"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sadece 6 hafta mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İnsanların dünyevi olarak en çok haz aldıkları nelerdir diye sorulsa çoğunlukla ilk sırada cinsellik vardır ki bunun içinde en önemlisini orgazm süresi alır. Bazılarına göre ise yemek, içmek, t.v. seyretmek hatta uyumak kimine göre spor en zevkli şeylerdir. Kimisi de işkoliktir işinde geçirdiği zamanı sever. Bunları niye yazdın diyeceksiniz; gökyüzünün mavi, ağaçların yeşil olduğunu herkes biliyor, doğrudur ama insanların genellikle ahirete, Alah için yapılan ibadetlere tercih ettikleri şeylerin dünyada ne kadar zaman aldığını gösteren bir yazı okudum. Tabiatıyla gazetenin amacı bunlarla ahireti karşılaştırmak değil ama çok ilginç sonuçlar vardı. Habere göre Almanyada yapılan bir araştırmada 78 yıllık ortalama hayatı olan bir insan üzerinde yapılan araştırmaya göre bir insanın hayatının 5 yılı yemek içmeye, 5.5 yılı t.v. seyretmeye, 24 yılı uykuya, 7 yılı işe, onun için kıyametler koparılan insanın belkide dünyevi en büyük zevki olan seks için geçen süre sadece 6 hafta ki bunun içinde orgazm süresi 16 saat. Tabii bu Almanyada yapılan bir araştırma, ülkemizin şartlarına bakılırsa bunu artık siz hesaplayın. Bu arada unutmadan söyleyeyim ibadete ayrılan süre sadece ve sadece 2 HAFTA!!!!!!! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu 2 haftanın içinde abdesti vs saymamışlardır.Ama bunu da yapmak zorundasın. Ayrıca orucu niye saymamışlar .Orçlu iken gün boyu ibadet etmiş sayılmıyor muydu? Nasıl bir hesaplama yapmışlar onuda görsek daha iyi olur. ama çok zorlama bir rakam şu 2 hafta. Dindar bir insanın bırakın yaşamını gününün önemli bir kısmı ibadetlere gider. Zor bir şey değil gene de ama iyi zaman alıyor. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Namaz yaşamın 24/1 Oruç ise yaşamın 26/1 oranını kapsıyor. Hacc yılsa bir defadır ve gidiş gelişi 1 ay saysak 936/1 olabiliyor. Elhasıl zorunlu olan ibadetlerin insan hayatında o kadar da yer almadığı görülüyor.. Zikirler,kuran okumalar v.s... zorunlu ibadetlerden değil..Ama yine de fazla bir yer tutmuyor. | |
|
| #4 | |
| Pardon, ben o 2 hafta rakamının islam ibadetleri için hesaplandığını sanmıştım. Almanyadaki araştırmyı bir karşılaştırma olarak verdiğinizi düşünmüştüm. Bir de sizin hesaplamınızda ibadete yapılan hazırlıkları yok syıyorsunuz. Örneğin biri camide namaz kılacaksa önce camiye gitmek için evde hazırlanır. Camiye gitme süresi ,abdest alma ,namazı kılma camiden çıkma vs.. nerden bakarsanız 1 saati buluyor. Eğer bunları "ibadetler zor geldiği için dinden çıkılıyor" iddiasına destek için söylüyorsanız katılamayacağım. Çünkü bu iddiayı bizzat islam "iman eden , kelime-i şehadet getiren herkes eni sonu cennete gidecektir" diyerek çürütüyor. __________________
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
| O zaman rahatlıkla tükiyenin %90'nı cehennemin dibini boylayacak diyebiliriz.aklıma retee'nin "türkiyenin %99 müslüman" lafı geldi .Sizin mantığınızla devam edersek durum nerdeyse tam tersi. __________________
|
| #7 | |
| Cehenneme kimin gidip gitmeyeceği belli benim sorunum değil..Onu yaratıcı bilir.Ayrıca bu konu üzerinde yorumlarından müslümanlığı bir kimlik olarak gördüğün anlaşılıyor.Eğer öğrenme amacı soruyorsan Cehennemde sayılı günler mi kalınacak başlığında bu konuyu detayıyla öğrenebilirsin..Bilmen gerekir ki şeriat bir hukuktur ve görünen belgelere bakarak şu müslümandır veya değildir,der.Ama Allah yanında kimingerçek olarak iman sahibi olduğunu bilecek şansımız yok..(para ve imanın kimde olduğu bilinmez sözünü hatırlatırım) |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Neden hep iki din arasında karşılaştırmalar yapılır anlamakta güçlük çekiyorum. Hıristiyanlığın ve İslamın yanında Musevilik ( İbranilik ) İlahi din olarak kabul edilmiyor mu yoksa ? __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #9 | |
| Musevilik sanırım Milli bir din olup başka ırklardan olanları kabul etmediği için yayılmadığından gündeme de en azından ibadet bazında gelmiyor. |
|
| #10 | |
| Müslümanlık günümüzde zaten bir kimliktir sayın özzedönüş. Bunu ben böyle yapmadım.Siyasal islam denen ideolojinin etkisiyle böyle olmuştur. Bir kimlik olmasaydı "bizim dinimiz..." ile başlayan cümleler de olmazdı. Hani bütün insanlara indirilmişti. Ya da peygamberin önüne H.Z konulmayınca panik atak vari tepkiler olmazdı."Bana ne canım" demiyor kimse "benim dinim , benim değerlerim " ile başlayan ve bana aciz görünen bir psikolojiye kapılıyor. Sadece kırsal kesimlerde bir dindir. Buralarda dinsiz söylemlerde bulunduğunuzda ne kadar sert tepki verseler de bunu üstüne alarak yapmazlar.Çünkü feodal yapılar bir dine ihtiyaç duyar. Kapitalizm ise katı kimliklerden oluşan ideolojilere. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|