"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İnternette "Şâmil İslâm Ansiklopedisi" diye bir kaynak buldum. Faydalı olabileceğini ümit ettiğimden siz değerli üyelerimizle paylaşmak istedim: http://www.sevde.de/islam_Ans/islam_ans.htm __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| girdim, sayin türker, tesekürler rastgele bir yere bastim, karsima bu cikti. "Hadiste, kişinin ancak üç durumda ve hâkim kararıyla öldürülebileceği bildirilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: "Müslümanın kanı ancak üç şeyden birisi ile helâl olur. Zina eden evli, cana karşılık can, dinini terkeden ve İslâm toplumundan ayrılan kimse." (Buhârî, Diyet, 6; Müslim, Kasâme 25; Ebû Davud, Hudud, I; Tirmîzî, Hudud, 15) Bu hadisi İbn Mes'ud (r.a.) rivâyet etmiştir." Simdi, bu yasayi elestirmiyorum, o dönem icin arap yasasidir der geceriz. Kimileri de her nasilsa ölüm emri veren bu 1400 yillik hakim kararlarini 2000 li yillarda uygulama paranoyasi yasiyorlar. Yukaridaki üc durum da, insan öldürmeyi bu cagda asla gerektirmiyor. Bunu, bu gün iddia edenler konuyu neresinden tutacaklar sasarim. Cünkü bu yasalarin uygulamasi, özlemi cekilen seriat sisteminin vazgecilmez garnitürlerindendir? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-01-06 10:48 . |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Değerli arkadaşlar bu adresi İslam konularında münazara ederken faydalanabilmeniz amacıyla vermiştim. Başlığın şişip amacından sapmaması gerekçesiyle konuyu kilitliyorum. Ansiklopedi hakkındaki yorumlarınızı farklı bir başlık açarak dile getirebilirsiniz. Saygılarımla... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|