"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Seçimden sonra ne olur?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| 12 Nisan 2007 günü basın toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt önümüzdeki bir kaç yılı etkileyecek yeni bir konsept açıkladı. Kuzey Irak'a müdahale isteği içeren bu konsept'in mevcut hükümetle uygulanamayacağını vurguladı. AKP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde düştüğü zavallı durumdan sonra seçimin yolu açıldı. Kuzey Irak konusunda ordu ile ayrı düşünen AKP, bu yeni süreçte siyasi sorumluluk almak istemiyor. Büyük bir olasılıkla da seçim sonucunda hükümeti bırakacaktır. Ekonominin iyi gittiği palavrasıyla iktidarını devam ettirme ve uluslararası finans kuruluşlarının desteğini devam ettirmeye çalışan AKP, seçimi kazansa ( ki bence zor ) bile bu yeni konseptin devlet katında ve sermaye çevrelerinde kabul görmesiyle hükümet etme gücü bulamayacaktır. |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Enkaz bıraktık diyemiyecekler değilmi! __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
![]() __________________
Gündoğdu, hep uyandık.. | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Tabiki AKP hükümeti bırakmak istemiyor ve bu nedenle uluslararsı semaye çevreleri ve TÜSİAD'ı Kuzey Irak'a müdahale olursa ekonomi bozulur şeklinde ikna etmeye çalışıyor. TÜSİAD güvenlik ekonomiden önemlidir diyerek hükümeti biraz yanlız bıraktı. Ben Oyakbank'ın satışının da bu kapsamda uluslarası sermaye çevrelerine verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. Yeni konseptin uygulanabilmesi için yabancı semaye çevrelerini rahatlatmaya yönelik bir adımdır. Sonuçları da olumlu olmuş, seçim yaklaşmasına rağmen yabancı kaynaklı sıcak para girişi etkilenmemiştir. Türkiye benzer bir durumu 1991'de yaşadı. Kürt sorununa yönelik olarak geliştirilen konsept'in getireceği siyasi sorumluluğu almak istemeyen o günün başbakanı Mesut Yılmaz seçime 1,5 yıla yakın süre varken erkenseçim kararı almış, seçim sonrası oluşan meclis tablosu içinde hiç bir hükümet yapısı içinde yer almamıştır. Bugünkü hükümet seçime gitme konusunda kararı zorlama ile almış olsa da süreç o günle benzerlikler taşımaktadır. | |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Sermaye çevreleri genelde ilkin banknotlara yaslanmış bir iktidarı, ikinci öncelikle de silahlara yaslanmış bir iktidarı yeğler. Yani sermaye iktidarını bekleyecek hükümetlerin birinci öncelikteki mi, ikincisi mi olacağının çok da bir önemi olmasa gerek. Burada ikincisinin; emekçilerin ve demokratların da istedikleri iktidar olduğu gibi bir yanıltmacaya oynanıyor ve başarılıyor kanısındayım. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bunların önemi var mı? Seçimlerden kim galip çıkarsa çıksın zengini daha zengin fakiri daha fakir yapmaycak mı? Bu nedenle bu polemiklerin bir sonuca ulaşcağını sanmıyorum. Saygılar. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Ben de sizin saygı ve terbiye anlayışınıza bayıldım. __________________
Gündoğdu, hep uyandık.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|