"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Seçmen kime oy atacağını bize sormalı!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-07-07, 13:29  #1
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006
Seçmen kime oy atacağını bize sormalı!

Alıntı:
Deprem bilimci Prof. Dr. Celal Şengör konuk olduğu bir televizyon programında demokrasiyle uyuşmayan açıklamalar yaptı. Şengör programın sunucusuna dönerek “Eğitimsiz kişilerin kime oy attığı belli, eğitimli kişilerin kime oy attığı belli” dedi ve ekledi: Bize sorsunlar…

Alıntı:
Celal Şengör daha önce Harp Akademileri’nin açılışında yaptığı konuşma ile dikkatleri çekmişti. Şengör konuşmasının sonunda “arz ederim komutanım” demişti.
http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=26259

Chp zihniyetinin demokrasiye bakış açısını göstermesi bakımından ilginç bir haber. Deniz Baykal da aynı mantıkla ülkeyi krize sokmadı mı? Kimin Cumhurbaşkanı olacağını biz eğitimli (!) Chp'lilere sormanız gerekir diye diretmedi mi? Bunun uğruna ülkeyi bir gecede 8 milyar dolar zarara sokmadılar mı?

İşte bu ülkenin, bu devletin asıl sahipleri bunlar. Gerçekten öyle. Kendilerini herkesin ve her kesimin üstünde gören bu jakoben seçkinlerin isteğinin dışında gerçekleşen ne oldu ki şimdiye kadar?

Fildişi kulesinde yaşayan bu anlayıştaki insanlar yeni ortaya çıkmış da değil. Osmanlı'dan bu yana milleti "kul" olarak gören elit zümre varlığını her zaman devam ettirdi. Zaman zaman da halka verdikleri değeri küstahça ortaya vuruyorlar.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 13:32  #2
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Celal Şengör dünya çapında bir bilimadamı.
Jeoloji konusunda bir deha olarak kabul görüyor bilimsle çevrelerde.
Ama iş düşünce ve siyasete gelince, bu bilimsel deha birden buharlaşıyor ve yerine ortaçağdan kalma diktatör ve totaliter bir adam çıkıyor.

Buradan şu sonuca varabilir miyiz acaba?
İnsan ne kadar bilirse bilsin, içindeki faşizm ve diktatörlüğü aşamıyor.
Eski12-07-07, 13:36  #3
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Sosyal demokratlık Burjuvadan geçer yadırgamıyın lütfen

Şimdi de CHP'li olmayan eğitimsiz mi oluyor desenize onca yıl kitap hamallığını boşuna yaptık....

Onların EĞİTİM anlayışı en sağ dediğimiz partilerin bile hoş görmeyeceği kapitalist düzenin elek üstü bir kümedir! Yazık.. Yazık... Yazık!

Saygıyla
Eski12-07-07, 13:59  #4
m.oO.n_LighT

m.oO.n_LighT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Uşak

Ben kesinlikle konuşmalara katılıyorum! Şu anki demokrasi de Sayın Şengör'ün söylediği mi değil?

Demokrasi herkesin kafasına göre, istediği kişiye oy kullanması değildir; olmamalıdır! İnsanımız çok cahil ve bana göre belli bir düzeyde olmayan insanlara da oy kullandırmamak gerekiyor. Bu ülke çok değil 10-15 sene öncesine kadar neydi bir düşünsenize..............

Oruç tutmayan adamı öldürmeler(üniversite dekanı da onaylıyor. tabi nerden nasıl dekan olmuş kimse bilmiyor), malum 37 kişiyi cayır cayır yakmalar(10 000 kişi vardı ki sivas cumhuriyetin temellerinden! basit bir matematik hesabıyla orda olup allahu ekber diyerek orayı ateşe verecek milyonlarca insan olduğunu görebiliriz).......

İşte daha yenice; Hran Dink öldürüldü, Malatya'da KATLİAM yapıldı, papaz vuruldu, BU ÜLKE PAPAYA BİLE SUİKAST DÜZENLEDİ!!!

"yüz lire zam gatıvedimi oyum ampüle" diyen insandan nasıl bir şey bekliyorsunuz? Bu insanın oy kullanması demokrasi değildir!

Sayın Şengör'e aynen katılıyorum. Toplumumuz cahil! Önce gelip sorsun kime vereyim diye. Sonra da peki neden diye eklemeyi de bilsin tabi...

m.oO.n_LighT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 14:02 .
m.oO.n_LighT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 14:08  #5
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Bu ülke halkı oy kullanacak ya,ona şaşarım.Rezil bir durum,tek kelimeyle rezil bir durum.Halk koyun değildir.
Eski12-07-07, 14:09  #6
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bence eski Yunan'da olduğu gibi halk değil sadece seçkinler oy kullanmalı.
Mesela Yök Başkanı, Ünivsersite Rektörleri, bürokratlar, sanatçılar, gazeteciler ve ordu mensupları.

Geri kalan cahil ve karanlık düşünceli halk demokrasiden anlamaz zaten!

Böyle olsa ne güzel olurdu.

Hatta siyasi partiler falan olmamalı.

Seçkinler ülkeyi kimin yöneteceğine kendi aralarında karar verirler olur, biter.

Yoksa bu halka oy hakkı tanırsanız, oyunu ya davulcuya verir, ya zurnacıya
Eski12-07-07, 14:17  #7
Anadolu
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın bekirsami şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence eski Yunan'da olduğu gibi halk değil sadece seçkinler oy kullanmalı.
Mesela Yök Başkanı, Ünivsersite Rektörleri, bürokratlar, sanatçılar, gazeteciler ve ordu mensupları.

Geri kalan cahil ve karanlık düşünceli halk demokrasiden anlamaz zaten!

Böyle olsa ne güzel olurdu.

Hatta siyasi partiler falan olmamalı.

Seçkinler ülkeyi kimin yöneteceğine kendi aralarında karar verirler olur, biter.

Yoksa bu halka oy hakkı tanırsanız, oyunu ya davulcuya verir, ya zurnacıya
Yok zaten dert etmeyin,hele bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşsın(nasıl seçilecekse),ülke halkına tekrar demokrasi dersi verme ihtimali çok yüksektir bu insanların.
Bu partilerin topunu biraraya getirseniz,ülkeyi yönetenleri üstüne katsanız demokrasinin tanımını yapamazlar.Onlara göre demokrasi statükonun devamıdır.Bu ülkenin bilim adamları da,siyasileri de,bürokratı da az gelişmiş.Halka bıraksalar keşke.Bu ülkeyi onlardan daha bilimsel ve demokratik yöneteceklerine eminim.
Bu halkı kim bu hale getirdi!!Uzaydan mı geldiler bu ülkeye?
Eski12-07-07, 14:17  #8
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana
Yazık Yazık! Artık Halkımız oy kullanmasın diye de çabalar var!

Alıntı:
Sayın AkvaRisT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben kesinlikle konuşmalara katılıyorum! Şu anki demokrasi de Sayın Şengör'ün söylediği mi değil?

Demokrasi herkesin kafasına göre, istediği kişiye oy kullanması değildir; olmamalıdır! İnsanımız çok cahil ve bana göre belli bir düzeyde olmayan insanlara da oy kullandırmamak gerekiyor. Bu ülke çok değil 10-15 sene öncesine kadar neydi bir düşünsenize..............

Oruç tutmayan adamı öldürmeler(üniversite dekanı da onaylıyor. tabi nerden nasıl dekan olmuş kimse bilmiyor), malum 37 kişiyi cayır cayır yakmalar(10 000 kişi vardı ki sivas cumhuriyetin temellerinden! basit bir matematik hesabıyla orda olup allahu ekber diyerek orayı ateşe verecek milyonlarca insan olduğunu görebiliriz).......

İşte daha yenice; Hran Dink öldürüldü, Malatya'da KATLİAM yapıldı, papaz vuruldu, BU ÜLKE PAPAYA BİLE SUİKAST DÜZENLEDİ!!!

"yüz lire zam gatıvedimi oyum ampüle" diyen insandan nasıl bir şey bekliyorsunuz? Bu insanın oy kullanması demokrasi değildir!

Sayın Şengör'e aynen katılıyorum. Toplumumuz cahil! Önce gelip sorsun kime vereyim diye. Sonra da peki neden diye eklemeyi de bilsin tabi...
E yok yani bu kadar da olmaz..

Siz de Sayın RTE gibi çifçinin anasına sövdünüz resmen pes!Daha doğrusu halkımızın!

Halkımızın cahil kısmı oy kullanmasın onlar zaten insan bile değil der gibi bir tutum içerisinde olmak yerine çevrenizdeki insanları bilinçlendirmeye çalışsanız! (Ha sizin bu tutumunuz sonrasında insanları entel faşist yapacağınız konusunda pek de şüphem yok!)

Sizin gibi eğitimli faşistlerimize sorarım bu halkın yüzde kaçı eğitimsiz?

Oy kullanmasın dediğiniz insanlar, (tabiri caiz mi bilmem ama) eğitimli elit dediğiniz tabakayı tükürüğüyle boğar!

İnsanlara değer veren gerçek demokratlara SAYGILARIMLA!
Eski12-07-07, 14:20  #9
Anadolu
Ayrıldı

Evet oy vermemek en politik tavırdır bu seçimde.
Eski12-07-07, 14:27  #10
m.oO.n_LighT

m.oO.n_LighT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Uşak

Sevgili Anti-Kahve;

Ben kimseye sövmedim ve sövmem de. Benim dedem de çiftçi ninem de çiftçi, zamanında babam da yıllarını tarlalarda geçirmiş. İnsan yerine koymamak da çok ağır bir suçlama. İnsanları bilinçlendirmekten bahsettiniz. Hiç denediniz mi? Ben çok denedim ancak beyni mühürlenmiş adama ne anlatabilirsin ki? CHP'nin bayrağındaki okların imana atılmış oklar olduğunu söyleyebilecek kadar beyni yıkanmış bir zihniyete ne anlatabilirsin ki? "Onu bunu bilmem ben ampulü basarım!" diyen kişiyi ne kadar bilinçlendirebilirsin ki? "Ekonomik politikalar" deyince "Onlar işin ayrıntıları ancak siyasetçilker bilir" diyen insana nasıl anlatabilirsin ki? "Şehide kelle diyen adama mı güveniyorsun?" deyince "O benim sorunum" diyen bir kişiyi nasıl karşına alıp politikalardan söz edebilirsin ki?

"Demokrasi! Demokrasi!" diye bas bas bağırdığınız demokrasi Seçmenin %50'sini temsil etmemek mi? Demokrasi buysa yine bu olsun! Ancak eğitimli %50 yahut ne kadarsa onlar seçmen olsun! Daha önce de söyledim: "Hükümete kumdan kale teslim etmeyeceğiz!" Tek işi de denizden su taşımak olmayacak! Demokrasi dediğiniz sistemle 80 yıldır yönetiliyoruz hani ne oldu? Neleri değiştirdik, neleri değiştirdik?
Beş karış sakalla, kapkara çarşafların bu ülkeyi yönetemeyeceğini anladık mı, anlatabildik mi?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı