"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AKP laik değilmiş!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-07-07, 17:06  #1
erhankaya
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2007
AKP laik değilmiş!

AKP laik değilmiş!
Evet,akp laik değildir;doğrudur!
AKP laikliğin kısa bir tanımıyla ''Din ve devlet işlerini birbirine karıştırmamak''ilkesine uzaktan yakından bağlı değildir!
Lakin AKP islamla devlet işlerini birbirine değil yahudilik&hristiyanlık ile devlet işlerini birbirine karıştımaktadır tıpkı Bush gibi!

Sizce, çıkardığı bir yasayla Domuz etinin kullanılması yasağını kaldıran bir parti,
Çıkardığı bir yasayla ''Camiye ait alan'' ifadesini ''İbadet etme alanı'' diye değiştirip misyonerlerin ekmeğine yağ süren bir parti,
İstabulda 48 yıllık bir Kur'an Kursunu ''Yürütmeyi(yıktırmayı) durdurma kararı''olmasına rağmen yıktıran bir parti nasıl ''şeriatçı,islamcı'' olabilir?!
Saygılarımla Erhan Kaya
erhankaya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:01  #2
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

Bu söyledikleriniz işte siz böyle diyesiniz diye yapılıyor. Ancak şu var ki bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü varsa siz bu gibi örnekler veremezsiniz. Vatanımızın dini yoktur tüm din ve inançlara açıktır. Bu yüzden sözlerinizi biraz kaba buldum. Ayrıca "şeriatçıyız, elhamdurillah" diyen kişiye nasıl şeriatçı değil dersiniz
Lumbstatc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:03  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Siz domuz etinin yasaklanması taraftarı mısınız?

Kimisine göre şeriatci, kimisine göre misyoner yardımcısı. Bu ğlkede yönetici olmak gerçekten zor iş...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:10  #4
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Kimisine göre şeriatci, kimisine göre misyoner yardımcısı. Bu ğlkede yönetici olmak gerçekten zor iş...
Sloganlarla bir sonuca ulaşamazsınız. Şeriatçılığı benimsemiş bir kişiye hala şeriatçı değil demek de siizn ayıbınız olsa gerek.
Lumbstatc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:23  #5
OmarHayyam

OmarHayyam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster

Hayır efendim biz domuz etinin değil Domuz bağı'nın kaldırılması taraftarıyız!!!!!!
OmarHayyam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:25  #6
EHLİBEYT

EHLİBEYT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Sizce bu şekilde laik olup olmadıgını ülkemiz seçimlerde karar vermemişmiydi? Bundan sonra da ülkemiz 22 Temmuz'da laik olup olmadığına en iyi cevabı vereceğine inanıyorum.

EHLİBEYT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 20:03 .
EHLİBEYT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-07-07, 19:29  #7
Bordo Bere
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Bordo Bere'nın Avatarı

Ülke / Şehir: gavur izmir

Akp laik olabilir akp herşey olabilir ya da olamaz ama akp bir emperyal maşadır. Ondan dolayı akp nezdinde olayları tartışmak sadece boş bir laf salatasıdır...Olaylara biraz daha sistemler ve yüzyıllardır aynı olan senaryolar üzerinden bakmak gerekir kanaatimce...saygılarımla...
Bordo Bere is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 01:06  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Lumbstatc şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sloganlarla bir sonuca ulaşamazsınız. Şeriatçılığı benimsemiş bir kişiye hala şeriatçı değil demek de siizn ayıbınız olsa gerek.
Bu forumda okuduğunu anlamayan yazarlar arttı nedense...

Bakınız ben kimisi şeriatci diyor, kimisi tam tersini iddia ediyor dedim.

Hatta örneği de siz ve konuyu açan arkadaş oluşturuyor.

Siz şeriatci diyorsunuz, bir üstteki arkadaş ise İslam düşmanı olduğunu iddia ediyor.

Lütfen sağdan soldan öğrendiğiniz slogancılık eleştirilerinizi başkalarına yöneltin. Ayrıca şeriatci olmadıklarını da iddia edebilirdim. Böyle bir söylemde bulunsaydım bile bunu ayıp ilan etmek ancak sizin ayıbınız olur...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 01:11  #9
bilgisiz

Giriş Tarihi: May 2007

çok korktuğunuz şeriatın ne olduğunu biliyor musunuz. şeriatla yönetilen ülkelerdeki katı kuralların şeriatten mi geldiğini sanıyorsunuz. ben şeriat yanlısı değilim ama şeriatten de ödüm kopmuyor. akp'nin de şeriatle uzaktan yakından ilgisi yok.
bilgisiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 11:25  #10
ersin57

ersin57'nın Avatarı

ayrıntılara dikkat

Alıntı:
Sayın Lumbstatc şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu söyledikleriniz işte siz böyle diyesiniz diye yapılıyor. Ancak şu var ki bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü varsa siz bu gibi örnekler veremezsiniz. Vatanımızın dini yoktur tüm din ve inançlara açıktır. Bu yüzden sözlerinizi biraz kaba buldum. Ayrıca "şeriatçıyız, elhamdurillah" diyen kişiye nasıl şeriatçı değil dersiniz
saygıdeğer dostum şeriat bir yönetim biçimi değil yaşam tarzıdır. Bu ülkede herkez olduğu gibi başbakanda istediği gibi yaşayabilir. Bunu kısıtlarsak eğer demokrasi adına hiç bir şey ülkemizde kalmamış demektir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı