"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-07-07, 03:38  #1
nihilost
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: May 2007
Evlenmek isteyen-istemeyen herkes buraya

Ben evliliğe soğuk bakan hatta daha çok nefret eden biriyim ve değişmeye hiç niyetim de yok!ben simbiyoz(ortak) yaşam taraftarıyım.
Etrafımda evlenenleri görüp,üzülemiyorum,şunu sormadan da edemiyorum:
neden evlendiniz?
cevaplar genelde klasiklesikleşiyor;seks,aile baskısı,düzenli bir hayat,türün devamı,yalnızlık...
size de soruyorum:neden evleniyoruz?
saygılar
nihilost is offline  
Eski12-07-07, 14:29  #2
pangea
Onay bekleyen
Yazar Adayı

pangea'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

valla ben evlenirim ama çocuk yapmaya karşıyım böyle bir dünyaya(tanrı korusun)getirmek saçma birşey...
Eski12-07-07, 15:26  #3
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Evliliğin amacı, eşleri kısıtlamak değil, ikisini bir bütün yapmaktır.Çünkü cinslerden birinde olmayanı diğerinde görmek mümkündür.Bunun evlilik gibi hukuksal bir kurum olmadan yürtülebilmesi(birlikte yaşam)mümkün olamamaktadır.Son dört bin yıldaki seksen uygarlıkla ilgili kapsamlı bir araştırma yapmış olan İngiliz antropolog John D. Urwin, her uygarlıkta aile bozuldukça uygarlığın da parçalanmaya başladığını görmüştür.

Bununla birlikte cinsel ihtiyçların karşılanması,ekonomik işbirliğinin sağlanması ile sosyalleşme ve üreme ortamının sağlanması bu mecburiyetin gerekleri değil faydaları olabilirler.
özedönüş is offline  
Eski12-07-07, 15:40  #4
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

3 yıllık bir evlilik yaşadım. Bu evlilik yaşamı içerisinde, severek evlendiğim insanla birbirimize çektirmediğimiz sıkıntı kalmadı. O beni kısıtladı, ben bu kısıtlamanın etkisiyle sürekli asabi, üzgün biri olarak yaşadım. Sonra ayrıldık, bu yüzden evlilikten korkuyorum.
Ama, gerçekten seviyeli ve severek olan bir evlilik insanın ömrüne ömür kadar diye düşünüyorum.
Eski12-07-07, 17:23  #5
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Konu başlığını görünce ''Çöpçatanlar Türedi!'' diye düşünmüştüm...

Bekarlar adına sevinmiştim!

Meğer değilmiş;başlarının çaresine bakacaklar artık!

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline  
Eski12-07-07, 17:50  #6
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Aslında buradan sağlam evlilikler çıkabilir Hani herkes birbirinin tahammül sınırını öğrendi az çok, kavga olsa da saygı çerçevesinde olur, yavaş yavaş düzeliyor bazı şeyler çünkü

Yazıyaz düğünde
Eski12-07-07, 17:57  #7
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Sevgili Dilara,

Forumda ki güzel sözler QUASİMİDO'ya,PASAKLI SALLY'e,

buluşulan mekan balkabağına dönüşebilir!

Hayaller sınır tanımaz ne de olsa!

Görüşler de ''Dostlar Alışverişte görsün!'' olma olasılığına çarparsa ''Yandı gülüm keten helva!''

Yine de donanımlı,Ouasimido ve Pasaklı Sally olmayan arkadaşlarımızın olduğuna inanıyorum!

Rastgele...!

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline  
Eski12-07-07, 18:03  #8
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Valla ben bu başlığı görünce hiç de böyle bir şey gelmemişti aklıma. Evlenmek ile ilgili herkesin görüşlerini, evlenmek istiyorlarsa neden evlenmek istiyorlar, istemiyorlarsa neden istemiyorlar türünden tartışmalar dönecek diye düşündüm. İlk önce asıl düşüncemi yazdım, sonra da işi şakaya vurdum, okuyanları gülümsetebilmek için.
Eski12-07-07, 18:17  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Dilara şöyle demiş:

Mesajı Göster
Valla ben bu başlığı görünce hiç de böyle bir şey gelmemişti aklıma. Evlenmek ile ilgili herkesin görüşlerini, evlenmek istiyorlarsa neden evlenmek istiyorlar, istemiyorlarsa neden istemiyorlar türünden tartışmalar dönecek diye düşündüm. İlk önce asıl düşüncemi yazdım, sonra da işi şakaya vurdum, okuyanları gülümsetebilmek için.

Bilmukabele Sevgili Dilara!

Ateş olmayan yerden duman tütmezmiş!

Şaka şaka!

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline  
Eski12-07-07, 18:24  #10
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Sayın doğançay, bu konuyla ilgili başımda bir dert varken, yeni dertler açmak istemem emin olabilirsiniz hele hele evlilik....Aman Allah'ım. Hem siz benim ciddi yazdığım yorumu okumadınız galiba!

Bu yüzden ateş de yok duman da tütmez benden. Şaka olduğunu biliyorum ve saygınıza güveniyorum.

Sevgiler

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)