Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Küçük çekmece kaymakamlığındaki bomba yalanı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski13-07-07, 01:04  #1
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Küçük çekmece kaymakamlığındaki bomba yalanı

Tv de izleyenler ne demek istedigimi anlayacaklardır.
Açıklıyayım;Bugün k.çekmece deki kaymakamlık bahcesinde güya bir bomba bulmuşlar.
Ve baktım bu bombayı fünye ile patlatıyorlar ama patlama esnasında iyice baktım,3 kanalda,patlayan sadece fünyenin kendisi başka bişey yok.

10 yaşındaki çoçuk bile izlerse o patlamanın sadece fünyeden oldugunu anlayacak kadar basitti.
Askere gidenler veya az çok bu konu hakkında bilgisi olanlar,biraz dikkatli olanlar bu bomba haberinin içi boş bir yalan oldugunu anlayacaklar.

Bir diger konu"mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren binbaşı" konusudur.
Bu konuyu daha sonra ayrıntısı ile açıklayacam.

Yani k.çekmece kaymakamlıgındaki balon haberin niçin verildigini insan düşünmeden edemiyor.

Saygılarımla..........
fellefelle is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 09:05  #2
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Bu balon haberlerin ülkemizde bazı kesimler tarafından bilinçli olarak ortaya atıldıgı kanısındayım.
Çünkü son 2 aylık süreci degerlendirdigim zaman ordu-iktidar arasındaki çekişme yaşandıgı sırada bir çok olayla karşılaştım .
şehit binbaşı murat özyalçın olayında uzaktan kumandalı plastık patlayıcı patlatılınca binbaşı ölüyor ama nedense askerlerden hiçbirinin hayati tehliikesi bile olmuyor.
Bana çok ilginç geldi.
Komplo teorilerini hiç sevmem aslında ama düşünmeden de edemiyorum sanki görünmez bir el türkiyedeki herşeyi önceden tasarlayıp,ülkeyi istedigi yöne çekmeyi başarıyor.
Bunlar şahsi fikirlerim ,herkes istedigine inanmakta serbestir.
Saygılarımla......
Eski13-07-07, 09:11  #3
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

MAHİR KAYNAK'TAN BASKIN ANALİZİ
17.05.2006 16:17
Danıştay Baskınıyla ne yapılmak istendi? Saldırganın ülkücü kimliğinin önemi var mı? Terörün bu seferki hedefi neydi? İşte MAHİR KAYNAK'tan mini analiz...
Evinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mahir Kaynak, laik ve İslamcı kesimler arasındaki çatışmalardan fayda bekleyen çevreler olduğunu belirterek, silahlı saldırının nedenini şöyle açıkladı:

"BU SALDIRININ BİRÇOK HEDEFİ OLABİLİR. BUNLAR İÇ POLİTİKA İLE İLGİLİ OLANLARI. ÖRNEĞİN YAKLAŞAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE DIŞ POLİTİKA İLE İLGİLİ OLANLARI, 'ABD'NİN YAPACAĞI YENİ OPERASYONLAR' ŞEKLİNDE GÖRÜLEBİLİR. BU SALDIRI, LAİK VE İSLAMCI ÇEVRELER ARASINDA BİR HUSUMET OLUŞTURMAK DAHA DOĞRUSU HUSUMETİ DERİNLEŞTİRMEK VE ÇATIŞMA ORTAMINI ŞİDDETLENDİRMEK İSTEYEN KESİMLER TARAFINDAN YAPILMIŞ VE BAŞARILI OLMUŞTUR."

Saldırının somut hedefinin hümümet olduğunu da belirten Kaynak, "AMAÇ HÜKÜMETİ ERKEN BİR SEÇİME ZORLAMAKTIR. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ, SİYASİ TABLONUN BİR PARÇASIDIR. GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BAZI GÜÇLER, ORTADOĞUDAKİ GELİŞMELERİ YENİ BİR İKTİDAR VE YENİ BİR DÜNYA GÖRÜŞÜNÜN EGEMEN OLDUĞU TÜRKİYE İLE YAPILMAK İSTENİYOR. BU OPERASYONLARDA CUMHURBAŞKANI'NIN KİŞİLİĞİ DE ÇOK ÖNEMLİDİR. İKTİDARI DESTEKLEYEN AVRUPA BİRLİĞİ, GÜCÜNÜ BİR ANLAMDA KAYBETTİ. İKTİDARIN ABD İLE İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ DEĞİL. DIŞ DESTEKLERİNİ KAYBETMİŞ DURUMDA" diye konuştu.

Saldırıyı düzenleyen Alparslan Arslan'ın "ülkücü" olduğu yönünde bilgilerin bulunduğunu da ifade eden Mahir Kaynak, "SİZ OLANA DEĞİL, GÖSTERİLMEK İSTENENE BAKIN. BURADA VERİLMEK İSTENEN MESAJ, EYLEMİ GERÇEKLEŞTİREN KİŞİNİN İSLAMCI KİMLİĞE SAHİP OLDUĞUDUR. KİMSE GEÇMİŞİNE, NASIL YAŞADIĞINA BAKMAZ. BURADA İSLAMCI KİMLİĞİ ÖN PLANA SÜREKLİ ÇIKARILACAK. GEÇMİŞİ UNUTTURULACAKTIR." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Türkiye'ninin üzerinde çeşitli oyunların oynandığını da belirten Kaynak, sembolik ve belli hedeflere yeni saldırıların olmasından endişe ettiğini sözlerine ekledi.

yorum yapmayacagım aynen Sayın Kaynak ın sözleri

Saygılarımla...........
Eski13-07-07, 17:17  #4
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Merak ediyorum o mangalda kül birakmayan sevgili arkadaşlarım neden devlet terörü olunca bu kadar duyarlı oluyorlar?

