"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Devrim olunca ne olacak?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski13-07-07, 01:21  #1
bilgisiz

Giriş Tarihi: May 2007
Devrim olunca ne olacak?

benim devrimle ilgili çok az bir bilgim var. yani bu konuda "bilgisiz"im. sadece çevremden duyduklarım var. bana devrim olunca şu anki durumdan farklı olarak nelerin olacağını. yaşam tarzımızın ne gibi değişikliklere uğrayacağını söyler misiniz?
Eski13-07-07, 12:31  #2
nihilost
Kayıtlı Okur

Hangi devrim... sosyalist devrim mi islam devrimi mi?

Saygılar!!!
nihilost is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 12:49  #3
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın bilgisiz şöyle demiş:

Mesajı Göster
benim devrimle ilgili çok az bir bilgim var. yani bu konuda "bilgisiz"im. sadece çevremden duyduklarım var. bana devrim olunca şu anki durumdan farklı olarak nelerin olacağını. yaşam tarzımızın ne gibi değişikliklere uğrayacağını söyler misiniz?
Başkalarını dinlemek yerine,yaşayarak öğren,araştırarak öğren.Yoksa Devrim'in sana da kitlelere de faydası olmaz.
Eski13-07-07, 14:40  #4
bilgisiz

amacım faydalanmak değil. ayrıca araştırıyorum da ama insanların şu an ki devrim düşüncesinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.
Eski13-07-07, 14:48  #5
Günışığı

Günışığı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

DEVRİM yok, DİRİLİŞ var...
Eski13-07-07, 17:40  #6
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Alıntı:
Sayın Anadolu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Başkalarını dinlemek yerine,yaşayarak öğren,araştırarak öğren.Yoksa Devrim'in sana da kitlelere de faydası olmaz.

Sn Anadolu hatırlarsanız sizle buna benzer bir konuda yazışmıştık.Ben gençlerin komünizmi kaynağından öğrenmek yerine,kulaktan duyarak,dinleyerek yani işin kolayına kaçarak öğrenmek istedikleri için yanlış bilgi sahibi olduğunu söylemiştim.İşte bu topikte onun kanıtı.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 17:48  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın bilgisiz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.bilgisiz;

Temel bilgiler olmadığı zaman devrim, kapitalizm, sosyalizm konusunda, aradığın yanıta uygun bir yazı yazmak çok zor. Eğer gerçekten bu konu ilgini çekiyor ve öğrenmek isteği duyursan (bence çok da iyi yaparsın) sana bir kitap önermek istiyorum.

Kitabın adı: Sosyalizm'in Alfabesi
Yazarlar: Leo Huberman-Paul M. Sweezy
Mep yayınları.

Yeni baskılar yapmış olmasına rağmen, yazılışı çok eski. Ama temel bilgileri buradan edinebilirsin. Eminim ilgini çekecek ve aradığın soruların yanıtını burada bulacaksın. Sonrasında dilediğin gibi kendini yönlendirebilirsin.

(Kitapta çok yalın bir biçimde kapitalizm'in sosyalist anlamda eleştirisi var. Kitap SSCB'nin çözülüşünden çok önce yazıldığı için bazı bölümleri sizi şaşırtmamalı. Fiatı da sanıyorum 7-8 ytl.)
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 17:59  #8
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Beckho şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn Anadolu hatırlarsanız sizle buna benzer bir konuda yazışmıştık.Ben gençlerin komünizmi kaynağından öğrenmek yerine,kulaktan duyarak,dinleyerek yani işin kolayına kaçarak öğrenmek istedikleri için yanlış bilgi sahibi olduğunu söylemiştim.İşte bu topikte onun kanıtı.
SAYGILAR...
Sayın Beckho;yaşam içinden çıkarılan derslerin,özellikle bizim gibi ülkelerde kitabi şeylerden daha çok işe yaradığa eminim.Bundan teoriye,okumaya,araştırmaya karşı olduğum anlamı çıkmasın.Teori ülke gerçekleriyle uyuşmak zorunda.Ne dediğimi umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.
Eski13-07-07, 18:19  #9
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Alıntı:
Sayın Anadolu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Beckho;yaşam içinden çıkarılan derslerin,özellikle bizim gibi ülkelerde kitabi şeylerden daha çok işe yaradığa eminim.Bundan teoriye,okumaya,araştırmaya karşı olduğum anlamı çıkmasın.Teori ülke gerçekleriyle uyuşmak zorunda.Ne dediğimi umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.

Tabi ki doğru söylüyorsunuz.Komünizmin pratiğini bir ülkede yapmak için,ilk önce o ülkenin şartlerını gözden geçirmeniz gerekir.Ancak bundan önce komünizmi iyice bir öğrenmeniz gerekir.Bu da kaynağından olur ancak.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-07, 18:35  #10
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

İslam Devrimi hakkında bilgilenmek isterseniz size Pınar Yayınlarından çıkan Murtaza Mutahhari'nin İslam Devrimi adlı kitabını tavsiye edebilirim.

Saygılar
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı