"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Mahzuni Şerif/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Amerika Katil Defol git benim yurdumdan Amerika katil katil Yillardir bizi bitirdin Amerika katil katil Tuz diye yutturur buzu Gafil düştü kuzu kuzu Dünyanın en namussuzu Amerika katil katil Devleti devlete çatar It gibi pusuda yatar Kan döktürüp, silah satar Amerika katil katil Japonya'yi yiyen velet Dünyadaki tek nedamet İki yüzlü kahpe millet, Amerika katil katil İnsanın alçak sarısı Küstü dünyanın yarısı Vietnam'in pis karısı Amerika katil katil Bunca milletlere yazık Sömürülmüş bağrı ezik Seni seven kanı bozuk Amerika katil katil Mahzuni der Türk milleti Çiksin gitsin elin it'i Demedim mi bu bunlar kötü Amerika katil katil |
|
| #2 | |
| Mini Etekli Kızımız Mini etekli kızımız Sokak sokak düğün ister Kalça göster göğüs göster Mini etekli kızımız Terbiyesi bulutlarda Hayalleri umutlarda Babası aç kendi darda Mini etekli kızımız Zaten bizim hayat mini Avrupa'ya gitti ünü Kime sattın arı dini Mini etekli kızımız Soytarı mı sosyete mi? Biz mi deli siz öte mi? Mini tahsil Fakülte mi? Mini etekli kızımız Kız anaya benzemez mi? İnsan gibi gezemez mi? Şu entari uzamaz mı? Mini etekli kızımız Mahzuni yoldan çıkamaz Sana bu şekil bakamaz Terbiyeni halk yıkamaz Mini etekli kızımız. (bu çok güzel) ![]() |
|
| #3 | |
| Türk Milleti Bitsin artık dövüş kavga Haydi haydi Türk milleti Çalışalım dalga dalga Haydi haydi Türk milleti Komşular kana bulandı El gitti ay'a dayandı Dünya kalktı hep uyandı Haydi haydi Türk milleti Çok uyuduk bunca yıldır Uyan kimliğini bildir Duracak zaman değildir Haydi haydi Türk milleti Gelin ile kızın ile Her tarafta bezin ile Tüm olanca hızın ile Haydi haydi Türk milleti Sen büyük millet'tin ezel Böyle zayıf durma düzel Dilin güzel, tinin güzel Haydi haydi Türk milleti Hepimiz bacı birader Çalışana kimler ne der Mahzuni Şerif beraber Haydi haydi Türk milleti |
|
| #4 | |
| Kirklar Semahi Kirklar girdi meydana Illallahsin dediler Ondan iki cihana Ali Şah'tir dediler Gitti Cebrail nere Gül açti sevenlere Şu aleme Muhammed Padişahtir dediler Sanma ki gülü koydu Birinden kirki duydu Sorup da Muhammedi Peşinde Ali duydu Kapiya bir can geldi Mürşidiniz kim dedi Kirvem boynunu egdi Birbirini gösterdi Şu dedigin Pir Ahmet Şah'lar şahi Muhammed Birlikte bir bey oldu Geldi Allah'i Salman Kör olmuş kul Mahzuni Görmemiş erenleri Kiblegah eylemişim Serini verenleri |
|
| #5 | |
| Abur Cubur Adam Içi yalan dişi yalan Her bakişi binbir plan Gül boyanmiş kara yilan Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostlugu unutma dedim Sana verdigim lokmayi Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanindaki madam Bir elinde kamerasi Sanirsin film agasi Her dolapta numarasi Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostlugu unutma dedim Sana verdigim lokmayi Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanindaki madam Der Mahzuni tövbe olsun Böyle dost düşmana kalsin Şeytanlar namazin kilsin Abur cubur Abdullah Etme dedim tutma dedim Dostlugu unutma dedim Sana verdigim lokmayi Çabuk biter yutma dedim Abur cubur adam Ben seni nidem Daha kendini bilmezsin Kimdir yanindaki madam (Rahmetli tam taşı gediğine oturtmuş, bir insan (?) ancak bu kadar tarif edilir) ![]() |
|
| #6 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| ÇANKAYA Selam saldım Ankara'ya gitmedi Merhamet kıl birisinden duy götür Amerika bizden kurban istemiş Kes başımı ciğerimden pay götür Ah güzelim incinmesin Çankaya Bizi toptan götür yatır bankaya Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla Bizi götür yatır bankaya Terse döndü şu feleğin motoru Yaman teper Avrupa'nın katırı Kırılmasın diye elin hatırı Bir milleti bir çuvala koy götür Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla bizi götür yatır bankaya Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla Bizi götür yatır bankaya Doğru giden emekliyi sollarken Açık açık vurguncuyu kollarken Bizi toptan ahirete yollarken Tıka basa yede bizi doy götür Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla bizi götür yatır bankaya Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla Bizi götür yatır bankaya Mahzuni bu yollar hak'tan ıradı Bak kimin kazancı kime yaradı Beş yıl evvel çifçideki kredi Bin kat oldu tumanını soy götür Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla bizi götür yatır bankaya Ah güzelim incinmesin Çankaya Topla Bizi götür yatır bankaya -------------------------------------------------------------------------------------- Mahsuni Şerif __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| İnce İnce Bir Kar Yağar İnce ince bir kar yağar Fakirlerin düzüne Neden felek inanmıyor Fukaranın sözüne Öldük öldük biz açlıktan etme ağam n'olur Kimi Mebus kimi Vali Bize tahsil haramdır Dayanamam artık senin Bu yalancı pozuna Yandık yandık, bize okul Bize yol, bize hayat Etme ağam n'olur n'olur n'olur n'olur N'olur n'olur Adam mı ölür yol yapılınca Okul olunca, hayat bulunca N'olur n'olur n'olur, N'olur n'olur İstanbul'un benzemiyor Neden o Urfa'lara Yandık yandık, öldük öldük Bir yudum su etme ağam n'olur Yolsuz Maraş, susuz Urfa Ya Diyarbakır'ların Öldük öldük bir mektup yaz Yapma ağam n'olur n'olur n'olur n'olur N'olur n'olur Adam mı ölür toprak verince İnsan sevince, kendin bilince N'olur n'olur, N'olur n'olur Mahzuni senin gardaşın Alma topraklarımı Çocuklarım büyük olsun Sürünmesin ortada Bizde Allah'ın kuluyuz etme ağam n'olur Sen anan'dan ben babam'dan Ağa doğmadık dostum Gel beraber yaşayalım Sanma ki sana küstüm Yandım yandım ayrı gezme Etme gardaş n'olur n'olur n'olur n'olur N'olur n'olur Adam mı ölür toprak verince Borç ödeyince, kendin bilince N'olur n'olur n'olur gardaş n'olur n'olur Mahsuni Şerif __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | |
| Erkek Yolcu Kadın Yoldur Ey erenler şu dünyada Erkek yolcu, kadın yoldur Nazenin bir bahçe imiş Erkek bülbül, kadın güldür Güneş doğar sanma asmaz Gerçekler yurdundan sapmaz Erkek boşuna çalışmaz Erkek arı, kadın baldır Boşuna mı neler çektim Boşuna mı boyun büktüm Bir bahçeye fidan diktim Erkek fidan, kadın daldır Ben nereden oldum aşık Neden işlerim dolaşık Kadın evde olur ışık Kadın lamba, erkek pildir Mahzuni'yim halim harap Şu aleme olmuş turap Gel bizleri koru Yarab Bilmem ki bu nasıl haldir. |
|
| #9 | |
| Dögüşmeyin Yigitler Boşa dögüşmeyin bizim yigitler Sizi vurduranlar vurulmuyor ki Kim bilir nerde hangi koltukta Kömürde tarlada yorulmuyor ki Ayni baba dölü ölen öldüren Ölenle öldüren iti güldüren Yokmuyudu bunu size bildiren Vur diyenler burda görülmüyor ki Işçiyi isçiye düşüren zalim Boynumuzda boza pişiren zalim Bu kadar bardagi; taşiran zalim Gözümüz önüne serilmiyor ki Yeni adi çikmiş sag ile sol'un Tarihte borcu yok kullara kulun Iki yani birdir yaptigin çulun Bilirsin ölenler dirilmiyor ki Mahzuni der nedir Hak'kin davasi Insana benzer mi köpek mayasi Ah tükenip bitsin sinif kavgasi Sinifsiz bir okul kurulmuyor ki. (bunu da severim, özellikle de koyulaştırdığım kısmı) |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Derinlemesine okuyunuz. Namaz kilsan kilmayana dokunma belki haktir onu munafik sanma insan dili başka başkadir amma allahin huzurunda ferd var değilmi Afrika sibirya hakkin eseri müslüman degilse hiçmi, serseri onu senmi yaptinda beri gel beri sanki sende mühür kart var degilmi Türbeyi öp fakat orda yatani eğer ölmüş ise bir topraği tani toprağin krali insandi hani daha yüzü taşa sürten var değilmi Uçağa binerek hacca gidersin uçaği yapana gavurdur dersin birak nuhun gemisini neylersin sende gemi olan sirt var değilmi Gel gardaşim diplomayla şimarma onu verenlerin başina vurma lugat masaliyla halki kandirma yumuşağin sonunda sert var değilmi Tarlada tezgahta yorulan benim cephede gögsünden vurulan benim benim adim halktir serilen benim vur bana suçunu ört var değilmi Mahzuni lanet et ikilikçiye ben boyun eğemen paşaya beye öyle ise adam vur bilmiyor diye her terazi suçumu tart var değilmi suçlular suçunu tart var degilmi __________________
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|