"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Nefretimden gözlerim kanadı(söz konusu Kürtler ise okunması manidardır:))/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Yiğit insanlarımız haftalardır Kürt, Alevi, emekçi evlerini tarıyorlar. Ayakları şiş, elleri dağıttıkları bildirilerin renginden kararmış, her tarafları toz ter içinde. Dün akşam bir emekçi evindeydik. Diyarbakır'dan, Urfa'dan, Muş'tan göçüp, Antalya'nın işine gelmişlerdi. Halde sebze, meyve kasaları yapıyorlar. Ayda üç yüz milyona, sigortasız. Dört-beş metre karelik, biriketlerden yapılmış, zemini beton, üzeri kiremit mi, tahta mı belli olmayan bir şeyle kaplı bir gecekondu odasında toplam beş yatak var. Devamı için:http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=12446 __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| sn jakoben ya türkler?şuanda öldürülen şehitler?evlerinde bi kuru soğan olan şehit aileleri neden emekçiden bahsediyosunuz emekçi kim?alevi kürt bu milletin evladı değil mi?neden hep onları ayrı tutuyorsunuz?yazık değilmi bizlere?pardon yanlış kişiye sordum..k.bakmayın..ama bigün..işte ogünü merakla bekliyorum her gece nefretimle uyuyorumhergün sadece kürt emekçi diye konuşanlardan biraz daha öcümü almak için didiniyorum başaracağım..ve tüm türk genci başaracak sizinde fi tarihinden kalma sosyalizminiz suya düşecek bi kez daha.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sosyalizmi neden istemiyorsunuz yanıt alabilir miyim? Siz sadece anadan babadan duyma şehit hikayeleriyle düşünüyorsunuz herşeyi. Herşeyi kendiniz için istiyorsunuz insanlık için değil. Çünkü en yüce ırkın siz olduğunuza inanıyorsunuz. Peki neden dünyanın başında siz yoksunuz. Kimin suya düşeceğini bırakın da halk karar versin. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| sosyalizmin sonuçlarını biz gördük..sizlerinde gördüğü gibi..anadan babadan duyma şehit hikayesi bigün sizin başınıza gelirse..işte ozaman ben televizyonun karşısına geçip her şehit cenazesinde yaptığım gibi içim yine birilerine karşı kinle dolacak ve bu kin ya beni ya onları öldürecek..ağlayacağım.. herşeyi kendim için istediğimide nerden çıkarıyosunuz asıl sizin önce şu büyük tabularınızı yıkmanız gerekiyor bana değil kendi kafanızdaki bana yazıyosunuz gibi geldi bana.. ayrıca neden hep kürtleri göz önüne getiriyosunuz neden aleviler sadece ya sizin amacınız belli zaten bu ülkede yaşayan birsürü azınlık vvar neden kimse onlardan bahsetmiyor merak ediyorum açıkcası.. işte ben buna derim hainlik diye emekçiymiş senin emekçin emeği için ne yaptı ya canını mı verdi?ben kendimi düşünmüyorum bunları söylerken ama benim şehitim canını verdi! bazıcvplar alıyorum hakkaten baya komik çok gülüyorum..artık siz unutun bence bu mavalları!boşyere kafanızda yer kaplamasın.. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
| |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Bakın sn.sule. Bu başlıklarda provakasyon girişiminde bulunmayın.Hele hele hamaset edebiyatı hiç yapmayın efendim! Verdiğim linkte ki yazıyı okudunuz mu? Muhtemelen hayır. Yine muhtemelen siz bu başlıkta "kürt emekçisi" kelimesinin sizde yol açtığı histeri yüzünden konuşmaya başladınız. Kusura bakmayın ama bugün var olan türk-kürt olgusunun,bu etnik ayrım zemini'ni ne biz inşa ettik ne de bir tane tuğla koymuşluğumuz vardır. Tam aksine söz konusu ikiliği sınıf zemini'nin de yeniden birleştirme perspektifine sahibiz yani