"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Milliyetçilik ve akıl / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| milliyetçilik üzerine ilginç ve cesur bir yaklaşım... Alıntı:
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Allah Allah! Sanki bu metin şöyle olsaydı daha doğru olurdu gibi geldi bana: "(..)Çünkü, zaten dinciliğin özü siyasetten aklı kovmaya çalışmaktır. Dinciler insanların akıllarına değil, his ve inançlarına hitap ederler. Bunu da tipik yolu bireysel akılları yok etmeye, insanları kitleleştirmeye, onların vicdan ve akıllarını kitle ruhu içinde boğmaya çalışmaktır. Kamusal meselelerde dinciler gibi düşünmeyenler ‘dinsiz’ kategorisine girerler; aralarında nadiren ‘gafil’ler olsa da, onlar genellikle ‘kafir’ veya ‘münafık’tırlar. İnsanların gözünü gerçeklere kapatmasını en fazla teşvik eden zihinsel tutum ve ideoloji de dinciliktir. Bu arada laikliği küçümsemek, laikliği aşağılamak ve laik insanlara ‘dinsiz’ yaftası yapıştırmak dinciliğin karakteristik özellikleri arasındadır. Hasılı saf dincilikle medenilik ve akıl nadiren bir arada bulunur." Nasıl? Daha mantıklı ve tutarlı olmadı mı? __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
| #3 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu yaklaşım sadece genel nezaket kurallarından bile uzak,karşıdakine hakareti benimsemiş en hafif söyleyiş ile terbiyesizliktir. Belli görüşe inanan insanları akılsızlıkla suçlamak medeniyet midir? Kendi görüşünüzü destekliyor diye sırf bu nedenle bir yazıyı buraya alıp belli insanlara hakaret medeniyet midir? Faşistlik suçtur,ötekini yok kabul edip insanlığa ihanettir.Buna diyecek bir şey yok eyvallah. Ancak şu üste yazanlar bir insanın kendi milletini sevmesini akıl noksanlığı ile ifade etmek... İşte bu da sizin seviyenizle alakalıdır. |
|
| #5 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bu arada tepkilerinizin neden hala Dincilerle sınırlı olduğu konusunda merakımın cevabını almadım.Bence bu yazar Milliyetçileri aşağıladığından daha çok dindarları aşağılamışsın bu nazirede.. Ne diyelim.Sanırım Kemalist oligarşisinin önündeki en büyük tehlike İslam olduğundan bu böyle olmalı... | |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| 6-7 Eylül'den tutun,................................Hrant'ın öldürülmesine kadar,ya da Malatya'daki boğaz kesme cinayetlerine kadar.Bu aradaki noktalı boşlukları benim doldurmaya gücüm yetmez. Milliyetçiliğin bilimsel ve felsefi tek dayanak noktası yoktur.Sadece sömürünün katmerleşmesini sağlar,halkların kendi çıkarlarını görmesinin önündeki en büyük engeldir.Burdan insanlık adına tek bir kazanım çıkmaz. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Üstteki yazıyı alıp aynı ile yer yüzünde ki tüm ideolojilere uygulamak mümkün değil mi? Bu yazım tarzı konu içinde nasıl bir açılım sağlar. Herkes kendi ideolojisine uygun kelimeleri bulur ve sıralar. Sonrada o ideolojiyi ve jargonlarını benimseyenler yerleştirilen yerleri okur ve gördün mü işte böyle ne güzel yazmış der ve çıkar. Keşke karşılık verme adına nazire yapmadan fikirlerinizi belirtseydiniz. Çünkü bu forumda sanırım bir kaç konu okuyan kişi sizin dinci ve dindar arasında ki farkı vurguladığınızı bilir. Burda ihtiyaç çok başka gibi göründü. Yinede size kalmış. Saygılarımla. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Yani özetle madem milliyetçilik tu-kaka, peki o zaman yerine ne öneriyorsunuz? Ümmetçilik mi mikro-milliyetçilik mi? __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-07 23:20 . | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| din ya da etnik köken üzerinden siyasetçilik yapmak son derece yanlıştır.çünkü biri semavi olduğu için aşağılanamayacak diğeri de doğuştan gelen değiştirelemeyecek bir kavramdır.burda anlaşılamayan bir şey daha var o da laiklik anlayışı.bunu yüz kere söyledim ve bu forumda bir kaç defa yazdım. türkiye ortadoğuda etkin bir güç olmalıdır. bu etkinliği bugünkü katı ve ne olduğu belirsiz laiklik ideolojisi ile sağlayamayız.islama yapılacak herhangi bir kısıtlamanın sadece ülke içinde bir yankısının ya da etkisinin olacağını düşünüyoruz.bu yanlıştır.ve dinin horlanmasının ülkemizin üzerinde stratejik anlamda bilhassa bu zamanda eksileri büyük olur.kısa vadede ortadoğuda etkimizin artacağı beklenmektedir ve biz bu önemli bölge ile tek bağımız olan islamı hırpalıyoruz.ortadoğudaki etkinliğimiz adına bu bir yanlıştır.şeriat gelsin demiyorum, ingiltere almanya ortadoğudaki etkinlikleri adına senelerce islamcı grupları bünyelerinde barındırırken bizim hem milletimizin bir değeri hem de tabii bir kimliğimiz olan islamı şu önemli zamanda yıpratmamızın çok yanlış olacağını söylüyorum.akıl çerçevesinde hareket edelim.bakınız şunu hiç unutmayalım bu günkü kemalizm anlayışı atatürkün değil ismet paşanın temellerini attığı bir ideolojidir ve maksadı türkiyeyi bölgedeki etkinliğinden alı koyup avrupaya bağlamayı hedeflemektedir. islam halkımızın bir değeridir ve bizim için gereklidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|