Saygılarımla.....
Eski13-07-07, 18:17  #5
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu balon haberlerin ülkemizde bazı kesimler tarafından bilinçli olarak ortaya atıldıgı kanısındayım.
Çünkü son 2 aylık süreci degerlendirdigim zaman ordu-iktidar arasındaki çekişme yaşandıgı sırada bir çok olayla karşılaştım .
şehit binbaşı murat özyalçın olayında uzaktan kumandalı plastık patlayıcı patlatılınca binbaşı ölüyor ama nedense askerlerden hiçbirinin hayati tehliikesi bile olmuyor.
Bana çok ilginç geldi.
Komplo teorilerini hiç sevmem aslında ama düşünmeden de edemiyorum sanki görünmez bir el türkiyedeki herşeyi önceden tasarlayıp,ülkeyi istedigi yöne çekmeyi başarıyor.
Bunlar şahsi fikirlerim ,herkes istedigine inanmakta serbestir.
Saygılarımla......
Hrant Dink'i Ermeni Diasporası öldürdü diyince komplo teorisi dersiniz, sonra da işinize gelen konuda komplo teorisi yazınca önemsenmesini istersiniz. Ne zamandan beri Mahir Kaynak ilgi alanınıza girmeye başladı?
Eski13-07-07, 18:32  #6
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın yazarkedi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hrant Dink'i Ermeni Diasporası öldürdü diyince komplo teorisi dersiniz, sonra da işinize gelen konuda komplo teorisi yazınca önemsenmesini istersiniz.
Öncelikle benim hrant dink olayı hakındaki düşüncelerimi bilmiyorsunuz ve bilmediginiz halde biliyormuşsunuz gibi yapıyorsunuz.
Bu birinci hatanız.

Alıntı:
Sayın yazarkedi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ne zamandan beri Mahir Kaynak ilgi alanınıza girmeye başladı?
Siz açıkça beni tanımadan ve düşünce yapımı tam bilmeden neden hemen bir görüşe mal ediyorsunuz onu da anlamadım.
Bu da ikinci hatanız ve üstelik ben bana dogru gelen ve dogru soyledigine inandıgım herkesin görüşlerinden faydalanabilirim benim için düşüncesi ne olursa olsun pek farketmez yeterki gerçekligine ve dogruluguna kanaat getireyim.

Üçüncü kısım benim iddaalarıma katılmayabilirsiniz ama sizin yapmanız gereken katılmadıgınız bu iddaalarımı çürütmeye çalışmaktır.Fakat sizin yaptıgınız sanırım bu belirttigim şekil ile hiç alkası yok.

Saygılarımla...

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-07-07 19:49 .
Eski13-07-07, 19:58  #7
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Diyelim ki ben önyargılı davrandım (hepimiz zaman zaman ön yargılı davranabiliyoruz) ve siz karşıt görüşlerinizdeki komplo teorilerini de bugüne kadar gayet olgunlukla karşıladınız. O zaman size şunu sorayım bir kompo teorisine karşı nasıl cevap verilir? "Çamur at izi kalsın" durumundan nasıl kurtulunur?

Dahası bir binbaşının ölümüne neden olmuş olayda neden yanındakiler de ağır yaralanmadı şeklindeki vahşi yaklaşıma karşı nasıl bir cevap bekliyorsunuz? Size inandırıcı gelmesi için daha kaç kişinnin ölmesi veya sakat kalması gerekiyor?
Eski14-07-07, 12:19  #8
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Sayın Yazarkedi,ben öncelikle şunu belirteyim;

Küçük çekmece kaymakamlıgındaki bomba olayını tv de izlediniz mi?
Eger izlediyseniz dikkatli baktıysanız bombanın balon haber oldugunu bilirdiniz.
ikinci olay bence o olayda türkiyedeki çatışma ortamını gerginligi artırmak,akp yi şıkıştırmak ,oy potansiyelini düşürmek ve onu halkın gözünde zor durumda bırakmak için belirli bir grup tarafından yapılmış olabilir.
Bu benim sahsi fikrim yani benim komplo teorim ve bu teorimi desteklemek için Sayın Mahir Kaynak tan yararlandım.
Bu düşüncelerime katılır ya da katılmazsınız bu size kalmış ama söylediklerimde o kadar uçuk vede çok fazla mantık dışı degil kabul edin ,eger biraz daha olaylara objektif bakarsanız tabi.

Ama ben" kesinlikle benim dedigim dogru ya da kesin gerçektir ."hiçbir zaman demedim.

Sadece olabilirligini gözardı etmemek gerektigini anlatmak istedim.

Saygılarımı sunuyorum.................

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı