye neden olduğunu defalarca yazdık. Bu anlayış bilimi dışlayan bir anlayıştır. Her ne kadar, zaman zaman Çin muhabbeti de yapsanız, "oku" sözcüğünü de vurgulasanız, iş bir şeyi açıklamaya geldiğinde
önemsediğinizi söylediğiniz kavram ve muhabbetleri bir kenara bırakıp, referans olarak kur'an'a yönelmeniz, garip bir çelişki yaratıyor. ( Bu tutum sizler gibi pek çok arkadaşımızda da var. Sizi bilmiyorum ama, ben bu arkadaşlarımıza baktığımızda biraz takiyye yapılıyormuş gibi geliyor.)

Birileri öyle inanıyorsa, buna tepki göstermek gerekir mi? Elbette gerekmez. Öyle inanıyor, öyle yaşıyor, öyle düşünüyor...Bundan doğal hiç bir şey olamaz. Ama hem bilim diyeceksiniz, hem bilim alanına giren konuları dinsel referans konusu haline getireceksiniz...

Evrim bir gerçekliktir. Birilerinin Kur'an referanslarına uygun düştüğü için değil, bilim öyle söylediği için.
melnur is offline  
Eski10-07-07, 16:32  #9
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Evrim bir gerçekliktir. Birilerinin Kur'an referanslarına uygun düştüğü için değil, bilim öyle söylediği için. Melnur
bilim, teori ile gerçek arasında fark gözetir diye biliyordum.. sayenizde yanlışlarımın farkına varıyorum teşekkür ederim...
Eski10-07-07, 16:53  #10
T.K

T.K'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ

Bilimi tekil ve fazlasıyla yalın düşünme isteği insanı sadece - dogmadan uzaklaşayım derken - dogmalar ve tutarsızlıklar bütününe iter ; bilim alanına giren konuları dînî alanın da dahilinde irdelememekle ne usa vurumlarda gerçeğe ve sapınçtan ırak kalmaya ne de tinsel bağlamlarda huzura erişebiliriz . . . .
İnsanlar bazen çok hatalı savlar üretiyor , türetiyor ; öncelikle dini tamamen iç boyutlarda , içimizdeki geçitlerin aralarında yaşamamız , onu ne bilimde , ne devletin kurum ve kuruluşlarında,yapısında ne de başka bir şeyde devam ettirmememiz gerekliliği 'din' kavramına , 'din'in anlamına aykırı ve de uçarı bir fikir . . . .

Şayet kabul ettiğiniz bir hakikat varsa ; Rabb'in size sunduğu , gözümüzün önünde beliren en etkin ve yetkin gerçekliğe 'en ideal yaşam biçimi'ne ulaşmışsanız , yani doğru bir İslam anlayışını kendinize yerleştirmişseniz zaten orda önce Allah'a sığınmak , kulluk ve takva vardır ve ondan sonra bu bileşenlere dayanarak bilmeye , bilgiye, deneye , olaya , uzaya , uzama ve bunların ayrıntılarına ulaşma eylemini başlatırsınız ...

Evrim konusunda da önce Kur'an'ı irdelemek ve ordan edindiğinizi usunuzda yoğurup yorumladıktan sonra , bilimin söyledikleriyle yapılan bir kıyaslama sonucunda tanıya varılır . . . .

''Bence'' . . . .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı