"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Devrim olunca ne olacak?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| benim devrimle ilgili çok az bir bilgim var. yani bu konuda "bilgisiz"im. sadece çevremden duyduklarım var. bana devrim olunca şu anki durumdan farklı olarak nelerin olacağını. yaşam tarzımızın ne gibi değişikliklere uğrayacağını söyler misiniz? __________________
nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor... |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: May 2007
| Hangi devrim... sosyalist devrim mi islam devrimi mi? Saygılar!!! |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Başkalarını dinlemek yerine,yaşayarak öğren,araştırarak öğren.Yoksa Devrim'in sana da kitlelere de faydası olmaz. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| amacım faydalanmak değil. ayrıca araştırıyorum da ama insanların şu an ki devrim düşüncesinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. __________________
nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| DEVRİM yok, DİRİLİŞ var... ![]() __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Alıntı:
Sn Anadolu hatırlarsanız sizle buna benzer bir konuda yazışmıştık.Ben gençlerin komünizmi kaynağından öğrenmek yerine,kulaktan duyarak,dinleyerek yani işin kolayına kaçarak öğrenmek istedikleri için yanlış bilgi sahibi olduğunu söylemiştim.İşte bu topikte onun kanıtı. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... | |
|
| #7 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Temel bilgiler olmadığı zaman devrim, kapitalizm, sosyalizm konusunda, aradığın yanıta uygun bir yazı yazmak çok zor. Eğer gerçekten bu konu ilgini çekiyor ve öğrenmek isteği duyursan (bence çok da iyi yaparsın) sana bir kitap önermek istiyorum. Kitabın adı: Sosyalizm'in Alfabesi Yazarlar: Leo Huberman-Paul M. Sweezy Mep yayınları. Yeni baskılar yapmış olmasına rağmen, yazılışı çok eski. Ama temel bilgileri buradan edinebilirsin. Eminim ilgini çekecek ve aradığın soruların yanıtını burada bulacaksın. Sonrasında dilediğin gibi kendini yönlendirebilirsin. (Kitapta çok yalın bir biçimde kapitalizm'in sosyalist anlamda eleştirisi var. Kitap SSCB'nin çözülüşünden çok önce yazıldığı için bazı bölümleri sizi şaşırtmamalı. Fiatı da sanıyorum 7-8 ytl.) | |
|
| #8 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Saygılarımla. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Alıntı:
Tabi ki doğru söylüyorsunuz.Komünizmin pratiğini bir ülkede yapmak için,ilk önce o ülkenin şartlerını gözden geçirmeniz gerekir.Ancak bundan önce komünizmi iyice bir öğrenmeniz gerekir.Bu da kaynağından olur ancak. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| İslam Devrimi hakkında bilgilenmek isterseniz size Pınar Yayınlarından çıkan Murtaza Mutahhari'nin İslam Devrimi adlı kitabını tavsiye edebilirim. Saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|