"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski07-07-07, 19:11  #1
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..
Sorun ne?

Foruma bağlanamıyoruz, nakliyat şirketinin reklamı çıkıyor şimdide tüm msjlar silinmiş tekrar.Bu hep böylemi gidecek?
Eski07-07-07, 19:40  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Foruma bağlanamıyoruz, nakliyat şirketinin reklamı çıkıyor şimdide tüm msjlar silinmiş tekrar.Bu hep böylemi gidecek?
nazar var nazar...

Forumun girişine bir at kafası falan asmak lazım... aslında ben de elemtereden aşağı okusam işe yarar mı bilmem ki?...

yeni sunucuya geçildi ya, sanırsam bazen sorunlar oluşuyor daha oturmadı sistem tam olarak...
Ulukoca is offline  
Eski07-07-07, 20:00  #3
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Yeni sunucuya geçilince niye mesajlar silinsin ki? Bence bir şekilde veritabanı zarar görüyor. Site kodlayıcıları da yedek veritabanı koyuyorlar yerine. Artık yedeği ne zaman almışlarsa o zamana kadar ki mesajlar görünüyor.
hebun is offline  
Eski07-07-07, 20:01  #4
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Silinen iletilere n'olcak acaba ?!.
Eski07-07-07, 20:03  #5
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Kanımca o iletiler artık yok
hebun is offline  
Eski07-07-07, 20:14  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yeni sunucuya geçilince niye mesajlar silinsin ki? Bence bir şekilde veritabanı zarar görüyor. Site kodlayıcıları da yedek veritabanı koyuyorlar yerine. Artık yedeği ne zaman almışlarsa o zamana kadar ki mesajlar görünüyor.
Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kanımca o iletiler artık yok

tabi benimkisi sadece kendi bilgisaya bilgime dayanarak yürüttüğüm mantık sonucu bir cevap...

Ama şunu diyeyim hackleme böyle olmaz kanımca...

bu arada evet silinen mesajların geri gelmesi çok zor, kayıt ettilerse (ki baya uzak bir ihtimal) bir umut ama bence de o iletiler yok artık...

tabi, yönetim açıklayacaktır durumu,....
Ulukoca is offline  
Eski07-07-07, 20:28  #7
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Bana gelen özel mesajlarım bile silinmiş
Eski07-07-07, 20:50  #8
Mehmet Ali
Yazıyaz Sunucu

Mehmet Ali'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Merhaba Arkadaşlar Bugün 14:00 ile 16:00 Arası Yazıyaz.Com Veritabanına Saldırı Oluyordu Vede Sunucuyu Kitledi Sunucuyu Açtığımızda Veritabanı Çalışmadı. Bazı Üyelerin Dediği Gibi Sayfa Boş Çıkıyordu. Sunucudan Önceki Günün Yedeği Yüklendi. Veritabanı Ayıklanıp Hatalar Düzeltilirdi Fakat Acele Olarak Forumunuzu Açmak İstedik Vede Sistem Dün Sabaha Geri Döndü. Herkezden Özür Diliyoruz.
Mehmet Ali is offline  
Eski07-07-07, 21:08  #9
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Evet; bugün sitemize yoğun bir hack girişimi olmuş. Bu durumda sunucu hizmeti veren teknik arkadaşlara göre, ya siteyi geçici kapayıp yazıların kurtarılması yoluna gidilicekti, ya da bir gün öncesine gidilerek (bu arada yazılan yazılar da feda edilerek) site hemen açılacaktı. Arkadaşlarımız bu tatil gününde bize ulaşamadıkları için, ikinciye karar vermişler. Bu arada bir günlük yazılarımız da uçup gitmiş.

Durum bu.

Ve sanıyorum bundan sonra bu tür olaylarla sık sık karşılaşacağız. Teknik ekibimiz bunun önlemini günlük yedekleme yaparak almaya çalışıyor. Sanırım, bunun ötesinde yapılacak çok fazla da bir şey yok. Bireysel olarak alınacak önlemler de var: Bu durumlarda en fazla bir ya da iki günlük veri tabanı kaybı yaşanabilir. Foruma göndereceğimiz kendimizce önemli olanları bir iki gün saklarsak iyi olur.

Böyle yapıldığında önemli bir sorun yaşamadan bu tür olayları atlatabiliriz.
melnur is offline  
Eski07-07-07, 21:27  #10
Barış B.

Barış B.'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Yeni servera geçtikten sonra yazıyaz.com ara sıra açılmamaya başladı bu ne zamana kadar devam eder? Sadece bende mi var böyle bir sorun diye düşünmeye başladım..

Yazıların uçması kötü olmuş ben de bugün bir yazımı aradım bulamadım çok şaşırdım Duyurular'a bakmıştım ki buraya geldim oradan da.. Umarım sık sık yedek alırsınız bence bir sabah bir akşam yedek almak en iyisi fakat bu da zahmetli olabilir tabi..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı