"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Yorum sizin/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sevgili Arkadaslar, " Dün ( 23.12.2005 ) sahit oldugum sok edici manzarayi sizinle paylasmak istedim: Bir is için dün ögle saatlarinde Gayrettepe’deki Istanbul Emniyet Müd.’ndeydim. Trafik bölümünde bir büronun önünde kuyrukta beklerken, büronun bulunduðu koridorda bir anda bir hareketlilik basladi. Üniformali polislerden biri saga sola komutlar yagdirarak etrafi bosaltip, düzenlemeye basladi. Koridordaki bütün fazlaliklar yok edildi. Sonra benim bulunduðum kuyruðun islemlerini yapan bayan polis memuruna öncelikle kuyruktaki hanimlarin islerini bitirmesini emretti. Bunun üzerine önümdeki 5 erkek kenara çekildi, benim ve bir arkamdaki hanimin isi çabucak halledildi. Ben daha bu telas ve nazik davranisin anlamini çözemeden odanin birinden rulo halinde hasirlar cikartilip koridorlara serilmeye baslandi. Hemen bir kac genc memur ayakkabilarini cikartip hasirlari düzeltmeye koyuldular. Ben saskin saskin manzarayi izlerken ayni nazik memur :’’ Bayanlar disari, bayanlar disari, hadi hadi çabuk namaz vakti, hadi beyler namaza ‘’, seklinde yeni tarz bir ezan uyarlamasi ile suratlarindan namaz kilmaya o kadar da hevesli olamadýklari anlasilan bir sürü polis memurunu odalarýndan cikmaya davet etmeye basladi. Bu sok icerisinde kendimi elimde alelacele tamamlanmis evraklarimla kapinin önünde buldum. Bahçede de manzara çok farkli degildi. Bir iki kuytu kösede bazi adamlar sasal siseleriyle abdest aliyor, her yönden bir sürü resmi elbiseli ve aranmadan kapidan gecebildikleri icin sivil polis olduklarini düsündügüm polis memuru akin akin emniyet müdürlügü binasina dogru geliyordu. Anlasilan birileri ciddi bir sekilde namaz kilanlarla ilgili yoklama yapiyor. Bizim emniyetimizi ve kanunlari korumakla görevli kolluk güclerimiz, halkin isleri için kullanilmasi gereken resmi dairelerini anayasayi ve yürürlükteki kanunlari cigneyerek pervasizca namaz kilmak için kullanabiliyorlar. Ama dün gördüklerimden sonra artik Türkiye’nin son hizla laiklikten ve Atatürk Devrimleri’nden uzaklastigini cok iyi biliyorum. Yillar önce üniversitede okurken Iran’li arkadaslarim da ayni su anda bizim gibi düsünenlerin davranis bicimi icerisinde, ülkelerindeki islami hareketin sadece sah’a halkin basit bir tepkisi oldugu, kisa bir süre sonra herseyin yine eskisi gibi olacagi inancindaydilar. Keske düsünceleri dogru ciksaydi. Zerrin Çolakoglu " alinti, internet ile gelen maillerden. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-06 10:16 . |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Fazla inandırıcı değil... :66 |
|
| #3 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| Sayın canugur en alttaki yazıyı görene kadar sizin yaşadığınız o ülkede de böyle şeyler nasıl olur diye sordum kendi kendime daha sonra şaşkınlığım bitti Evet bu bir alıntıymış ve siz Türkiyeden bahsediyormuşsunuz. İstanbulun oldukça dinine bağlı ( fatih ) ilçesinde bankacılık görevini yapmaktayım. Cuma günleri öğlene doğru şubenin yoğunluğunda sesler yükselmeye başlar ve bu sesler beni oldukça rahatsız eder. Yaptığım işe yoğunlaşmamı engeller. "Hadi kardeşim çabuk ol Daha cumaya yetişeceğiz oyalanma" ( bu söz bankacılara ) "- Buyrun , ancak daha numaranız gelmemiş - Ben cumaya yetişecem beni öncelikli alırmısın" Birde bizim kültürümüzde daha numarasına çok varken başımızda dikilme olayı vardır. "Amca daha numarana çok var otur bekle - Nee anlamıyorum - Offf" Ancak cuma günleri namaz için bağrışmalar , kendi sıralarını beklemeden işini bitirmek isteyenler çoğunluktadır Bunların hiçbirine pirim vermemeye gayret ediyorum , ancak bu zihniyetin kolay kolay değişeceğine de inanmıyorum çünkü yeni nesil de aynı olayları yapıyor. Saygılar. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Inandirici olmayan yerler icin adres verilmesi dogru mudur? Buna basbaya iftira denir o zaman.:-) sayin ilker, düsüncesini oldugu gibi aciklamis. Ne yazik ki söyledigi, ülkemizde kültürümüz olarak alginandigindan, böyle basi bozukluklarin, yalakaliklarin sonu insallah (!) hayira varir? saygilarimla __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #5 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Türkiyede Cuma namazı kılan erkeklerin oranı yüzde ellinin epey bir üstünde. Halkın yarıdan fazlasının kıldığı bu namaz çoğu kez probleme sebebiyet veiyor. Bu problem çok kolay bir şekilde çözülebilecekken sırf "şapka devrimi" gibi, sırf "Türkçe ezan" gibi, sırf "başörtüsü" gibi, sırf "anadil sorunu" gibi, çözülmüyor, bilakis çetrefilleştiriliyor. Kendi varlığı için en büyük tehlikeyi yine kendi halkı olarak gören bir zihniyetle yüzyüzeyiz. Türlü propagandalarla bu halkı kendi düşünceleri noktasında tutmaya çalışanlar, söylediklerinin çoğunun aslında yalan olduğunu kendileri de biliyor. Bu nedenle çok ciddi bir özgüven sıkıntısı da yaşıyorlar. Propaganda yaparken, köklerinin ne kadar sağlam olduğundan söz ederler, Türk halkına türlü türlü övgüler yağdırırlar, ama en ufak bir tavizde bu övülen halkın birden bire zombiler gibi her taraftan bitip baltalarla, satırlarla, benzin bidonlarıyla üzerlerine yürüyeceğinden endişe duymaktan da geri kalmazlar. Çünkü biliyorlarki söyledikleri yalandan öte bir şey değil. Ve bu yalanların eninde sonunda birgün ortaya çıkacağından korkuyorlar. Bu ruh hali bir süre sonra her şeyde kendini göstermeye başlıyor. Amerikan yaratık filmlerindeki gibi "hepimiz öleceğiz, hepimiz öleceğiz" türünden paniklemeler ortaya çıkıyor. Aklı başında her devlet bu sorunların tümünü (1) bir günde çözebilir. Tabii ki yaşadığımız ülkenin şlartları altında böyle bir ihtimal şu an için görünmüyor. Bilim üretmeyen, felsefe üretmeyen, politika üretmeyen, kısacası hiçbir şey üretmeyen, sırf bu gibi korkular üzerinden politika yapmaya alışmış, başka bir şey de bilmeyen bir elitin nazı, ülkemizde kanunlardan da, anayasadan da üstündür. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Canugur,Sayın İlker ! Müslümanlar arasında Cuma namazı çok daha fazla kılınıyor.Günlük namazlarını ihmal edenler en azından Cuma namazına gitmeyi tercih ediyorlar.Ankara'da Cuma günleri İzmir caddesinde yaya kaldırımlarına karton ve seccadeler serilerek namaz kılınır,namaz vakti bazı yerlerden geçmekte güçlük çekebilirsiniz.Neden Cuma namazı daha çok kılınıyor sorusu ise daha enterasan.Üç cuma üst üste Cuma namazı kılmayan dinden çıkar diye bir görüş yaygındır.Bu nedenle hiç olmazsa dinden çıkmamak adına Cuma namazları daha çok kılınıyor.Hafta içlerinde üç beş saf şeklinde kılınan namazlar,Cuma günleri tıklım tıklım oluyor.Cuma namazı ile ilgili kutsiyetler diğer namazlara göre daha büyük olması,ilgiyi daha da arttırıyor. Saygı ve hürmetlerimle. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Bir ülkenin emniyet merkezleri cami midir, tekke midir? LÜTFEN! ADI GECEN YER EMNIYET TESKILATIDIR. EMINÖNÜ BALIKCI HALI DEGIL:-) cumhuriyeti pazara mi cikarmak niyetiniz? hem de Atatürkü agziniza alarak. size kalsa, belediyleri, kislalari, okulari inanc adina camiye mi cevireceksiniz:-) degil mi?!!! Lütfen kusura bakmayin da sinirlenmemk icin gülmek zorunda kaliyorum. Bazi seylerin; yer zaman mekan, miktar kavramlarini karistirmayin artik. Her seyi kendi kefesine koymayi ögreenmek gerek artik, bana ne adamin namazindan! Ben devlet olarak o adami oraya, o halki korusun diye okuttayim, egiteyim ve görev vreyim! ;Maas ta veriyorum, o halde ne bu tursu? Bir de 24saat vatan korumasi adina yemin ettireyim. Belinde silah, görev saati! yat kalk. Haci yatmaz mi bunlar. Bu ibadet degildir arkadaslar. bu cumhuriyete meydan okumadr. Bu göz boyamadir, birilerine yalakaliktir. baska anlama gelmez. Hükümetten korkan bazi demirbaslarin, teskilat üyelerini namaz adina hasira yatirarak kullandigi dini bir oyundur. Ortalik bir belirsizlik icinde, neymis teskilatcilar ibadet edeceklerimis, salonlara hasiralar serip, apartopar halki disari at, ibadetinbi yap. Aldiklari maasi hakediyorlar mi acaba???? Namaz da namaz haaa, Tam o saatte basiniza gelecek beladan nasil siyrilacaksiniz????? Jeton düstü mü bilmem? Secdede gitti niyaziler mi diyeceksiniz o zaman? Böyle gidenler sehit mi olur niyazi mi? Canim kapida nöbetci var.. Biri bin düsmana bedeldik ya. birakin bos seyleri, birakin artik kurumlari islamlastirmaya göz yummayi. Bu yüzeden batip gidiyor bu ülke, acin gözünüzü biraz.! Özal iyi saticiydi, yagmuru bol olsun?! Iyi de pazalamaciydi. Inancini da gizlemez ama böyle ayaklari da hemen dalgaya alirdi. Hic olmazsa onun kadar demokrat olmayi deneseniz? Ne demisti özal, kardesim karilariniz evlerinizde size namaz kildirmiyor mu da is yerlerini tekkeye ceviriyorsunuz:-) Birakin kazaya, kilin evde namazinizi! ama güvenlik yerlerini bari rahat biraksinlar degil mi yaa, bakin öcüler gelir yer sonra halkimizi. isterseniz, ibadet icin yer, zaman, ve ortam kosullarini yeniden düsünün de yeniden yazin:-) ÜLKE SAVUNMASINDA NAMAZIN HÜKMÜ NEDIR??? Kisiye özgü , vicdan sorunu olan inanc ibadet kavramlarini; okullara, is yerlerine, hele ki karakolara emniyete, askeri alanlara tasiyanlar gercekten altindan kalkamayacak bedele hazir olmalilar kanisindayim.. Iran sah´ini yikmak icin, iran dincileri sizin gibi demokratik görünen hosgörülü inanclilari, hatta Tüdeh´li -komünistler-leri dahi istedigi gibi kullandi, humeyni´den sonra da tümünü de tek tek temizledi. Cumhuriyet, demokrasi, kendini yikacak güclere karsi sandiginiz kadar hosgörülü degil. Bunu bilen bilir. Not: iran gibi olmaktan mi korkuyorsunuz? diyeceksiniz.Hayir. Iran´in yanina dahi yaklasmayacaktir Türkiye. Daha az bedelle su cumhuriyeti nasil ayakta tutariz, söylemek istedigim o. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-06 15:37 . | |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Canugur ! Seni güldürmek hoşuma gidiyor,inanın sen güldükçe ben daha çok gülüyorum.Bütün site üyeleri de hep bizim gibi gülsünler.Gülmek biftek yemekle eş değer,bedava biftek yemek daha da güzel.Yazımda Atatürk'ü kullanmamıştım ama,sen söyleyince yazıma tekrar baktım,yine göremedim.Sen nasıl görüyorsun Allah aşkına bir anlatıver. Saygı ve hürmetlerimle. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-06 15:01 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| gerçekten bu muamma bir soru, ama bizde en basit sorunlar bile neden çözülemez ??? bu soru yaşamımın bir çok köşesinde beni çoook hasta etmiştir o kadar abukuz ki, pantolonu terziye düzelttireceğimize ayağı uzattırmaya veya budattırmaya uğraşıp duruyoruz. halbuki terziyi düşünebilsek iş 5 dakikada çözülecek bence sorunlardan beslenen bir güruh def olmadıkça sorunlar çözülmez. bunlar öyle bir güruh ki, her taşın altına sinlenmişler bütün dertleri sorun üretmek. başka hiç bir işleri yok. batan gemiyi ilk fareler terk edermiş Hızır gibi gemiyi delmek mi lazım ne ??? |
|
| #10 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Arkadaşlar, Ne olmuş yani!.. Bu güzel haber için teşekkürler Sayın Canugur. Saygılar, |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|