"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Özgüven sorunu nasıl aşılır?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| Özgüven sorunu nasıl aşılır? Toplumumuzda çok rastlanılan problem. Çoğu insanda bu sorunun olduğunu farkediyorum. Ama gündeme getirmemdeki gerçek sebep kendimde de gözlemlemiş olmam. Yani topluluk önünde konuşamama ama iki üç kişi karşısında kendini rahat ifade edebilmek. Evde kendi kendine süper dans edebilmek ama dans edilen ortamda kitlenmek. Uzatılabilir... Deneyimlerinizle bunun nasıl aşılabileceğini aktarırmısınız? |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Hollanda
| Alıntı:
Karanlığın olmadığı bir yerde buluşacağız. Leonardo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-08-07 20:31 . | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| bende bu sorunu tanımadığı insanlar karşısında yaşayanlardanım her konuda bir güvensizlik hissediyorum kendimde. burada sosyoloji bilgisi olan arkadaşların bu konuya ilgi göstermelerini bekliyorum. __________________
bir ihtimalmişim ben..... |
|
| #4 | ||
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Alıntı:
Şahsen benim pek böyle bir problemim olmadı.Belki de ilk okuldan beri gösterilere çıktığım içindir.Üniversitenin üç yılı ders anlatmakla ve kongrelerde sunum yapmakla geçti.Ondan fazla sunum yaptım.Bence bireyin özgüvenini geliştirmede en büyük rol aileye düşüyor ve daha küçükken başlıyor.Benim önerim ailenin çocuğa yetişkin gibi davranması ve ona sorumluluk vermesi.Ayrıca çocuğu tiyatro,şiir dinletileri gibi aktivitelere yönlendirilmesi.Tabii artık yetişkin olmuş bireyler içinde benzer durumlar geçerlidir.Yani sosyal aktivitelere katılırsanız bu başlangıç için büyük bir adım olacaktır.Örneğin ilginç gelebilir ama eşli danslar özellikle tango bunun için birebirdir.Çünkü burada eşlerin birbirine güveni çok önemlidir.Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar.Arkadaşlar sorunlarını daha net ve spesifik bir biçimde açıklarlarsa daha kolay yardımcı olabilirim aslında.Sevgiler...__________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... sosyologgg Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-07-07 18:38 . | |
|
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sosyal aktivitelere katılmak en güzel yöntem bencede. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb
| Alıntı:
bu konu hakkında size özelden mesaj atsam daha iyi olacak sanırım kişisel olarak burada konuşulmak biraz rahatsız edicide. __________________
bir ihtimalmişim ben..... | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| leonardo ya katılıyorum böyle bir problem varsa çözüm yolu üstüne gitmek problemden kaçmamak..ilk başlarda saçmalamak pahasına insanların karşısına çıkıp bir şeyler anlatmaya çalışmak..ey ....... titre ve kendine gel!diyerek başlanabilir işe.. ![]() |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Arkadaş veya sevgilinin motivesi çok önemli bence.Dans etmek bence özgüven olayının kilit noktasıdır ayrıca,bunu da belirtmeden edemedim. __________________
""Korkarım, açıklayamam efendim" dedi Alice. "Çünkü ben kendim değilim ki, kendi dediğimi açıklayabileyim; anlıyorsunuz ya!"" |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Dansetmek kısmına da katılıyorum,önemli bir etkisi var bence de. İnsan birşeyler yaptığında,yanlış da olsa,çok saçma da olsa,"eyvah rezil oldum" duygusu yerine,"tüh be yanlış yaptık" diyebiliyorsa,özgüven sorununun çözümü için ilk aşamayı geçmiş demektir bence. Farklı insanlar tanımak ve diyalog kurmak da çok önemli gibime geliyor.Aslında bende de var biraz bu özgüven sorunu.Seneye Work and Travel ile yurtdışına gitmeyi planlıyorum,bir aksilik olmazsa.Belki özgüven sorunum için bir etkisi de olabilir. ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Özgüven sorununu aşmanın en iyi yöntemi kalabalık bir topluluk için de uzunca bir konuşma yapmaktır diye düşünmekteyim. Bu sorun insan ilişkilerini doğrudan etkilediği için oldukça önemlidir. Baskı altında geçen bir çocukluk özgüven sorununun temeli sanıyorum. Bu noktada ebeveynlere fazlasıyla sorumluluk yüklenmektedir. Özgüven eksikliği çocuğu tüm yaşamı boyunca etkileyecek hatta belki yaşamında yön değiştirmesine bile sebep olacaktır. Özgüven eksikliği olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki bu özellik ciddi manada hayatımı zorlaştırmakta. __________________
...Ve Ant Olsun ki! Hiçbir kurşun, hiçbir çelik, hiçbir toprak ve hiçbir vatan.. Daha kutsal değildir insandan! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|