kürtçülük yapmıyoruz. Hele hele TKP'nin siyasetini takip eden,açılımlarını bilen birisinin bu söylenenlere yapacağı tek şey gülüp geçmek olacaktır. Dediğimiz gibi. O türk-kürt ayrımını bu ülkenin ilericileri,yurtseverleri,komünistleri getirip dayatmamıştır. Tarihi biraz alternatif kaynaklardan okuyun. Bugün kürt siyasi hareketinin,siyasi arenamızda ki temsilcisi konumunda olan parti'nin(DTP) neden söz konusu coğrafya dan bu kadar çok oy aldığı neden bu kadar kitlesel olduğunu düşünün. Hepsi terörist mi? Sanmam... Kafanız da soru işareti uyandı mı? Ben söyleyeyim size. Bugün bu ülke de 10 milyon dan fazla(etnik köken söz konusu ise) kürt vardır ve ortadoğu coğrafyasında bu halkın en yoğun yaşadığı bölge yine ülkemizindoğu coğrafyasıdır. Bugün kendi ülkesinde,yaniTürkiye'de tam 3.5 milyon kürt tehcir edilmiş,sürülmüş bir şekilde büyük şehirlerin kenarına köşesine itilmiş durumdadır.Bu tehcir bir merkezi politikanın sonucudur. Dersimde köyler yakılmış,insanlar topraklarından kovulmuştur. Fazla değil bundan bir 10 yıl önce kürt kelimesi bu ülkeye çok yabancı ve ağza alınmayacak bir kelime idi.Hatta genel kanı kürtlerin kuyruklu olduğu yönündeydi. ![]() Bu insanların bir çoğunu ana dili kürtçedir ve ilkokul sıralarından itibaren çok zor bir eğitim yaşantısı geçirerek türkçeyi öğrenirler. Bu ülke'nin yine en geri bırak-tırılmış coğrafyası doğu coğrafyasıdır. Bugün karadenize kürt işçiler kamyonlarla fındıkta çalışmaları için taşınırlar. Yine farklı ürünler için ülkenin farklı bölgelerine. Şimdi diyeceksiniz ki E türk emekçisi de eziliyor! Evet meselenin püf noktası da bu. Tarla da,fabrika da,atölye de kürt işçisi ile türk işçisinın omuz omuza anası ağlıyor ve yine el ele emek güç lerini satıyorlar. Bu açıdan bakıldığın da bir ayrılık yoktur. Bir iç içe geçme söz konusudur. Çözümü emekçi sınıfların birliğini sağlamak tır çok sade bir şekilde. Ama yine tekrar ediyorum ve yazdıklarıma nokta koyururum: Emekçi sınıfların birliği önünde berlin duvarı gibi duran bu etnik engeli bu düzenin kendisi,kendi icraatları yaratmıştır. __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Kendine sosyalist diyen Kürt faşistlerinin oyununa gelmeyiniz... Onlar sadece bu ülkede ki ırkçı kamplardan birini oluşturuyorlar... Hak ettikleri değeri verin ve faşist deyin olsun bitsin... Saygılar | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Alıntı:
Peki ölen terörist kimin insanı? Sadece şehitler mi bizim? ''Bir bebekten katil yaratan zihniyeti sorgulayalım.'' RAKEL DİNK SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Konu başlığına açtığınız parantezin manası ne? Yazıyı baştan sona okudum.Orda anlatılan Kürtler falan değil.Sadece bir detay olarak verilmiş gibi geldi bana. Asıl bahsedilen TKP'nin hareket dinamiği ve onun görüşlerini yansıtmak için harekete geçmek fikri. Eğer doğru ise ne diye Kürtler diye sınırladınız. İlginç doğrusu TKP'de mi başladı artık Kürt Faşistlerle dirsek temasına ve onlardan oy mu bekliyor yoksa? Sizin yazdığınız başlığı okuyanın ilgisini çekecek en önemli nokta parantez ancak yazının parantez ile ilgisi yok. Yok yok dediğiniz gibi belkide.Yoksa ben mi iyi niyetli bakıyorum* Komünistlerin Milliyetcilik damarından girip oy istemesi saçma geliyor bana.Onunda ötesi samimiyetsiz. Eğer yanlış anladıysam düzeltin. alptegin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-07-07 23:28 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|