"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sezer'in "Allah" çilesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-07-07, 14:45  #1
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006
Sezer'in "Allah" çilesi

cumhuraşkanı sezer prensiplerinden taviz verip sadece kanaltürk'ün özel davetine katılmıştı.. kaderin cilvesi işte

http://www.yenisafak.com.tr/video/?t...al/alan/çilesi
Eski12-07-07, 15:17  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sanırım bu kamusal alan endişesiyle ilgili değil..İnanmadığı kavramı söylemek istememektir.Bu tavırlarını takdir ediyorum.Gönül dilerdi ki halktan oy istediklerinde de aynı mertliği gösterebilseydiler...
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 15:38  #3
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sanırım bu kamusal alan endişesiyle ilgili değil..İnanmadığı kavramı söylemek istememektir.Bu tavırlarını takdir ediyorum.Gönül dilerdi ki halktan oy istediklerinde de aynı mertliği gösterebilseydiler...
Her önüne gelene dinsiz damgası vurmak nedenli çirkin ve bir o kadar da saldırgan bir tavır. Sizden başkası inançlı olamaz zaten değil mi? Sizin dışınızdakiler ya kafir ya münafık...

Siyasetçi kimliğiyle böyle bir davranışın populist bir şov olacağı endişesi taşıdıkları aklınızın ucundan geçmez. "Hemen dinsiz bunlar" damgası vurmak kolayınıza gelir. Ne de olsa alışkınız her cümlesinde Allah ve din lafı kullanmaya özen gösteren siyasetçilere... Onlar has dindar(!). Onların nasıl bir din sömürüsü yaptığını göz ardı edip, bu davranıştan kaçınanlara dinsiz damgası vurursunuz. Dinini bu kadar bilerek ve isteyerek sömürttürenler her türlü sömürüye de layıktır.
Eski12-07-07, 15:42  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın sulh şöyle demiş:

Mesajı Göster
cumhuraşkanı sezer prensiplerinden taviz verip sadece kanaltürk'ün özel davetine katılmıştı.. kaderin cilvesi işte

http://www.yenisafak.com.tr/video/?t...al/alan/çilesi
Bazı insanlar ciddi insanlardır. Sazlı sözlü işret alemlerinde "Allah" diye nara atıp yılışıklık yapmıyabilir. Sezer'in Allah anlayışı, sizinkinden farklıymış demek.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 15:50  #5
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Bazı insanlar ciddi insanlardır. Sazlı sözlü işret alemlerinde "Allah" diye nara atıp yılışıklık yapmıyabilir. Sezer'in Allah anlayışı, sizinkinden farklıymış demek. yorum2006
tarafsız olması gereken insanlar prensiplerinden taviz verip kanaltürk gibi radikal siyasi bir görüşü seslendiren tv kanalının sazlı sözlü eğlencesine katılıp topluma siyasi mesaj verecek kadar ciddiler(!) biraz samimi olabilsek keşke...
Eski12-07-07, 15:53  #6
özedönüş

Alıntı:
Sayın yazarkedi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Her önüne gelene dinsiz damgası vurmak nedenli çirkin ve bir o kadar da saldırgan bir tavır. Sizden başkası inançlı olamaz zaten değil mi? Sizin dışınızdakiler ya kafir ya münafık...

Siyasetçi kimliğiyle böyle bir davranışın populist bir şov olacağı endişesi taşıdıkları aklınızın ucundan geçmez. "Hemen dinsiz bunlar" damgası vurmak kolayınıza gelir. Ne de olsa alışkınız her cümlesinde Allah ve din lafı kullanmaya özen gösteren siyasetçilere... Onlar has dindar(!). Onların nasıl bir din sömürüsü yaptığını göz ardı edip, bu davranıştan kaçınanlara dinsiz damgası vurursunuz. Dinini bu kadar bilerek ve isteyerek sömürttürenler her türlü sömürüye de layıktır.
Farkındaysan yaptıklarını takdir de ettim.Ama bana sorsanız ben bunların iki yüzlü olduğunu görüyorum.Evet,bunlar dinsizdir ama dinsizlik Türkiye şartlarında zarar verdiğinden gelip apaçık tavır koyamıyorlar.Vakti zamanında kurucuları da bunu az yapmadı yani...

Ancak bu yorumumdan dini kullananları es geçtiğim anlamını nasıl çıkartıyorsunuz onu anlamakta zorlanıyorum.Buyrun tarafımdan açılan konulara bakınız ve yorumlarımda insanları inançlarından dolayı yadırgamadığımı görebilirsiniz
Ama sizin Harbey, biberon ve diğer bazı arkadaşların işi ancak bizim gibi düşünenlere aslan kesilmektir.Dinciliği görür ama dinsizlikciliği gömezsiniz.Eğer siz değerlerin siyaset ve anlayışlara araç edilmesini istiyorsanız aynı tavrı dinsizcilere de göstermeniz gerekir..
Eski12-07-07, 16:07  #7
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Evet,bunlar dinsizdir ama dinsizlik Türkiye şartlarında zarar verdiğinden gelip apaçık tavır koyamıyorlar.Vakti zamanında kurucuları da bunu az yapmadı yani...
İşte bu densizlikten bahsediyorum. Sizin kimseye dinsiz damgası vurmaya hakkınız ve yetkiniz yok! Ancak kendi adınıza konuşabilirsiniz. Bana göre de sizin ne kadar dindar olduğunuz şüphelidir ama ben size dinsiz damgası vurmam. Çünkü bu bence günahtır, çünkü buna ancak Allah karar verir.
Eski12-07-07, 16:17  #8
özedönüş

Herhalde bu yorumumu öfkeyle söylemiş olduğumu düşünecek değilsiniz.Zaten dinsizlik kavramını da hakaret niyetiyle söylemedim.Ama bazı insanların iç dünyasını okumayı da öyle hakaretle söylemiş olduğumuz kanaatine hemen varmayın.

Öte yandan aynı tavrı müslümanlara-dinci olmadığı halde- gerici ve yobaz diyenlere de göstermenizi bekliyorum.Çünkü sorunumuz dincilik kadar laikçliktir de..
Eski12-07-07, 16:37  #9
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın sulh şöyle demiş:

Mesajı Göster
tarafsız olması gereken insanlar prensiplerinden taviz verip kanaltürk gibi radikal siyasi bir görüşü seslendiren tv kanalının sazlı sözlü eğlencesine katılıp topluma siyasi mesaj verecek kadar ciddiler(!) biraz samimi olabilsek keşke...
Bir TV kanalının kuruluş vesilesiyle düzenlediği geceye katılmak başka birşeydir, orada şarkıya eşlik etmek başka birşey. Bu şarkının, güftesi, bestesi Kanaltürk'e mi ait? Çok bilinen ve her türlü mecliste söylenen bir şarkı. Buradaki "Allah" nakaratı da eğlenme amacıyla söyleniyor. Dinle, Allahla ilgisi yok. Siz gerçek Müslüman olsanız, Sezer'e saldıracağınıza, Allah'ın adını eğlenme amacıyla ağzına almadı diye överdiniz. Ama niyetiniz başka.

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 16:41 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 16:48  #10
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Herhalde bu yorumumu öfkeyle söylemiş olduğumu düşünecek değilsiniz.Zaten dinsizlik kavramını da hakaret niyetiyle söylemedim.Ama bazı insanların iç dünyasını okumayı da öyle hakaretle söylemiş olduğumuz kanaatine hemen varmayın.

Öte yandan aynı tavrı müslümanlara-dinci olmadığı halde- gerici ve yobaz diyenlere de göstermenizi bekliyorum.Çünkü sorunumuz dincilik kadar laikçliktir de..
Sizin ne niyetle söylemiş olduğunuz önemli değildir. Müslüman birine "dinsiz" demek hakarettir. İnsanlar dinlerini bas bas bağırmak mecburiyetinde değillerdir. Din şov malzemesi olarak -her ne kadar kullanılsa da- kullanılmamalıdır.

Ayrıca ben bugüne kadarki yazılarımda hep gerçek dindarlarla dincileri ayırmışımdır. Zaten "dinci" tabiri bu ayrımdan ileri gelir, bu nedenle dinciler bu tabirden hoşlanmazlar.

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir TV kanalının kuruluş vesilesiyle düzenlediği geceye katılmak başka birşeydir, orada şarkıya eşlik etmek başka birşey. Bu şarkının, güftesi, bestesi Kanaltürk'e mi ait? Çok bilinen ve her türlü mecliste söylenen bir şarkı. Buradaki "Allah" nakaratı da eğlenme amacıyla söyleniyor. Dinle, Allahla ilgisi yok. Siz gerçek Müslüman olsanız, Sezer'e saldıracağınıza, Allah'ın adını eğlenme amacıyla ağzına almadı diye överdiniz. Ama niyetiniz başka.
Zaten Allah diye bağırmış olsaydı da "Vay dinsizler bügüne kadar ağızlarına almadıkları Allah'ın adını içki masasında ağızlarına eğlence yapıyorlar" derlerdi. Boşverin, bu tip damgacı anlayışla uğraşılmaz... Bu anlayışın böyle sığ dindarlık kriterleri vardır. O kriterlere uymazsanız dinsiz olursunuz.

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 16:51 .
yazarkedi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı