"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sezer'in "Allah" çilesi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| cumhuraşkanı sezer prensiplerinden taviz verip sadece kanaltürk'ün özel davetine katılmıştı.. kaderin cilvesi işte ![]() http://www.yenisafak.com.tr/video/?t...al/alan/çilesi __________________
güçlü olan kazanır... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sanırım bu kamusal alan endişesiyle ilgili değil..İnanmadığı kavramı söylemek istememektir.Bu tavırlarını takdir ediyorum.Gönül dilerdi ki halktan oy istediklerinde de aynı mertliği gösterebilseydiler... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Siyasetçi kimliğiyle böyle bir davranışın populist bir şov olacağı endişesi taşıdıkları aklınızın ucundan geçmez. "Hemen dinsiz bunlar" damgası vurmak kolayınıza gelir. Ne de olsa alışkınız her cümlesinde Allah ve din lafı kullanmaya özen gösteren siyasetçilere... Onlar has dindar(!). Onların nasıl bir din sömürüsü yaptığını göz ardı edip, bu davranıştan kaçınanlara dinsiz damgası vurursunuz. Dinini bu kadar bilerek ve isteyerek sömürttürenler her türlü sömürüye de layıktır. __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" | |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| #6 | ||
| Alıntı:
Ancak bu yorumumdan dini kullananları es geçtiğim anlamını nasıl çıkartıyorsunuz onu anlamakta zorlanıyorum.Buyrun tarafımdan açılan konulara bakınız ve yorumlarımda insanları inançlarından dolayı yadırgamadığımı görebilirsiniz Ama sizin Harbey, biberon ve diğer bazı arkadaşların işi ancak bizim gibi düşünenlere aslan kesilmektir.Dinciliği görür ama dinsizlikciliği gömezsiniz.Eğer siz değerlerin siyaset ve anlayışlara araç edilmesini istiyorsanız aynı tavrı dinsizcilere de göstermeniz gerekir.. | |
|
| #7 | |
| İşte bu densizlikten bahsediyorum. Sizin kimseye dinsiz damgası vurmaya hakkınız ve yetkiniz yok! Ancak kendi adınıza konuşabilirsiniz. Bana göre de sizin ne kadar dindar olduğunuz şüphelidir ama ben size dinsiz damgası vurmam. Çünkü bu bence günahtır, çünkü buna ancak Allah karar verir. __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
| #8 | |
| Herhalde bu yorumumu öfkeyle söylemiş olduğumu düşünecek değilsiniz.Zaten dinsizlik kavramını da hakaret niyetiyle söylemedim.Ama bazı insanların iç dünyasını okumayı da öyle hakaretle söylemiş olduğumuz kanaatine hemen varmayın. Öte yandan aynı tavrı müslümanlara-dinci olmadığı halde- gerici ve yobaz diyenlere de göstermenizi bekliyorum.Çünkü sorunumuz dincilik kadar laikçliktir de.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bir TV kanalının kuruluş vesilesiyle düzenlediği geceye katılmak başka birşeydir, orada şarkıya eşlik etmek başka birşey. Bu şarkının, güftesi, bestesi Kanaltürk'e mi ait? Çok bilinen ve her türlü mecliste söylenen bir şarkı. Buradaki "Allah" nakaratı da eğlenme amacıyla söyleniyor. Dinle, Allahla ilgisi yok. Siz gerçek Müslüman olsanız, Sezer'e saldıracağınıza, Allah'ın adını eğlenme amacıyla ağzına almadı diye överdiniz. Ama niyetiniz başka. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 16:41 . |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
Ayrıca ben bugüne kadarki yazılarımda hep gerçek dindarlarla dincileri ayırmışımdır. Zaten "dinci" tabiri bu ayrımdan ileri gelir, bu nedenle dinciler bu tabirden hoşlanmazlar. Alıntı:
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 16:51 . | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|